Monica Bellucci şi Jean-Paul Belmondo, trofee onorifice la Premiile Lumière
https://www.ziarulmetropolis.ro/monica-bellucci-si-jean-paul-belmondo-trofee-onorifice-la-premiile-lumiere/

Monica Bellucci şi Jean-Paul Belmondo vor primi trofee onorifice la Premiile Lumière, gală care va avea loc pe 5 februarie, la Paris.

Un articol de Petre Ivan|17 Ianuarie 2018

Actriţa italo-franceză, născută pe 30 septembrie 1964, este cunoscută în Franţa după ce a jucat în filme ale unor reputaţi regizori, între care Gaspar Noe („Ireversible”), Philippe Garrel şi Guillaume Nicloux.

Academia va aduce un tribut şi carierei sale internaţionale, marcată de roluri în filme ca „Dracula”, trilogia „Matrix”, „Spectre” din franciza ”James Bond” şi „Mozart in the Jungle” produs de Amazon. Bellucci a fost de două ori gazda ceremoniei de deschidere a Festivalului de Film de la Cannes.

Născut pe 9 aprilie 1933, actorul Jean-Paul Belmondo, clasic al Noului Val Francez care a colaborat cu regizori precum Jean-Luc Godard şi Phillippe de Broca, va fi şi el omagiat la gală. În 2011, actorul a primit trofeul Palme d’Or onorific.

Anul trecut, Marion Cotillard a primit premiul Lumière pentru întreaga carieră. Academia Lumière reprezintă presa străină din Franţa şi premiază cele mai bune filme franţuzeşti ale anului.

Foto: Monica Bellucci şi Jean-Paul Belmondo – facebook

21
/01
/20

În marginea filmului de cinema "Dolor y gloria" (nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film străin, și în care Antonio Banderas face un rol pentru care e, de asemenea, nominalizat).

20
/01
/20

Filmele „Tipografic” și „Ieșirea trenurilor din gară”, regizate de Radu Jude (cel de-al doilea în colaborare cu Adrian Cioflâncă, istoric de profesie, care debutează astfel ca regizor) vor avea premiera internațională în secțiunea FORUM a Festivalului de Film de la Berlin.

18
/01
/20

Într-o localitate de pescari din nordul Danemarcei se întâmplă un lucru neobișnuit, sunt tot mai mulți bărbați danezi căsătoriți cu femei tailandeze. Documentarul danez „Unde te poartă inima” (regia: Sine Plambech, Janus Metzva) fi proiectat joi, 23 ianuarie, de la ora 19, la Astra Film Cinema.

17
/01
/20

Primul episod al noii producții HBO, „Avenue 5”, realizată de Armando Ianucci, cu Hugh Laurie în rolul principal, va avea premiera la HBO și pe HBO GO pe 20 ianuarie.

16
/01
/20

Proaspăt apărută la Editura Uniunii Cineștilor din România, „Sora mea din Australia. Trecute întâlniri cu Irina Petrescu”, este o elegantă carte-album în care criticul de film Magda Mihăilescu îi aduce un omagiu distinsei actrițe printr-un portret mozaicat în care sunt puse laolaltă convorbiri, confesiuni, mărturii și o bogată colecție de fotografii.

10
/01
/20

Oscar Weekend aduce anul acesta șase din cele 10 filme rămase pe lista scurtă pentru Oscarul la categoria “Cel mai bun film într-o limbă străină”, care va fi acordat în cadrul celei de-a 92-a ediții a Premiilor Academiei Americane de Film. În weekendul 17-19 ianuarie, la Cinema Elvire Popesco, propunerile Ungariei și Senegalului vor fi prezentate în premieră pe marele ecran în România, alături de avanpremiere ale reprezentantelor Franței și Rusiei și proiecții ale filmelor din Coreea de Sud și Spania.

07
/01
/20

HISTORY® difuzează, în premieră, începând cu 7 ianuarie, în fiecare marți, de la ora 21:00, noul serial „Inexplicabil”, care vine în completarea programelor speciale lansate cu ocazia Lunii secretelor. Gazda producției este actorul William Shatner, câștigător al unui Glob de Aur și a două premii Emmy, care explorează pe parcursul celor opt episoade cele mai fascinante și ciudate mistere ale lumii.

Page 1 of 25612345...102030...Last »