Muzică, emoție și apropiere, la Serile Eliad
https://www.ziarulmetropolis.ro/muzica-emotie-si-apropiere-la-serile-eliad/

Soprana Daniela Vlădescu a susţinut un recital de colinde la Centrul Cultural Casa Artelor, în cadrul Serilor Eliad, un concept creat de Alice Barb.

Un articol de Judy Florescu|8 decembrie 2014

Duminică, 7 decembrie, la Centrul Cultural Casa Artelor, a avut loc lansarea albumului de colinde „Christmas feeling” al sopranei Daniela Vlădescu, în cadrul Serilor Eliad organizate în Sala Eliad, cel mai elegant spațiu underground din București.

Fără amplificare de sunet, Daniela Vlădescu a învăluit cu vocea sa excepțională camera de jos a Casei Artelor, Sala Eliad,  care devenise neîncăpătoare pentru amatorii de cultură.

Create de Alice Barb, „Serile Eliad” sunt evenimente culturale la care accesul publicului este gratuit în limita locurilor disponibile. În luna noiembrie 2014, Serile Eliad au înseamnat un număr de opt ediții de recitaluri de poezie, jazz și un spectacol de teatru – Suntem ceeea ce iubim, după poezii de Nichita Stănescu.

DSC00547pDespre „Serile Eliad”, Alice Barb, directorul Centrului Cultural Casa Artelor, a declarat: „Dorința noastră este de a vă oferi tot ce e mai frumos pe piața culturală în acest moment, din dragoste și din respect pentru dumneavoastră, pentru artiștii noștri și pentru noi. Aici s-a format o comunitate, suntem ca în familie. Ne aducem aminte că în noiembrie am deschis „Serile Eliad” cu niște mari maeștri ai poeziei și ai jazzului. Am început cu domnul Mircea Albulescu. Am continuat cu Anca Sigartău, cu actori din toate cele trei generații. Am încheiat din nou cu un monstru sacru, cu Dorel Vișan. Am avut alături de ei muzică de jazz în interpretări de excepție, începând cu Adrian Naidin, apoi cu Mike Godoroja & Blue Spirits, Jazzapella și am terminat cu Berti Barbera.”

Din anul 1993, Daniela Vlădescu este soprană a Teatrului Național Ion Dacian. Din repertoriul său de operă amintim: Traviata, Rigoletto, Bal mascat de G.Verd, Flautul fermecat, Regina Nopţii, Nunta lui Figaro,  Răpirea din Serai de W.A.MozartElixirul dragostei; Don de Pasquale G.Donizzetti, Bărbierul din Sevilla de G.Rossini,  Gianni Schicchi; Madama Butterfly de G.Puccini,  Freischutz de K.Weber.

Următorul eveniment cultural – Serile Eliad – se va desfășura  pe 14 decembrie, ora 18:30 – vernisaj de pictură și ora 19:00 – Concert de colinde susținut de copiii din programul educativ Pepiniera de talente.

05
/12
/23

„O, ce veste minunată!”, „La Vitleem colo-n jos”, „Bună dimineața la Moș Ajun”, „Have Yourself a Merry Little Christmas” sau „Noël”? Cele mai frumoase și mai îndrăgite colinde românești, dar și cântece internaționale de Crăciun vor răsuna pe scena Sălii Radio în luna decembrie, în cadrul a patru concerte extraordinare.

05
/12
/23

Dacă printre dorințele pe care vi le stabiliți pentru Noul An se numără mai multe momente de relaxare și seri petrecute cu cei dragi ascultând muzică bună, atunci o idee perfectă ar fi noile abonamente sau bilete la Sala Radio, pentru concertele din perioada ianuarie-martie 2024!

04
/12
/23

Începutul lunii decembrie aduce primele concerte din turneul de lansare al noilor albume Alternativ Quartet — Deocamdată suntem / Departe de solstiţiu. Acestea vor avea loc pe 5 decembrie la Muzeul Naţional de Artă al României din Bucureşti, pe 8 decembrie la Palatul Culturii din Iaşi, şi pe 14 decembrie la Casa Tranzit din Cluj-Napoca.

04
/12
/23

Turneul Național ”Duelul Viorilor” a început cu un concert sold out la Ateneul Român din București. În fața unei săli arhipline, violoniștii Liviu Prunaru, din echipa Stradivari și Gabriel Croitoru, din echipa Guarneri, arbitrați de pianistul Horia Mihail, au susținut sâmbătă, 3 decembrie, prima rundă din Duelul Viorilor.

04
/12
/23

Începutul ultimei luni a anului aduce pe scena operei din București un spectacol al Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess” (DescOperă La Traviata), conferințele operei (Scena Gândirii îl va avea ca invitat pe președintele Academiei Române, istoricul Ioan-Aurel Pop), două titluri de operă (La Traviata de Giuseppe Verdi și Lohengrin de Richard Wagner) și un balet (Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski).

20
/11
/23

Vineri, 24 noiembrie 2023 (de la 19.00) veți asculta la Sala Radio una dintre creațiile muzicale religioase care s-au bucurat de un mare succes în sec. XIX: Stabat mater, lucrare semnată de ROSSINI, marele compozitor italian cunoscut mai ales pentru operele sale, printre care celebrele Il barbiere di Siviglia (Bărbierul din Sevilla) sau La Cenerentola (Cenușăreasa).

20
/11
/23

Vineri, 1 decembrie, de la ora 18:30, vă propunem Concertul Extraordinar de Ziua României, o punte între generații, eveniment în cadrul căruia soliști ai Operei Naționale București vor interpreta arii, lied-uri și duete din creația românească alături de tinerii membri ai Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess”, acompaniați la pian de către Luminița Berariu și Bogdana Grecova.