Monica Bellucci şi Jean-Paul Belmondo, trofee onorifice la Premiile Lumière
https://www.ziarulmetropolis.ro/monica-bellucci-si-jean-paul-belmondo-trofee-onorifice-la-premiile-lumiere/

Monica Bellucci şi Jean-Paul Belmondo vor primi trofee onorifice la Premiile Lumière, gală care va avea loc pe 5 februarie, la Paris.

Un articol de Petre Ivan|17 ianuarie 2018

Actriţa italo-franceză, născută pe 30 septembrie 1964, este cunoscută în Franţa după ce a jucat în filme ale unor reputaţi regizori, între care Gaspar Noe („Ireversible”), Philippe Garrel şi Guillaume Nicloux.

Academia va aduce un tribut şi carierei sale internaţionale, marcată de roluri în filme ca „Dracula”, trilogia „Matrix”, „Spectre” din franciza ”James Bond” şi „Mozart in the Jungle” produs de Amazon. Bellucci a fost de două ori gazda ceremoniei de deschidere a Festivalului de Film de la Cannes.

Născut pe 9 aprilie 1933, actorul Jean-Paul Belmondo, clasic al Noului Val Francez care a colaborat cu regizori precum Jean-Luc Godard şi Phillippe de Broca, va fi şi el omagiat la gală. În 2011, actorul a primit trofeul Palme d’Or onorific.

Anul trecut, Marion Cotillard a primit premiul Lumière pentru întreaga carieră. Academia Lumière reprezintă presa străină din Franţa şi premiază cele mai bune filme franţuzeşti ale anului.

Foto: Monica Bellucci şi Jean-Paul Belmondo – facebook

23
/09
/20

OPINIE Prea puținele recompense juste acordate la Gala Premiilor Uniunii Cineaștilor din România, ediția 2020, nu pot șterge senzația generală că un astfel de eveniment este mai puțin despre recunoașterea valorii reale, cât mai ales despre a mulțumi pe cât mai mulți, în special dintre cei apropiați de UCIN.

18
/09
/20

Cel mai nou cinematograf de tip multiplex din România a fost inaugurat de Cineplexx pe 16 septembrie la Târgu-Mureș, în prezența unui public nerăbdător să-și vadă vadă filmele preferate pe marele ecran. Locația nou deschisă reprezintă cea de-a cincea investiție făcută de companie în România într-un singur an de la intrarea pe piața locală.

17
/09
/20

A 12-a ediție KINOdiseea – Festivalul de Film pentru Publicul Tânăr are loc în București, în perioada 17 septembrie–11 octombrie 2020, și aduce pe marile ecrane din aer liber cele mai noi filme pentru copii, dar numai bune pentru o seară petrecută cu întreaga familie.

09
/09
/20

Pentru a sărbători cea de-a 5-a ediție, organizatorii festivalului Película au pregătit o călătorie cinematografică specială: 21 de producții din 8 țări din America Latină (Argentina, Brazilia, Bolivia, Chile, Columbia, Mexic, Peru și Uruguay), cărora li se alătură 2 titluri din Spania.

08
/09
/20

CRONICĂ DE FILM În al treilea său documentar, „Holy Father” (2020), câştigător al Premiului Special al Juriului la Sarajevo şi prezentat în premieră în România la Astra, regizorul Andrei Dăscălescu are curajul de a explora relaţia cu tatăl său, călugăr la Athos, şi cu iubita sa, cu care urmează să aibă un copil.

Pagina 1 din 27012345...102030...Ultima »