Muzică şi film, la Anonimul 2014. Programul concertelor
https://www.ziarulmetropolis.ro/muzica-si-film-la-anonimul-2014-programul-concertelor/

În cadrul Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL (12 – 17 august, Bucureşti), vor avea loc concerte care vor preceda proiecţiile de la Verde Stop Arena în fiecare seară, începând cu ora 20.00. Accesul se face zilnic de la ora 17.30, iar intrarea este liberă.

Un articol de Petre Ivan|7 august 2014

Anonimul 2014, programul concertelor:

Miercuri

– Concert Old Stories: Jul Baldovin, Gelu Ionescu & Elena Pavel

Proiectul Old Stories a luat naștere la ediția din 2011 a Festivalului de Film ANONIMUL, și este compus din Jul Baldovin (promotor al genului „fingerstyle”) la chitară acustică și voce,

ANONIMUL 2014Gelu Ionescu (care face parte din trupa Vama) la pian electric și voce, plus Elena Pavel la voce și percuție. Toți trei colaborează cu Mircea Vintilă, în cadrul trupei Brambura.

Joi

– Concert GuerriLIVE Radio Session: Theory of Mind

Trupa Theory of Mind a fost înfiinţată în luna februarie 2013 la Cluj-Napoca şi înseamnă: Vladimir Bosînceanu (voce, chitară, compoziţii), Andrei Bosînceanu (bass), Alex Cos (chitară) şi Tudor Bilt (tobe). Despre ToM, Bogdan Șerban, realizator GuerriLIVE , spune: „Se poate mai hipnotic și mai intens ca Radiohead? Eu zic că se poate, chiar în Romania. Da, chiar la începutul de drum al trupei, Theory of Mind pe numele ei”.

Vineri

– Concert Fine, it’s Pink

Fine it’s Pink și-a început călătoria muzicală la începutul anului 2013, în Iași. Soundul lor îmbină în mod natural genurile indie, post-rock, trip hop, electronic. În ciuda faptului că sunt o trupă nouă, FiP au devenit vizibili într-un timp scurt, remarcându-se la Cozla Music Fest, Street Delivery Iași, Electric Castle, Control Day Out și Anti- Mall.

Sâmbătă

– Concert muzică electronică DJ Gojira

Pe numele său real George Andreescu, Gojira activează încă din 2005 pe scena muzicală electro-techno-pop autohtonă, fiind renumit pentru mixurile sale de bass îmbinate cu ritmuri techno, breakbeat și dubstep. A

URMA

URMA

studiat pianul și a făcut canto la școala de muzică din Slobozia, făcând naveta între acest oraș și Țăndărei – localitatea natală. Predispus către combinații îndrăznețe și nemaipracticate, prestațiile sale oferă ascultătorilor un plus de adrenalină.

Duminică

– Concert URMA

Trupa URMA s-a înfiinţat la Cluj-Napoca în 2003 şi a semnat patru albume, Nomad Rhymes (2004), Anger as a Gift (2005), Trend Off (2007) şi Lost End Found (2013), despre care muzicienii spun că au o poveste comună: „dacă stai la o ceaşcă de cafea şi asculţi albumele vei vedea că se leagă, au punţi şi mesaje valabile pentru mult timp.

Timbrul URMA se recunoaşte din orice melodie”. Prezentă de un deceniu pe piața muzicală, trupa URMA a susținut sute de concerte, atât în țară, cât și dincolo de granițele României, în Ungaria, Germania, Franța, Anglia și Elveția.

Cea de-a XI–a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL, organizată de Fundaţia Anonimul cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Uniunii Cineaştilor din România, Institutului Cultural Român și al Televiziunii Române- coproducător, va avea loc în perioada 12-17 august, în Bucureşti, la Verde Stop şi Cinema Studio.

Foto cuTheory of Mind ,  Anonimul 2014, Programul concertelor – festival-anonimul.ro

31
/03
/17

Duminică, 9 aprilie 2017, de la ora 18:00, Sala Mare a Ateneului Român găzduiește Concertul Extraordinar de Paști, susținut de Corul Național de Cameră Madrigal — Marin Constantin. Dirijat de Anna Ungureanu, evenimentul este una dintre tradițiile prețioase ale Corului, desfășurându-se, fără întrerupere, de mai bine de jumătate de secol.

23
/03
/17

În Gaziantep, legenda spune că în noaptea de 22 martie Sultana Nevruz, transformată în pasăre traversează văzduhul, anunțând sosirea Primăverii. Brățările de la mâini și picoare umplu cerul cu sunete mirifice iar voalurile ei împodobesc pământul în mii de culori. Pe 27 martie (ora 19:00), la Opera Naţională din Bucureşti vor fi prezentate tradiţiile lumii turce, în spectacolul de sunete şi culori susţinut de Orchestra Naţională de Instrumente Folclorice Turksoy.

22
/03
/17

Vineri, 24 martie 2017, de la ora 19.00, dirijorul Cristian Măcelaru, unul dintre cei mai reprezentativi dirijori români pe scenele muzicale din Statele Unite și Europa, revine la Sala Radio, alături de Orchestra Națională Radio, într-un concert care o avea ca protagonistă pe tânăra pianistă Alexandra Dariescu.

19
/03
/17

La Ateneul Român, la Sala Mare, duminică, 19 martie, când se împlinesc 100 de ani de la naşterea pianistului şi compozitorului Dinu Lipatti (1917 - 1950), va avea loc, de la ora 19.00, un concert extraordinar susţinut de Camerata Regală şi dirijat de maestrul Horia Andreescu.

18
/03
/17

În perioada 28 martie - 8 aprilie 2017, Opera Comică pentru Copii organizează cea de-a treia ediție a Festivalului “Hänsel și Gretel”, ce va cuprinde nu mai puțin de 40 de evenimente. În cele 12 zile de festival, copiii se vor putea bucura de o mulțime de spectacole dintr-o diversitate de genuri, de la teatru, balet sau operă, până la musical și concerte lecție. Majoritatea reprezentațiilor programate sunt deja sold out.

17
/03
/17

JAZZ™ 2017 anunță încă o premieră pentru Timișoara: China Moses, artista americană care va umple de energie scena din Parcul Castelului. Reinventează vocal jazz-ul, rupe limitele și contrângerile, iar vocea ei transmite emoție, pasiune și profunzime, odată cu fiecare cuvânt.

14
/03
/17

Celebrul pianist Dan Grigore, artist singular, încadrat de celebra publicație Les grands pianistes du XX-ème siècle între 4 cele mai importante nume ale pianisticii pe care România le-a dat lumii, alături de Clara Haskil, Dinu Lipatti și Radu Lupu, va concerta la Sala Radio vineri, 17 martie 2017, în compania Orchestrei Naționale Radio.

13
/03
/17

Cu ocazia aniversării de 20 ani, Radio România Muzical organizează, în colaborare cu Muzeul Național Cotroceni, un recital susținut de pianista Luiza Borac, joi, 23 martie, de la ora 19.00. Recitalul este dedicat Centenarului Dinu Lipatti, în 19 martie împlinindu-se 100 ani de la nașterea acestui pianist-simbol pentru cultura românească, în același timp, și un compozitor inspirat.