Nairam. Oniric Tehnicolor. Despre vis (în ciuda circumstanțelor actuale)
https://www.ziarulmetropolis.ro/nairam-oniric-tehnicolor-despre-vis-in-ciuda-circumstantelor-actuale/

Expoziţia Nairam. Onirique Tehnicolor se deschide la ARTHUB / Grădina ARTHUB, strada Budişteanu nr.10, joi, 10 martie 2022, orele 19:00. Expoziţia rămâne deschisă până la finalul lunii martie, în zilele de joi până duminică.

Un articol de Petre Ivan|11 martie 2022

Expoziția, queer, este „replica” în culoare și colaj a artistului autohton Nairam în dialogul său cu artistul francez Fabien Ghernati, una dintr-o serie de două expoziții solo puse față în față, o altfel de conversație imaginată în cadrul proiectului wiehie.org. După expoziția Onirique Black and White, Fabien Ghernati din februarie a.c., Nairam pune în scenă o serie de lucrări, care trădează formația sa de scenograf, despre vis și realitate. Sau în propriile cuvinte ale artistului: „Dormi sau visezi? Despre un racord teluric și domestic sau evoluția față în față cu ipocrizia dogmatică. O necautare între abnegație și aberație. O arhitectură viscerală a unui „Tatăl nostru” într-un tandem firesc al stigmatizării, de dragul jocului.”

„În expoziția prezentă decupez din mine uzura timpului comun și o recompun într-un colaj al reflectării împreună cu tine. Sau pe scurt, te invit la un dialog sensibil la granița dintre somn și vis”, declară Nairam. El adaugă: „Nu mai creez artă pentru a „impresiona”; creez artă pentru a-mi revela gândurile și emoțiile, am ajuns într-un loc bun pentru spiritul meu creativ. Mă simt inspirat de experiența personală, de oameni, de emoții și cărți. Întotdeauna îmi propun provocări de care mă bucur și care explorează noi granițe.”

Nairam se prezintă și identifică drept scenograf, cu o experiență de mai bine de o decadă în teatru – așadar, scenograf, [q]artist vizual, prieten. Adică Marian Văsii.

WE’RE HERE the Project (wiehie.org) este o expoziție online care aduce laolaltă artiști într-o rețea informală care se concentrează pe (re)imaginarea unei modalități de prezentare a artei, o instalație video și o serie de expoziții fizice, în România. WE’RE HERE conține nuditate și este destinată adulților. Proiectul mai are două componente: una de cercetare a artei queer contemporane și a practicii artistice a participanților și una editorială, de știri și interviuri cu artiștii participanți.

La ARTHUB există un mâine și senzația că există posibilitatea lui mâine, care vibrează cu optimism între vis și speranță, în ciuda evidenței, în ciuda circumstanțelor actuale. ARTHUB continuă să fie un spațiu deschis marginalilor: artiști și refugiați de toate soiurile.

03
/07
/15

O expoziție intitulată ''Audrey Hepburn, portrete ale unui simbol” s-a inaugurat joi la National Portrait Gallery din Londra. Expoziţia va prezenta, până la 18 octombrie, 35 de imagini ale celebrei artiste împrumutate de fiii acesteia, Sean Hepburn Ferrer și Luca Dotti.

02
/07
/15

Universitatea Națională de Arte București și Metropolis Center organizează luni 6 iulie 2015, la ora 18:30, vernisajul expoziţei de artă vizuală „Contraste”, la sediul Metropolis Center din str. Grigore Alexandrescu nr. 89-97. Expoziţia poate fi vizitată în perioada 6 iulie – octombrie 2015, între orele 10:00 - 18:00.

23
/06
/15

Deşi Adolf Hitler este considerat un artist mediocru, operele sale sunt vândute la preţuri substanţiale atunci când sunt scoase la licitaţie. Mai multe acuarele şi desene realizate de fostul dictator nazist, în urmă cu un secol, au fost vândute cu aproape 400.000 de euro la o licitaţie organizată de casa Weidler, weekendul trecut, în oraşul Nürnberg din Germania

14
/06
/15

Compania Google a lansat, joi, pe platforma Google Maps, imaginile panoramice Street View din Salina Turda, astfel încât se permite vizitarea virtuală a acestui obiectiv turistic de către oricine din lume aflat la mii de kilometri distanţă.

04
/06
/15

Ce au în comun tururile ghidate în atelierele artiștilor bucureșteni, prânzurile cu Marius Manole și cadourile pentru copiii internați la secția de oncologie de la Spitalul Fundeni? Pe Daniela Staicu, 30 de ani. Pasionată de arta plastică și de faptele bune.

03
/06
/15

Un spectacol nocturn cu proiecție în oglindă va avea loc vineri, de la ora 21,00, la Palatul Suțu, cu ocazia aniversării a 180 de ani de la construirea clădirii din centrul Bucureștiului. Întregul spectacolul se desfășoară vizual printr-o proiecție video, realizată în premieră, în oglinda din holul Palatului Suțu, aruncând imagini pe pereții etajului superior într-un joc de forme și culori.

31
/05
/15

Privirea lui Silviu Gheție este o altfel de privire asupra Noului Cinema Românesc. Una din culisele sale. Prin picturalitatea lor și prin expresivitatea personajelor din fața obiectivului, fotografiile sale concurează cu imaginile din filmele a căror realizare artistul a fost chemat să o înregistreze pentru totdeauna.