Muzica de cameră e vedetă astăzi, la Raiffeisen Art Proiect 
https://www.ziarulmetropolis.ro/muzica-de-camera-e-vedeta-astazi-la-raiffeisen-art-proiect/

Lansarea pregătită în #stagiuneavirtuala pentru marţi, 30 iunie, de la ora 19:30, este cu şi despre muzică: un film inedit, plin de vervă şi energie ne dezvăluie, alături de artişti, cum s-a derulat ultima ediţie SoNoRo, pe tema DaDa.

Un articol de Liliana Matei|30 iunie 2020

Raiffeisen Art Proiect oferă astfel iubitorilor de muzică de cameră prilejul să pătrundă în culisele festivalului SoNoRo. 

„Acest documentar original de peste o oră oferă spectatorilor privilegiul de a fi împreună cu muzicienii SoNoRo, într-o joacă dadaistă, tema aleasă pentru ediția anului trecut a festivalului nostru. Veți descoperi momente inedite din culise, impresii ale muzicienilor și reacții ale publicului pe parcursul zilelor intense de festival”, a spus Răzvan Popovici, fondatorul Festivalului SoNoRo.

În fiecare an, Festivalul SoNoRo își alege o temă pe care o ilustrează, iar opțiunea din 2019 a fost mișcarea DaDa, deoarece organizatorii au considerat că muzica de cameră este liberă, naturală și insolită – principii promovate de această mișcare artistică europeană de avangardă de la începutul secolului XX. Filmul pe care vă invităm să-l urmăriți va oferă o experiență unică și inedită și vă asigurăm că veți fi curioși până la capăt, să descoperiți cum muzica de cameră se poate reinventa atât de proaspăt și neobișnuit, atunci când spiritul artistului este liber și îndrăgostit de munca sa. Cea de-a XIV-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo a avut loc în perioada 1-17 noiembrie 2019 și a propus publicului concerte, prezentare de carte și proiecții de film, evenimentele derulându-se în București, Sibiu și Cluj-Napoca.

Making-of SoNoRo DaDa 2019 îl găsiți aici și este produs de Festivalul Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo. Perioada de difuzare este 30 iunie – 01 august 2020.

Înființat în anul 2006, Festivalul SoNoRo a adus muzica de cameră în prim-planul vieții culturale românești și a inclus scena muzicală românească într-o rețea de festivaluri europene de înaltă ținută. SoNoRo are parteneriate cu festivaluri din Italia, Letonia, Germania, Anglia, Israel şi Japonia, și a avut concerte la Wigmore Hall din Londra, Konzerthaus din Viena, YMCA din Ierusalim și Carnegie Hall din New York. Platforma culturală SoNoRo include Festivalul SoNoRo (15 ani), SoNoRo-Inteferente, programul de burse și workshop-uri pentru tineri muzicieni (14 ani), SoNoRo On Tour (13 ani), SoNoRo Arezzo (10 ani), SoNoRo Conac, seria de concerte estivale găzduite de clădiri de patrimoniu din România (8 ani), SoNoRo Musikland, festival dedicat tradițiilor și patrimoniului arhitectural al zonei Haferland (2 ani).

SoNoRo este membru al European Festivals Association. Raiffeisen Bank este partener principal al Festivalului SoNoRo din anul 2014.

29
/11
/21

„Muzică clasică așa cum nu ați mai ascultat până acum, dedicată sută la sută regelui instrumentelor: pianul, în toate ipostazele sale, de la clasic, la modern și jazz” – este invitația pe care Festivalul Hoinar 2021 o lansează publicului între 2 și 14 decembrie, la Brașov și la București.

23
/11
/21

Primul concert de jazz pe scena Sălii Radio în această stagiune (2021-2022) este un eveniment special, pe care nu îl puteți rata! Joi, 25 noiembrie, de la ora 19.00, LUIZA ZAN – una dintre cele mai apreciate voci feminine din jazz-ul românesc la ora actuală – va cânta alături de BIG BAND-UL RADIO, dirijat de IONEL TUDOR.

10
/11
/21

Cel de-al cincilea concert al „Serilor de chitară 2021” îl aduce în premieră la Bucureşti pe unul dintre cei mai interesanţi chitarişti ai tinerei generaţii, italianul Andrea de Vitis, muzician care impresionează prin forţa expresivă, dublată de o cunoaştere apropiată de perfecţiune a resurselor tehnice ale instrumentului.

28
/10
/21

Vineri, 29 octombrie 2021, începe cea de-a XVI-a ediție a Festivalului SoNoRo intitulată „Dreamtigers”, un omagiu adus operei marelui scriitor argentinian Jorge Luis Borges. Teme din opera sa vor fi traduse într-un repertoriu remarcabil, interpretat de 28 muzicieni români și străini, dar și într-o reprezentație de tip teatru-labirint realizată în parteneriat cu studenții UNATC „I. L. Caragiale”. Festivalul se va desfășura în București până în data de 7 noiembrie, apoi va continua în Brașov, Sibiu și Cluj-Napoca până în 14 noiembrie.