Muzica de cameră e vedetă astăzi, la Raiffeisen Art Proiect 
https://www.ziarulmetropolis.ro/muzica-de-camera-e-vedeta-astazi-la-raiffeisen-art-proiect/

Lansarea pregătită în #stagiuneavirtuala pentru marţi, 30 iunie, de la ora 19:30, este cu şi despre muzică: un film inedit, plin de vervă şi energie ne dezvăluie, alături de artişti, cum s-a derulat ultima ediţie SoNoRo, pe tema DaDa.

Un articol de Liliana Matei|30 iunie 2020

Raiffeisen Art Proiect oferă astfel iubitorilor de muzică de cameră prilejul să pătrundă în culisele festivalului SoNoRo. 

„Acest documentar original de peste o oră oferă spectatorilor privilegiul de a fi împreună cu muzicienii SoNoRo, într-o joacă dadaistă, tema aleasă pentru ediția anului trecut a festivalului nostru. Veți descoperi momente inedite din culise, impresii ale muzicienilor și reacții ale publicului pe parcursul zilelor intense de festival”, a spus Răzvan Popovici, fondatorul Festivalului SoNoRo.

În fiecare an, Festivalul SoNoRo își alege o temă pe care o ilustrează, iar opțiunea din 2019 a fost mișcarea DaDa, deoarece organizatorii au considerat că muzica de cameră este liberă, naturală și insolită – principii promovate de această mișcare artistică europeană de avangardă de la începutul secolului XX. Filmul pe care vă invităm să-l urmăriți va oferă o experiență unică și inedită și vă asigurăm că veți fi curioși până la capăt, să descoperiți cum muzica de cameră se poate reinventa atât de proaspăt și neobișnuit, atunci când spiritul artistului este liber și îndrăgostit de munca sa. Cea de-a XIV-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo a avut loc în perioada 1-17 noiembrie 2019 și a propus publicului concerte, prezentare de carte și proiecții de film, evenimentele derulându-se în București, Sibiu și Cluj-Napoca.

Making-of SoNoRo DaDa 2019 îl găsiți aici și este produs de Festivalul Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo. Perioada de difuzare este 30 iunie – 01 august 2020.

Înființat în anul 2006, Festivalul SoNoRo a adus muzica de cameră în prim-planul vieții culturale românești și a inclus scena muzicală românească într-o rețea de festivaluri europene de înaltă ținută. SoNoRo are parteneriate cu festivaluri din Italia, Letonia, Germania, Anglia, Israel şi Japonia, și a avut concerte la Wigmore Hall din Londra, Konzerthaus din Viena, YMCA din Ierusalim și Carnegie Hall din New York. Platforma culturală SoNoRo include Festivalul SoNoRo (15 ani), SoNoRo-Inteferente, programul de burse și workshop-uri pentru tineri muzicieni (14 ani), SoNoRo On Tour (13 ani), SoNoRo Arezzo (10 ani), SoNoRo Conac, seria de concerte estivale găzduite de clădiri de patrimoniu din România (8 ani), SoNoRo Musikland, festival dedicat tradițiilor și patrimoniului arhitectural al zonei Haferland (2 ani).

SoNoRo este membru al European Festivals Association. Raiffeisen Bank este partener principal al Festivalului SoNoRo din anul 2014.

02
/07
/20

OAMENII MUZICII Pe 17 iunie 1882 se năștea în Rusia cel care avea să devină marele compozitor modernist și neoclasic al secolului XX, Igor Stravinski (1882-1971). În 89 de ani de viață a fost martorul a două Războaie Mondiale dar și al unor revoluții sociale, culturale și muzicale fără precedent, el însuși devenind unul dintre uriașii muzicii secolului trecut.

28
/06
/20

Vești bune pentru industria muzicală și nu numai: cea de-a cincea ediție a Mastering The Music Business, primul și cel mai mare eveniment organizat în România pe teme de industrie muzicală, va avea loc în perioada 29 - 31 iulie într-un nou format.

24
/06
/20

Săptămânal, miercurea, începând din 1 iulie, seria de concerte open air cu artiști locali din zona alternative – Backyard Acoustic Season – se reinstalează pe terasa de la Expirat, la inițiativa Overground Music, într-un format reconsiderat și adaptat situației și locului, renunțând la tiparele unui concert clasic, pentru un public restrâns de aproximativ 100 de persoane per reprezentație.

24
/06
/20

După trei luni în care Qreator – Home Together Edition a fost platforma de exprimare online pentru cei mai importanți artiști din România, seria de evenimente ajunge la final. Ultima reprezentație va fi una memorabilă, un recital cu Angela Gheorghiu. Joi, 25 iunie, de la ora 18:30, marea soprană va susține un recital live transmis online pe pagina de Facebook a Qreator.

23
/06
/20

Proiectul Poveştile instrumentelor a fost conceput într-un fel şi se naşte în alt fel, în Noaptea de Sânziene a anului 2020, în vremuri în care a vrea să faci artă, oriunde în lume, a devenit neînchipuit de dificil, în vremuri în care artiştii cu şi modul lor de expresie sunt reduşi, aproape, la tăcere, în vremuri în care artiştii par, celor mulţi, neesenţiali.

22
/06
/20

Pe 21 iunie 1982, Parisul cânta și dansa pentru prima oară marcând Sărbătoarea Muzicii în ziua solstițiului de vară. Inițiativă a ministrului culturii francez de la acea dată – Jack Lang – și a compozitorului și muzicologului Maurice Fleuret, Fête de la Musique a devenit treptat o sărbătoare internațională a muzicii, marcată în peste 120 de țări din lume în fiecare an, pe 21 iunie, prin evenimente dedicate muzicii, derulate cel mai adesea în aer liber.

Pagina 1 din 14912345...102030...Ultima »