Muzică de pe canapea / Luca Rusu & Nicolae Dobrovicescu, LIVE
https://www.ziarulmetropolis.ro/muzica-de-pe-canapea-luca-rusu-nicolae-dobrovicescu-live/

Ascultă şi tu întâlnirea dintre două vârfuri artistice ale generaţiei lor şi trăieşte un concert de muzică clasică, chiar de pe canapeaua ta, vineri, 5 iunie, de la ora 20.00.

Un articol de Petre Ivan|3 iunie 2020

Muzica clasică nu se ascultă doar în frac într-o sală de concert. Ea poate veni chiar în casa ta, LIVE pe: vodafone.ro/impreunamaiputernici/muzica

De la Bach la Brahms, în doar 30 de minute. Violonistul Nicolae Dobrovicescu și pianistul Luca Rusu (fiul criticului de teatru Marina Constantinescu și al actorului Mircea Rusu) îți dau întâlnire cu unii dintre cei mai mari compozitori. Luca si Niki sunt printre cei mai apreciați tineri muzicieni români ai momentului. Luca este student al Conservatorului Regal din Scoția, iar Niki este, la doar 24 de ani, membru fondator al proiectului KamerArt.

Dacă apreciezi muzica clasică și vrei să susții pianul & vioara care te vor încânta cu acest concert, o poți face cumpărând un bilet de aici.

Accesul la eveniment nu este condiționat de cumpărarea unui bilet. Biletul este un gest voluntar de apreciere și susținere pe care îl poți face pentru cei care urcă pe scena de acasă pentru tine.

vodafone.ro/impreunamaiputernici este o inițiativă Vodafone care aduce LIVE la tine acasă teatru, muzică, sport și masterclass-uri cu artiști și specialiști, pe care te invităm să îi susținem și să-i aplaudăm împreună.

Intră aici pe pagina evenimentului.

Marina Constantinescu:

„Cultura înseamnă exercițiul zilnic pentru spirit.

Muzica provoacă cea mai nobilă și înaltă emoție. Dăruiți-vă șansa să ajungeți mai aproape de propriul eu, de voi înșivă! Susțineți cultura! Ascultați și acești muzicieni tineri, formați la școli și Conservatoare de înalt nivel, oameni care muncesc cu pasiune, nebunie, credință și dăruire de la 6 ani! Zi de zi!

Să învățăm să-i prețuim, să le arătam respect și admirație, să-i susținem moral, psihic și financiar așa cum se întâmplă simplu și normal oriunde pe lumea asta! Artiștii sunt loviți dramatic în momentul acesta istoric. Au nevoie de noi! Au nevoie să știe că «mai departe» înseamnă tot «împreună»! Că nu putem unii fără ceilalți, artiști și spectatori, de când lumea, cerul, apa și pământul!

Pe 5 iunie primiți în mintea și în sufletul dumneavoastră muzica de cameră și doi muzicieni profesioniști, tineri, talentați, entuziaști, nonconformiști, încrezători în tot ce construiesc din copilărie și în speranța că arta lor ne umple de iubire și de tandrețe!“.

Luca Rusu

Luca Rusu este unul dintrei cei mai prolifici tineri muzicieni din România. La vârsta de 15 ani, debutează în concert cu orchestra alături de Filarmonica “Mihail Jora” din Bacău. Obține în 2016 cea mai importantă bursă dăruită unui tânăr muzician român, bursa „Constantin Silvestri“.

Studiază un an la prestigiosul colegiu „Stewart’s Melville College” din Edinburgh, Scoția, terminându-și acolo studiile liceale. În anul 2017 își începe studiile la „Royal Conservatoire of Scotland” în Glasgow. În primul său an de facultate, Luca reușește să câștige unul dintre cele mai importante concursuri ale conservatorului și îi este oferit ca premiu participarea în proiectul RCS-Purcell School între facultate și Purcell School din Londra. În ultima perioadă s-a concentrat și pe muzica de cameră, dirijat și actorie.

Nicolae Dobrovicescu

S-a născut în anul 1996 în București. A început studiul viorii, pianului și compoziției la vârsta de 5 ani. Până în prezent, a fost laureat cu peste 30 de premii naționale și internaționale în România, Italia și Anglia. În anul 2019 a terminat studiul viorii la Universitatea Națională de Muzică din București. Deși a ajuns abia la vârsta de 23 de ani, deja a susținut mai multe concerte în calitate de solist cu orchestre precum Camerata Regală, Orchestra Simfonică a Filarmonicii „Ion Dumitrescu” și Orchestra KamerArt. Ca membru al mai multor orchestre, inclusiv Kamerata Stradivarius și Orchestra Română de Tineret, a urcat pe unele dintre cele mai importante scene din Spania, Italia, Austria, Singapore, Germania, Serbia, Bulgaria, Franța, Grecia sau Elveția.

