Mozart Steps, marca Gigi Căciuleanu, însufleţeşte scena din Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/mozart-steps-marca-gigi-caciuleanu-insufleteste-scena-din-sibiu/

Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă în această săptămână cele mai noi creaţii, printre care Mozart Steps, din repertoriul propriu.

Un articol de Andrada Văsii|21 octombrie 2013

Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă în această săptămână cele mai noi creaţii, printre care Mozart Steps, din repertoriul propriu.

Actorii Teatrului Naţional din Sibiu revin pe scenă într-un maraton teatral ce reuneşte trei producţii ale unora dintre cei mai originali creatori din România.

Agenda de spectacole din această săptămână propune un program provocator prin poveştile şi perspectivele oferite asupra lumii din jurul nostru. Cele 315 minute de spectacol oferă, de asemenea, o alternativă bună de petrecere a timpului liber atât pentru sibieni, cât şi pentru turişti.

Gianina Cărbunariu aduce la Sibiu un spectacol după un scenariu original ce face o cronică vie a României actuale. În „Solitaritate”, tânăra regizoare vorbeşte despre discriminare, pierderea identităţii şi dezbinarea societăţii. Spectacolul va fi prezentat joi, 24 octombrie, de la ora 19.00, în avanpremiera reprezentaţiilor programate în cadrul Festivalului Naţional de Teatru. Cele două reprezentaţii de la Bucureşti urmează să aibă loc marţi, 29 octombrie, de la ora 21.00 şi, respectiv, miercuri, 30 octombrie, începând cu ora 19.00, la Sala Studio a TNB.

Acest spectacol este prezentat în coproducţie cu Théâtre National de la Communauté Française de Belgique, în colaborare cu Le Festival d’Avignon 2014. Producţia Teatrului Naţional din Sibiu va fi prezentată anul viitor în programul oficial al Festivalului de la Avignon, precum şi în stagiunea Teatrului Naţional din Bruxelles.

Gigi Căciuleanu orchestrează povestea din Mozart Steps

Coregraful Gigi Căciuleanu revine la Sibiu cu cea mai nouă creaţie „Mozart Steps”, un spectacol ce lărgeşte barierele teatrului spre o suită de acte dansante. Acest spectacol de teatru-coregrafic are la bază muzica lui Hugues Curzon şi Ahmed al Maghreby şi propune o reinterpretare a lumii mozartiene printr-o paralelă între occident şi orient.

Citiţi şi: FNT prezintă Spaţiul Gigi Căciuleanu 

Din distribuţia spectacolui Mozart Steps fac parte atât actori de la secţia română şi secţia germană a Teatrului Naţional din Sibiu, cât şi studenţi de la Secţia de Actorie a Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu: Veronica Arizancu, Florin Coşuleţ, Ali Deac, Diana Fufezan, Raluca Iani, Adrian Matioc, Adrian Neacşu, Cătălin Pătru, Daniel Plier, Iulia Maria Popa, Vlad Robaş, Marius Turdeanu, Ema Veţean, Liviu Vlad, Anca Pitaru, Vlad Bacalu, Anton Balint, Cristina Blaga, Paul Bondane, Iulia Popa, Tudor Răileanu, Maria Soilică, Cristi Timbuş, Maria Tomoiagă şi Ana-Maria Vereş.

Spectacolul Mozart Steps va fi prezentat la Sibiu vineri, 25 octombrie, de la ora 19.00.

Mozart Steps

Imagine din spectacolul Mozart Steps, realizat de Gigi Căciuleanu

Cristian Theodor Popescu aduce în premieră o montare după unul dintre cele mai îndrăgite filme de la Hollywood. Comedia „Absolventul/ The Graduate” este o adaptare de Terry Johnson, bazat pe romanul lui Charles Webb şi scenariul de film al lui Calder Willingham şi Buck Henry, cu permisiunea StudioCanal. Filmul regizat de Mike Nichols, cu Dustin Hoffman în rolul principal, a fost premiat cu un Oscar, cinci premii BAFTA şi cinci Globuri de Aur.

Producţia Teatrului Naţional din Sibiu urmăreşte povestea trecerii spre maturitate a tânărului Benjamin Braddock şi dezvăluie de sub poleiala falsă a „visului american” continua nevoie de libertate şi autenticitate. Proaspăt absolvent de colegiu, indecis în legătură cu viitorul său, acesta se lasă sedus de mult mai matura, nu neapărat mult mai înţeleapta doamna Robinson, ca în cele din urmă să se îndrăgostească de fiica acesteia. Povestea de dragoste dintre cei doi tineri devine o probă emoţionantă de maturitate şi de regăsire a sinelui.

Info:

Accesul publicului la aceste reprezentaţii se face pe baza biletelor puse în vânzare atât la Agenţia Teatrală, din bvd. Nicolae Bălcescu nr. 17, cât şi online, prin eventim.ro.

