Muzică de pe canapea / Luca Rusu & Nicolae Dobrovicescu, LIVE
https://www.ziarulmetropolis.ro/muzica-de-pe-canapea-luca-rusu-nicolae-dobrovicescu-live/

Ascultă şi tu întâlnirea dintre două vârfuri artistice ale generaţiei lor şi trăieşte un concert de muzică clasică, chiar de pe canapeaua ta, vineri, 5 iunie, de la ora 20.00.

Un articol de Petre Ivan|3 iunie 2020

Muzica clasică nu se ascultă doar în frac într-o sală de concert. Ea poate veni chiar în casa ta, LIVE pe: vodafone.ro/impreunamaiputernici/muzica

De la Bach la Brahms, în doar 30 de minute. Violonistul Nicolae Dobrovicescu și pianistul Luca Rusu (fiul criticului de teatru Marina Constantinescu și al actorului Mircea Rusu) îți dau întâlnire cu unii dintre cei mai mari compozitori. Luca si Niki sunt printre cei mai apreciați tineri muzicieni români ai momentului. Luca este student al Conservatorului Regal din Scoția, iar Niki este, la doar 24 de ani, membru fondator al proiectului KamerArt.

Dacă apreciezi muzica clasică și vrei să susții pianul & vioara care te vor încânta cu acest concert, o poți face cumpărând un bilet de aici.

Accesul la eveniment nu este condiționat de cumpărarea unui bilet. Biletul este un gest voluntar de apreciere și susținere pe care îl poți face pentru cei care urcă pe scena de acasă pentru tine.

vodafone.ro/impreunamaiputernici este o inițiativă Vodafone care aduce LIVE la tine acasă teatru, muzică, sport și masterclass-uri cu artiști și specialiști, pe care te invităm să îi susținem și să-i aplaudăm împreună.

Intră aici pe pagina evenimentului.

Marina Constantinescu:

„Cultura înseamnă exercițiul zilnic pentru spirit.

Muzica provoacă cea mai nobilă și înaltă emoție. Dăruiți-vă șansa să ajungeți mai aproape de propriul eu, de voi înșivă! Susțineți cultura! Ascultați și acești muzicieni tineri, formați la școli și Conservatoare de înalt nivel, oameni care muncesc cu pasiune, nebunie, credință și dăruire de la 6 ani! Zi de zi!

Să învățăm să-i prețuim, să le arătam respect și admirație, să-i susținem moral, psihic și financiar așa cum se întâmplă simplu și normal oriunde pe lumea asta! Artiștii sunt loviți dramatic în momentul acesta istoric. Au nevoie de noi! Au nevoie să știe că «mai departe» înseamnă tot «împreună»! Că nu putem unii fără ceilalți, artiști și spectatori, de când lumea, cerul, apa și pământul!

Pe 5 iunie primiți în mintea și în sufletul dumneavoastră muzica de cameră și doi muzicieni profesioniști, tineri, talentați, entuziaști, nonconformiști, încrezători în tot ce construiesc din copilărie și în speranța că arta lor ne umple de iubire și de tandrețe!“.

Luca Rusu

Luca Rusu este unul dintrei cei mai prolifici tineri muzicieni din România. La vârsta de 15 ani, debutează în concert cu orchestra alături de Filarmonica “Mihail Jora” din Bacău. Obține în 2016 cea mai importantă bursă dăruită unui tânăr muzician român, bursa „Constantin Silvestri“.

Studiază un an la prestigiosul colegiu „Stewart’s Melville College” din Edinburgh, Scoția, terminându-și acolo studiile liceale. În anul 2017 își începe studiile la „Royal Conservatoire of Scotland” în Glasgow. În primul său an de facultate, Luca reușește să câștige unul dintre cele mai importante concursuri ale conservatorului și îi este oferit ca premiu participarea în proiectul RCS-Purcell School între facultate și Purcell School din Londra. În ultima perioadă s-a concentrat și pe muzica de cameră, dirijat și actorie.

Nicolae Dobrovicescu

S-a născut în anul 1996 în București. A început studiul viorii, pianului și compoziției la vârsta de 5 ani. Până în prezent, a fost laureat cu peste 30 de premii naționale și internaționale în România, Italia și Anglia. În anul 2019 a terminat studiul viorii la Universitatea Națională de Muzică din București. Deși a ajuns abia la vârsta de 23 de ani, deja a susținut mai multe concerte în calitate de solist cu orchestre precum Camerata Regală, Orchestra Simfonică a Filarmonicii „Ion Dumitrescu” și Orchestra KamerArt. Ca membru al mai multor orchestre, inclusiv Kamerata Stradivarius și Orchestra Română de Tineret, a urcat pe unele dintre cele mai importante scene din Spania, Italia, Austria, Singapore, Germania, Serbia, Bulgaria, Franța, Grecia sau Elveția.