Concertul celor doi muzicieni va putea fi urmărit la link-ul: https://www.vodafone.ro/impreunamaiputernici/muzica

03
/12
/21

La 100 de ani de la momentul istoric, în care George Enescu a dirijat „Lohengrin” la Opera Națională București, în seara de 8 decembrie 2021, va avea loc principalul eveniment al stagiunii „Opera 100”: premiera cu „Lohengrin” de Richard Wagner, în regia lui Silviu Purcărete, scenografia Dragoş Buhagiar, conducerea muzicală Tiberiu Soare, ce va avea trei reprezentații: pe 8, 10 și 12 decembrie, ora 18:30.

02
/12
/21

Mâine, 3 decembrie 2021, de la ora 17:00, se deschide CLASSICAL CHRISTMAS MARKET, primul Târg de Crăciun în aer liber din România, care va aduce în prim plan muzica clasică a sărbătorilor de iarnă. Poziționat pe Esplanada Operei Naționale București (Bulevardul Mihail Kogălniceanu 70-72), CLASSICAL CHRISTMAS MARKET va fi deschis publicului în perioada 3 – 31 decembrie, între orele 10.00 și 21.00.

02
/12
/21

Orchestra Română de Tineret dirijată de Gabriel Bebeşelea semnează primul eveniment cultural românesc de anvergură de la Expo 2020 Dubai, solişti fiind laureaţii Concursului Internaţional “George Enescu” 2021, violonistul Valentin Şerban şi violoncelistul Ştefan Cazacu. Concertul va avea loc în onoarea Zilei Naţionale a României pe scena Millenium Amphitheater din cadrul Expoziţiei Mondiale Dubai 2020, fiind programat în seara de 6 decembrie, de la ora 18. În data de 7 decembrie, formaţii camerale din cadrul Orchestrei Române de Tineret vor susţine micro-recitaluri în pavilionul României la Expo 2020.

02
/12
/21

Evenimentul Gheorghe Zamfir - 80 invită publicul din România la o întâlnire inedită cu legendarul naist Gheorghe Zamfir, în trei concerte ce vor avea loc între 9 şi 11 decembrie la Găeşti – localitatea natală a artistului – pe 9 decembrie, de la ora 19, la Casa de cultură, la Târgovişte, pe 10 decembrie, de la ora 19, la Sala Independenţa, şi la Bucureşti pe 11 decembrie, de la ora 19, la Sala Radio.

30
/11
/21

Opera Națională București prezintă pe 1 decembrie, ora 18:30, în Foaierul Galben spectacolul dedicat Zilei Naționale a României. În programul serii se vor regăsi un recital de piese românești în interpretarea soliștilor acompaniați de pian și „Dixtuorul pentru suflători în re major op. 14” de George Enescu în interpretarea ansamblului de suflători al Operei Naționale București, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare. Conceptul regizoral poartă semnătura Claudiei Machedon.

29
/11
/21

„Muzică clasică așa cum nu ați mai ascultat până acum, dedicată sută la sută regelui instrumentelor: pianul, în toate ipostazele sale, de la clasic, la modern și jazz” – este invitația pe care Festivalul Hoinar 2021 o lansează publicului între 2 și 14 decembrie, la Brașov și la București.

23
/11
/21

Primul concert de jazz pe scena Sălii Radio în această stagiune (2021-2022) este un eveniment special, pe care nu îl puteți rata! Joi, 25 noiembrie, de la ora 19.00, LUIZA ZAN – una dintre cele mai apreciate voci feminine din jazz-ul românesc la ora actuală – va cânta alături de BIG BAND-UL RADIO, dirijat de IONEL TUDOR.

10
/11
/21

Cel de-al cincilea concert al „Serilor de chitară 2021” îl aduce în premieră la Bucureşti pe unul dintre cei mai interesanţi chitarişti ai tinerei generaţii, italianul Andrea de Vitis, muzician care impresionează prin forţa expresivă, dublată de o cunoaştere apropiată de perfecţiune a resurselor tehnice ale instrumentului.