Preţul unui bilet variază între 10 şi 20 de lei, în funţie de spectacol şi locul în sală. Pentru biletele achiziţionate online se adaugă un comision de 10%.

Foto credit: Sebastian Marcovici, spectacolul Mozart Steps

20
/02
/17

„Întotdeauna mi-am dorit să fiu o persoană mai bună ziua următoare decât am fost cu o zi în urmă.” – Sidney Poitier . Actorul din „Guess Who's Coming to Dinner” / Ghici cine vine la cină (1967) este primul artist de culoare distins cu un premiu Oscar. S-a născut la 20 februarie 1927, în timpul unei călătorii pe mare, pe care o făceau părinții săi dinspre insula natală, Cat Island, Bahamas către Miami, Florida, unde mergeau să vândă produsele de la fermă.

19
/02
/17

Singurul film românesc aflat anul acesta în competiţia oficială a celei de-a 67-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, lungmetrajul ,,Ana, mon amour”, regizat de Călin Peter Netzer, a primit sâmbătă seara premiul ,,Ursul de Argint” pentru ,,Contribuţie Artistică Deosebită în Cinematografie”, distincţie acordată Danei Bunescu pentru montajul filmului.

17
/02
/17

CRONICĂ DE FILM Inspirat dintr-un roman de autoficţiune al lui Cezar Paul-Bădescu, „Ana, mon amour”, noul film al lui Călin Peter Netzer, prezentat în Competiţia Festivalului de la Berlin, încearcă să reia reţeta stilistică de mare succes din „Poziţia copilului”, însă rezultatul este modest.

17
/02
/17

În această seară, echipa filmului ,,Ana, mon amour”, în frunte cu regizorul Călin Peter Netzer, actorii Diana Cavallioti şi Mircea Postelnicu, producătoarea Oana Iancu şi directorul de imagine Andrei Butică, a păşit pe covorul roşu al Festivalului Internaţional de Film de la Berlin. Filmul, care a rulat în premieră mondială la Berlinale Palast, de la ora 19.00, va putea fi vizionat pe marile ecrane din România cu începere din 3 martie.

17
/02
/17

Cu prilejul „Zilei Brâncuși ” care se sărbătorește la nivel național în fiecare an, la 19 februarie, MNAR prezintă în perioada 19-26 februarie 2017 o selecție de fotografii-document care surprind pe de o parte etapele instalării Coloanei Infinitului la Târgu-Jiu și pe de altă parte atmosfera atelierului parizian al lui Constantin Brâncuși care, în unele imagini, apare alături de sculpturile sale.

17
/02
/17

DaKINO 26 demarează miercuri, 1 martie 2017, la Cinema PRO, cu proiecția în premieră în România a filmului Manchester by The Sea (6 nominalizări la Premiile Oscar 2017), cu Casey Affleck și Michelle Williams în rolurile principale. Festivalul Internațional de Film DaKINO, ediția a 26-a, va avea loc în perioada 1-5 martie 2017 la Cinema Pro, Studioul Horia Bernea — Cinema Muzeul Țăranului și ARCUB.

17
/02
/17

O cărticică scrisă în 1943 de Antoine de Saint-Exupery, pasionat aviator, autor de cărţi de aventuri şi amintiri, reporter de război, avea să devină cea mai celebră operă literară de limbă franceză din secolul XX şi să creeze un simbol cu valoare de cult. După succesul înregistrat la Cluj Napoca si Brașov, unde s-au jucat cate doua reprezentații cu casa închisă, "Micul Print" pornește mai departe în călătorie, oprindu-se si la Alba Iulia și Sibiu.

17
/02
/17

Regizorul finlandez Aki Kaurismaki a anunțat joi, în cadrul Festivalului de Film de la Berlin, că a decis să renunțe la activitatea cinematografică. Apreciatul cineast are șanse mari să obțină Ursul de Aur cu pelicula sa din competiție, pelicula ''The Other Side of Hope''. ''Sunt obosit. Vreau să încep să îmi trăiesc viața mea, în sfârșit'', a explicat regizorul de 59 de ani.

17
/02
/17

Într-o zi de 17 februarie avea loc, la Milano, premiera mondială a operei "Madame Butterfly" de Puccini. Tot într-o zi de 17 februarie încetau din viață Giordano Bruno (susţinător al teoriei coperniciene conform căreia Pământul şi celelalte planete se rotesc în jurul Soarelui şi în jurul propriilor axe) și celebrul dramaturg francez Moliere (Jean Baptiste Poquelin).

16
/02
/17

Disponibil acum pe platforma gratuită Cinepub, "Fraţii Dabija", în regia lui Cătălin Drăghici, este un documentar experiment de o oră prezentat prima dată în 2015 în câteva festivaluri (Montreal, Astra Sibiu).