Concertul celor doi muzicieni va putea fi urmărit la link-ul: https://www.vodafone.ro/impreunamaiputernici/muzica

26
/08
/15

Avishai Cohen Trio revine în România pentru două concerte extraordinare în această toamnă. Pe 10 şi 11 Octombrie, Jazz Night Out îl are ca invitat special pe cel care este supranumit ‘’contrabasistul secolului’’.

26
/08
/15

Cea dintâi premieră a stagiunii 2015-2016, opera "Münchhausen – Stăpânul minciunilor", compusă de Dan Dediu și regizată de Cristian Mihăilescu, marchează un moment unic atât în istoria Operei Comice pentru Copii, cât și în istoricul Festivalului Internațional "George Enescu": este pentru prima dată în cele 22 de ediții când un spectacol dedicat copiilor și tinerilor este inclus în repertoriul unei manifestări de o asemenea anvergură.

26
/08
/15

Pentru că anul acesta s-au împlinit 120 de ani de la nașterea scriitorului Lucian Blaga, ediţia din acest an a Ziulei Limbii Române îi este dedicată ilustrului nostru poet şi filozof. Cu acest prilej, Parcul Artelor – Parcul Titan se transformă pentru o zi în spațiu de lectură și relaxare, care va găzdui recitaluri de poezie, expoziții și ateliere de limba română. Seara, Parcul va găzdui, în transmisiune directă de la Sala Palatului, Concertul de deschidere a Festivalului Internațional George Enescu.

25
/08
/15

În fiecare week-end, în perioada 30 august-20 septembrie, începând cu ora 19.30, în Piața Regiunilor de pe Bulevardul Unirii- Bulevardul Artelor, publicul se va putea bucura gratuit de 10 dintre cele mai importante concerte susținute de mari orchestre din întreaga lume, reunite la a XXII-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu.

24
/08
/15

QuartFest este primul festival dedicat în totalitate cvartetelor de coarde din România şi unul dintre foarte puţinele festivaluri de acest gen din Europa Centrală şi de Est. Ediţia de anul trecut a QuartFest s-a bucurat, în cele trei seri de festival, de prezenţa a 9 cvartete româneşti apreciate la nivel naţional şi internaţional: Rua Quartet, Cantabile Quartet, Four Season Quartet, Grazioso Quartet, Napocensis Quartet, Nuages Quartet, Q Quartet, Unique Quartet, Accord Quartet.

24
/08
/15

Cea de-a treia ediție a Concursului Internațional de Canto ,,Le Grand Prix de l’Opéra” s-a încheiat aseară la Opera Națională București, juriul internațional desemnându-i pe câștigătorii competiției din acest an. Premiul întâi a fost câștigat de soprana Deirdre Judith Angenent din Olanda.

22
/08
/15

Cea de-a 25-a ediţie a festivalului internaţional de muzică Forum Gitarre Wien se va desfăşura în perioada 24-30 august la Viena. Concertul de deschidere, ce va avea loc luni, 24 august, la ora 19.30, în Sala Ehrbar a Conservatorului din Viena (Mühlgasse 30, 1040 Viena), va fi susţinut de tânărul chitarist român Alecu Ciapi, acompaniat de chitarista Margarita Escarpa (Spania).

22
/08
/15

Dirijorul Tiberiu Soare, soprana Valentina Nafornița (live prin Skype de la Viena),dirijorul Kristian Järvi (înregistrare prin Skype), dar și Mihaela Oproiu, manager de proiect la Asociația Cultour pornesc “Pe urmele lui George Enescu” duminică, 23 august,de la ora 11, în cadrul ultimei ediții a Duminicilor Muzicale ale Festivalului Enescu la Librăria Humanitas Cișmigiu.

20
/08
/15

Pe 20 august 1980, bărbații din întreaga lume au pierdut un ajutor de nădejde. Au existat vremuri când mulți tineri și mai puțin tineri au reușit să facă mari cuceriri cu ajutorul lui Joe Dassin. Chiar dacă în materie de muzică, la noi, multe erau interzise, Dassin era tolerat, puteai găsi discurile sale și dacă totuși erai ghinionist era imposibil să nu găsești un Cornel Constantiniu care să cânte melodiile lui... Joe Dassin.

20
/08
/15

Cetatea Sibiului se pregăteşte pentru cea de-a XV-a ediţie a Festivalului Medieval “Cetăţi Transilvane”, eveniment organizat de cincisprezece ani în ultimul sfârşit de săptămână din luna august. Ediţia din acest an va avea loc în perioada 28 – 30 august 2015, în Piaţa Mare din Sibiu.

20
/08
/15

Cea de-a 33-a ediţie a Întâlnirilor SpectActor, un proiect iniţiat în anul 2009 la Teatrul Naţional Marin Sorescu, va beneficia de prezenţa unui oaspete de prim rang al muzicii şi culturii europene, Ioan Holender.

20
/08
/15

Opera Națională București organizează în perioada 19 – 22 august a.c. cea de-a treia ediție a Concursului Internațional de Canto ,,Le Grand Prix de l’Opéra”, competiţie acreditată de Federația Mondială a Concursurilor Internaționale de Muzică.