Muzeul Copilariei. De-a Facerea lumii. Jocuri si jucarii.
https://www.ziarulmetropolis.ro/muzeul-copilariei-de-a-facerea-lumii-jocuri-si-jucarii/

Muzeul Copilãriei vine la Bucureşti ca sã îi încânte pe toṭi cei cuprinşi de spiritul magic al Crãciunului. In interiorul Muzeului Ţãranului Român, în sala Irina Nicolau, toate jucãriile se vor simṭi ca la ele acasã. Astfel, atât Moş Crãciun cât şi pãrinṭii se vor putea inspira din frumoasa expoziṭie. De la jucãrii haioase pânã […]

Un articol de Andrada Văsii|12 decembrie 2012

Muzeul Copilãriei vine la Bucureşti ca sã îi încânte pe toṭi cei cuprinşi de spiritul magic al Crãciunului. In interiorul Muzeului Ţãranului Român, în sala Irina Nicolau, toate jucãriile se vor simṭi ca la ele acasã. Astfel, atât Moş Crãciun cât şi pãrinṭii se vor putea inspira din frumoasa expoziṭie. De la jucãrii haioase pânã la adevãrate piese de muzeu, toate vor  schimba câte ceva în fiecare vizitator.

 

Pânã pe 30 ianuarie puteṭi lua parte la aceastã lume minunatã.

26
/12
/14

Scriitori, critici literari şi reprezentanţi ai editurilor româneşti recomandă pasionaţilor de literatură să citească în vacanţa de Crăciun titluri ale unor scriitori laureaţi ai premiului Nobel, volume de poezii, dar şi cărţi pentru copii, acestea fiind doar o parte dintre "ofertele" de sărbători.

23
/12
/14

Captivi (Polirom, ed. a II-a, 2011), de Norman Manea, „un roman uimitor despre România postbelică, despre limbă, identitate şi pierdere”, a fost publicat în această lună de prestigioasa editură americană New Directions.

23
/12
/14

Teatrul Naţional Radiofonic prezintă, în premieră, astăzi, 23 decembrie, de la ora 23.05, la Radio Romania Actualităţi, spectacolul radiofonic: Marea iubire a lui Sebastian scenariu radiofonic de Diana Mihailopol inspirat din volumul de memorii Artistul şi oglinda al actriţei Leny Caler. Figură unică şi seducătoare în peisajul teatral interbelic, actriţa Leny Caler scrie acest jurnal în exil.

23
/12
/14

În “Istoria vieţii private” găsim că obiceiul de a avea brad cu prilejul Crăciunului este atestat documentar prima dată, în oraşul Strasbourg, încă din 1605. Iată care este povestea apariției acestui simbol și cum arăta balul de revelion la curtea regelui Carol.

23
/12
/14

CRONICĂ DE FILM Când resemnarea părea să fie singura cale de a încheia un an cinematografic românesc mediocru, apare - doar la HBO, nu și în săli - un documentar revigorant și (cu adevărat) emoționant, „Toto și surorile lui”, capabil să dărâme prejudecăți.

22
/12
/14

Te afli în foaier, la Național, aștepți să intri la spectacolul “Dumnezeu se îmbracă de la second- hand”. E bun acest titlu – te gândești. Îți temperezi entuziasmul – cunoști suficient de bine viața intimă a cuvintelor încât să știi că, atunci când Dumnezeu apare pe frontispiciu, ceva va lipsi înăuntru.

22
/12
/14

BIG BAND-UL RADIO – condus de dirijorul său, IONEL TUDOR - ansamblul care din 1949 se dedică muzicii de divertisment de cea mai înaltă calitate, acoperind o gamă largă de genuri (jazz, blues, pop etc.), este invitatul special al programului de sărbători „Vă rugăm s-aveţi o viaţă frumoasă!”, difuzat de postul public de televiziune TVR 2, pe 26 decembrie, la ora 20.00.

22
/12
/14

Regiunea Florenţa a înregistrat peste 250 de cutremure în ultimele trei zile, dintre care 15 au avut magnitudine peste trei, provocând nelinişte în Italia, în special pentru soarta sculpturii renascentiste "David", lucrare realizată de Michelangelo.