Muzica de cameră e vedetă astăzi, la Raiffeisen Art Proiect 
https://www.ziarulmetropolis.ro/muzica-de-camera-e-vedeta-astazi-la-raiffeisen-art-proiect/

Lansarea pregătită în #stagiuneavirtuala pentru marţi, 30 iunie, de la ora 19:30, este cu şi despre muzică: un film inedit, plin de vervă şi energie ne dezvăluie, alături de artişti, cum s-a derulat ultima ediţie SoNoRo, pe tema DaDa.

Un articol de Liliana Matei|30 iunie 2020

Raiffeisen Art Proiect oferă astfel iubitorilor de muzică de cameră prilejul să pătrundă în culisele festivalului SoNoRo. 

„Acest documentar original de peste o oră oferă spectatorilor privilegiul de a fi împreună cu muzicienii SoNoRo, într-o joacă dadaistă, tema aleasă pentru ediția anului trecut a festivalului nostru. Veți descoperi momente inedite din culise, impresii ale muzicienilor și reacții ale publicului pe parcursul zilelor intense de festival”, a spus Răzvan Popovici, fondatorul Festivalului SoNoRo.

În fiecare an, Festivalul SoNoRo își alege o temă pe care o ilustrează, iar opțiunea din 2019 a fost mișcarea DaDa, deoarece organizatorii au considerat că muzica de cameră este liberă, naturală și insolită – principii promovate de această mișcare artistică europeană de avangardă de la începutul secolului XX. Filmul pe care vă invităm să-l urmăriți va oferă o experiență unică și inedită și vă asigurăm că veți fi curioși până la capăt, să descoperiți cum muzica de cameră se poate reinventa atât de proaspăt și neobișnuit, atunci când spiritul artistului este liber și îndrăgostit de munca sa. Cea de-a XIV-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo a avut loc în perioada 1-17 noiembrie 2019 și a propus publicului concerte, prezentare de carte și proiecții de film, evenimentele derulându-se în București, Sibiu și Cluj-Napoca.

Making-of SoNoRo DaDa 2019 îl găsiți aici și este produs de Festivalul Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo. Perioada de difuzare este 30 iunie – 01 august 2020.

Înființat în anul 2006, Festivalul SoNoRo a adus muzica de cameră în prim-planul vieții culturale românești și a inclus scena muzicală românească într-o rețea de festivaluri europene de înaltă ținută. SoNoRo are parteneriate cu festivaluri din Italia, Letonia, Germania, Anglia, Israel şi Japonia, și a avut concerte la Wigmore Hall din Londra, Konzerthaus din Viena, YMCA din Ierusalim și Carnegie Hall din New York. Platforma culturală SoNoRo include Festivalul SoNoRo (15 ani), SoNoRo-Inteferente, programul de burse și workshop-uri pentru tineri muzicieni (14 ani), SoNoRo On Tour (13 ani), SoNoRo Arezzo (10 ani), SoNoRo Conac, seria de concerte estivale găzduite de clădiri de patrimoniu din România (8 ani), SoNoRo Musikland, festival dedicat tradițiilor și patrimoniului arhitectural al zonei Haferland (2 ani).

SoNoRo este membru al European Festivals Association. Raiffeisen Bank este partener principal al Festivalului SoNoRo din anul 2014.

19
/10
/20

Joi, 22 octombrie 2020, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Lior Shambadal, va susține, de la ora 19.00, un program integral semnat de Wolfgang Amadeus Mozart, în regim live, în cadrul stagiunii online. Concertul este transmis în direct, fără spectatori, din Sala mare a Ateneului Român, pe canalele online ale instituției.

30
/09
/20

Să asculți muzică clasică la mall sau când îți faci cumpărăturile la un hipermarket? Da, pentru că din octombrie 2010, în fiecare zi a lunilor martie și octombrie, Radio România Muzical propune înregistrări cu celebre lucrări din muzica cultă în spații neconvenționale - hipermarketuri, mall-uri, librării, muzee, sedii de firme.

28
/09
/20

Muzica revine la Sala Radio, dupa cateva luni in care a ajuns la public doar pe calea undelor! Vineri, 2 octombrie (ora 19.00), debuteaza o noua stagiune (2020-2021) cu invitati speciali si evenimente de calitate, siguranta publicului fiind asigurata prin respectarea normelor in vigoare in contextul pandemiei.

28
/09
/20

Turneul naţional „Clasic la puterea a treia - Violoncellissimo” revine în octombrie pe scenele de concerte din România, propunând o incursiune sonoră în lumea violoncelului prin intermediul unui repertoriu divers şi spectaculos, de la clasic la contemporan, după avanpremiera în aer liber din septembrie, de la Râmnicu Vâlcea. Violoncelistul şi profesorul Marin Cazacu şi discipolii săi, pe scurt Violoncellissimo, vă invită să îi ascultaţi la revenirea în sălile de concert din România la Sibiu, Timişoara, Deva, Bucureşti şi Piteşti, între 9 şi 16 octombrie.

10
/09
/20

OAMENII MUZICII Compozitorul avangardist și teoreticianul american John Cage (1912-1992) a fost unul dintre marii inovatori și experimentatori ai secolului XX. Un pionier al folosirii neconvenționale a instrumentelor muzicale precum și al muzicii electroacustice, Cage este și astăzi o piatră de poticnire ce ridică sprâncenele melomanilor, dar rămâne indiscutabil și un deschizător de orizonturi în muzica, dansul și arta secolului XX.

08
/09
/20

În perioada 14-20 septembrie, la Ateneul Popular Mr. Gh. Pastia din Focşani, va avea loc un nou proiect dedicat tinerilor interpreţi de muzică clasică, realizat cu cofinanțarea AFCN – #classicforteens #cofinantatdeAFCN –, un proiect pe care, după douăzeci de ani și după o bogată și intensă activitate culturală în Italia, organizatorii îl propun orașului natal.

07
/09
/20

TAMTAM Festival, eveniment aflat la a doua ediție are loc în Brașov, între 11 și 12 septembrie 2020. Festivalul își propune vitalizarea spațiului urban prin artă, transformând orașul, cu spațiile sale publice, într-o amplă scenă culturală. Fiecare oraș trăiește prin oamenii săi. Desi există o serie de limitări, în acest context diferit, ele devin oportunități de reîntâlnire în spațiul urban.

Pagina 1 din 15212345...102030...Ultima »