Monica Belluci, apariţie spectaculoasă la Veneţia
https://www.ziarulmetropolis.ro/monica-belluci-aparitie-spectaculoasa-la-venetia/

Faimoasa actriţă italiană Monica Bellucci (51 de ani) a păşit cu multă graţie pe covorul roşu al recent încheiatului Festival de Film de la Veneţia.

Un articol de Petre Ivan|12 septembrie 2016

Venită la Veneţia, alături de cineastul Emir Kusturica, la premiera peliculei „On The Milky Road” Monica Bellucci a purtat o rochie violet din dantelă, lungă până la pământ.

Monica Bellucci (Malena, Irreversible, Baarìa, The Passion of the Christ) s-a născut pe 30 sepembrie 1964 în Città di Castello, Perugia, Italia. Este considerată una dintre cele mai frumoase actriţe europene.

Foto:  Monica Belluci – labiennale.org/en/cinema

14
/05
/21

Până la 25 mai, cinci dintre documentarele de scurtmetraj din anii `30-`40 ale lui Jean Mihail, unul din pionierii cinematografiei române, pot fi vizionate gratuit pe platforma Cineclub Sahia Vintage, în cadrul Cineclubului One World Romania.

13
/05
/21

„Acasă” (r. Radu Ciorniciuc), „colectiv” (r. Alexander Nanau), „Ivana cea groaznică” (r. Ivana Mladenovic) și „Tipografic majuscul” (r. Radu Jude) sunt filmele care intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film de lungmetraj.

06
/05
/21

Dintre zecile de filme româneşti disponibile Netflix, vă recomandăm trei documentare – poate mai puţin cunoscute, dar extrem de ofertante. Există mai multe filme de non-ficţiune româneşti pe platformă, însă cele trei propuneri sunt de neocolit.

22
/04
/21

CARTEA DE CINEMA A apărut recent, la Editura Universităţii din Bucureşti, o substanţială şi pasionantă carte: „Umorul între divertisment şi ideologie. O istorie culturală a filmelor de comedie din România comunistă (1948-1965)”. Volumul - lectură obligatorie - este teza de doctorat a tânărului istoric Eugen Ignat.

22
/04
/21

Pe lângă retrospectiva amplă Ulrike Ottinger, ediția a 14-a a festivalului One World România va cuprinde două focusuri pe colective cinematografice care s-au luptat cu armele specifice mediului pentru a sprijini cauza feministă, ambele învârtindu-se în jurul personalității lui Delphine Seyrig: Focus Delphine Seyrig și Focus Centrul Simone de Beauvoir.