180 de ani de la construirea Palatului Suțu – spectacol nocturn multimedia
https://www.ziarulmetropolis.ro/180-de-ani-de-la-construirea-palatului-sutu-spectacol-nocturn-multimedia/

Un spectacol nocturn cu proiecţie în oglindă va avea loc vineri, de la ora 21,00, la Palatul Suţu, cu ocazia aniversării a 180 de ani de la construirea clădirii din centrul Bucureştiului. Întregul spectacolul se desfăşoară vizual printr-o proiecţie video, realizată în premieră, în oglinda din holul Palatului Suţu, aruncând imagini pe pereţii etajului superior într-un joc de forme şi culori.

Un articol de Petre Ivan|3 iunie 2015

Este pentru prima dată când se recreează, în Palat, ambianța începutului de secol XX.

Atât dansul clasic nuanțat de unele elemente contemporane, cât și valsul aduc un plus de dinamică și rafinament, oferind spectatorului o seară inedită de muzică, dans și imagine.

Spectacolul multimedia “Timpul” propune astfel publicului o călătorie în trecut, o redescoperire a atmosferei Bucureștiului interbelic cu muzica și balurile sale pline de farmec și savoare.

Conceptul spectacolului gravitează în jurul unui text de ficțiune istorică semnat de către Adrian Majuru, cu un fir narativ care poartă spectatorul într-o poveste învăluită în mister și așteptare.

Textul este inserat între piesele muzicale de factură romantică (Ceaikovski, Chopin, Schubert, Offenbach).

Foto: Spectacol nocturn multimedia , Palatului Suțu – facebook

24
/09
/20

Fundația Calea Victoriei aduce o mulțime de noutăți în programul de cursuri online al lunii octombrie, ca să te bucuri de seri reușite și energizante. Istorie și artă urbană, dicție și cetăți medievale, negociere și literatură sau comedie sunt doar câteva posibilități.

10
/09
/20

Ca o încununare a stilurilor arhitecturale neogotic, romantic şi neobaroc, Palatul din centrul Iașilor, conceput în spiritul palatelor comunale din Europa de Vest, priveşte semeţ în fiecare zi peste orizonturile capitalei culturale a Moldovei. Palatul a fost construit între anii 1906-1925 de către arhitectul Ion. D. Berindey, având suprafața totală de 34.236,35 mp.

08
/09
/20

Proiectul multidisciplinar H3 Garden before detach() se lansează miercuri, 9 septembrie, în București, pe Popa Nan 82. Cinci seri de muzică live, mai multe reprezentații ale spectacolului-instalație Who Am I? A human-robot performance decât erau prevăzute datorită cererii publicului și o expoziție fără precedent de instalații interactive reprezintă perspectiva dinamică pe care H3 o propune în această toamnă.

31
/08
/20

H3 Garden before detach() este un proiect multidisciplinar creat de studioul de artă și tehnologie H3 în colaborare cu Teatrul Odeon. Selectat pentru participare la cel mai mare festival din lume de artă, tehnologie și societate, Ars Electronica, evenimentul va avea loc între 9-13 septembrie, pe strada Popa Nan 82, într-un complex de clădiri care va fi demolat în toamna acestui an.

Pagina 1 din 5712345...102030...Ultima »