Nastassja Kinski, premiată la TIFF pentru contribuţia adusă cinematografiei
https://www.ziarulmetropolis.ro/nastassja-kinski-premiata-la-tiff-pentru-contributia-adusa-cinematografiei/

Actriţa germană Nastassja Kinski va primi Premiul special al TIFF pentru contribuţia adusă cinematografiei, ea urmând să fie prezentă la Cluj-Napoca la proiecţia filmului „Paris, Texas” şi la Gala de închidere a festivalului.

Un articol de Petre Ivan|18 mai 2015

Managerul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), Cristian Hordilă, a declarat că în cadrul festivalului vor fi proiectate peste 220 de filme, unele provenind din Mauritania, Qatar şi Kosovo.

Filmul de deschidere a festivalului va fi „Wild Tales”, iar cel de închidere – „Trash”.

Premiul special al TIFF va fi oferit actriţei germane Nastassja Kinski, pentru contribuţia adusă cinematografiei. Nastassja Kinski va fi prezentă la Cluj-Napoca la proiecţia filmului „Paris, Texas” (1984).

Isaach de Bankole

Isaach de Bankole

De asemenea, actriţa va susţine un masterclass şi va primi premiul la Gala de închidere a festivalului.

Nastassja Kinski  a devenit celebră cu rolul din filmul „Tess”, din 1979.  Actriță, model și sex simbol al anilor 70-80, fiica actorului Klaus Kinski a jucat în peste 60 de filme și a colaborat cu regizori precum Wim Wenders, Roman Polanski, Francis Ford Coppola sau David Lynch.

Un alt invitat special va fi Isaach de Bankolé, unul dintre actorii favoriți ai lui Jim Jarmusch, cu roluri în filme de Lars Von Trier și Claire Denis, dar și în seria James Bond și în Miami Vice.

Printre invitaţii speciali ai TIFF se vor mai afla  regizorul norvegian Bent Hamer, precum şi actorii Olimpia Melinte, Teodor Corban, Emilian Oprea şi Andreea Vasile, alături de regizorii Corneliu Porumboiu, Radu Munteanu şi Dan Chişu.

Ediţia din acest an a TIFF va avea loc, între 29 mai şi 7 iunie, la Cluj-Napoca.

Foto: Nastassja Kinski – cinemagia

25
/04
/14

Al Pacino împlineşte, astăzi, 74 de ani. Printre interviurile pe care le-a dat de-a lungul vieţii s-a numărat şi unul publicat de revista Esquire România. În acest interviu, din care vă prezentăm fragmente, Al Pacino vorbeşte despre secretele carierei şi despre viaţa personală.

23
/04
/14

MARI FILME ROMÂNEŞTI UITATE „Vânătoarea de vulpi“ (1980), unul din filmele nedreptăţite şi mai puţin cunoscute ale lui Mircea Daneliuc, trebuie redescoperit urgent şi discutat aplicat. Pentru că este o bijuterie ascunsă a cinematografiei române.

22
/04
/14

Acting in English by James Longshore, Academia americană de Actorie, înfiinţată acum 2 ani în Bucureşti de actorul american James Longshore şi de producătorul Bianca Mina, anunţă cea de-a 7-a ediţie, Acting in English INTENSIVE.

19
/04
/14

Cristi Puiu, unul dintre realizatorii filmului colectiv „Les ponts de Sarajevo", selectat la Cannes, a declarat pentru Mediafax că a regizat în cadrul acestui proiect scurtmetrajul „Das Spektrum Europas", cu Valeria Seciu şi Marian Râlea, în care vede Sarajevo de la distanţă, din România.

18
/04
/14

Indiferent de cum vor arăta filmele selecționate în competiția oficială a ediției din acest a Festivalului de la Cannes (14-25 mai), un lucru e cert după anunțarea regizorilor aruncați în lupta pentru Palme d’Or: este anul numelor cunoscute, o îmbinare între cineaști deja clasicizați, maeștri recenți și valori în ascensiune.