Neidentificat – proiecții speciale în țară, în prezența echipei
https://www.ziarulmetropolis.ro/neidentificat-proiectii-speciale-in-tara-in-prezenta-echipei-din-6-august-in-cinema/

Proiecţie de Gală la Cinema City AFI Cotroceni pe 3 august –
Neidentificat, cel de-al doilea lungmetraj al regizorului Bogdan Apetri, intră în cinematografele din România din 6 august, distribuit de Transilvania Film.

Un articol de Petre Ivan|4 august 2021

Filmul va avea în prima parte a lunii august mai multe proiecții speciale, în prezența echipei, în mai multe orașe din țară – București, Constanța, Iași, Sfântul Gheorghe, Eforie Sud.

Prima Proiecție de Gală a filmului a avut loc pe 2 august, în Timișoara, la Cinema City Timișoara Iulius Mall, unde Bogdan Apetri și Bogdan Farcaș au stat de vorbă cu publicul prezent și au răspuns la întrebările despre film și subiectele sensibile pe care acesta le ridică, alături de Silvia Matei, vicepreședinta Asociației Tinerilor Romi din Timișoara.

Premiera națională Neidentificat a avut loc pe 27 iulie, în cadrul competiției oficiale a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), unde a fost recompensat cu Premiul FIPRESCI, oferit de juriul Federației Internaționale a Criticilor de Film unui film din secțiunea Zilele Filmului Românesc.

„A fost o experiență deosebită să fiu în fața publicului clujean cu ocazia premierei naționale, și mai ales să reprezint – alături de actorii care au fost prezenți la TIFF – întreaga echipă care a lucrat din greu la realizarea filmului. Dedic premiul primit fiecărui membru al echipei si tuturor actorilor, de la primul până la ultimul – e al lor, nu al meu. Am fost foarte impresionat de reacțiile extrem de calde primite de la publicul din Cluj, sperăm că vom trăi același lucru și în celelalte orașe din țară, unde abia așteptăm să ajungem la întâlnirea cu iubitorii de film.”, a declarat regizorul Bogdan Apetri.

O co-producţie România-Cehia-Letonia, Neidentificat este un policier care reușește să îmbine cu succes suspansul unui thriller, cu misterul caracteristic filmelor polițiste și atmosfera autentică de film noir, explorând cu mult tact și intensitate peisajul interior al minţii şi sufletului uman. Din distribuție fac parte Bogdan Farcaș, Dragoș Dumitru, Vasile Muraru, Emanuel Pârvu, Olimpia Mălai, Ana Popescu, Andrei Aradits, Kira Hagi, Ion Bechet.

În prima parte a lunii august vor avea loc mai multe proiecții speciale Neidentificat în câteva din orașele din țară. După Timișoara, echipa filmului revine la București unde pe 3 august are loc premiera de gală la Cinema City AFI Controceni, de la ora 20:00. Tot la București, pe 5 august, la Cinema Muzeul Țăranului, echipa filmului invită publicul la dezbatere. În deschidere va vorbi sociologul Gelu Duminică. Biletele pentru ambele evenimente au fost deja puse în vânzare la casieriile cinematografelor sau online.

De la București echipa filmului pleacă spre Constanța, unde va avea loc o proiecție specială sâmbătă 7 august, de la ora 19:00, la Cinema City Constanța City Park. Iar pe 9 august Neidentificat ajunge alături de echipă în Iași, orașul natal al actorului Bogdan Farcaș. Proiecția specială va avea loc în Sala Mare de spectacole „Radu Beligan” a Ateneului din Iași, de la ora 20:00.

„Fiind ieșean, pentru mine e foarte emoționant să ajung cu acest film aici. Crescut acolo, pe străzile Păcurariului de demult, educat acolo la Liceul Mihai Eminescu și IATC George Enescu și alergat acolo pe Copoul acela magic cu iz de dragoste și tei. Or, pe 9 august mă întorc ACASĂ. E ca și cum mama, tata, profesorii și prietenii m-au trimis în lume sa fac ceva și acum revin cu desaga plină să le arăt ce am făurit și eu pe lumea asta. Sper tare mult să le placă într-atâta cât să-mi ofere un zâmbet și un `bine ai venit acasă` la final.”, a spus Bogdan Farcaș.

Pelicula poate fi văzută și în cadrul Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, fiind unul din cele 5 filme din competiția oficială. Proiecția din Sfântul Gheorghe va avea loc pe 10 august, pentru ca imediat, pe 12 august, să ajungă la Eforie Sud, în Grădina de Vară din cadrul inițiativei Eforie Colorat, un spațiu outdoor inaugurat recent pentru iubitorii de film.

Programul proiecțiilor din cinema pentru săptămâna 6 – 12 august va fi anunțat în curând pe www.transilvaniafilm.ro.

21
/11
/18

În perioada 22 – 25 noiembrie, Asociația CulturALL, în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB, pregătește la București prima ediție a Bucharest Best Comedy Film Festival, ce va avea loc în 2019. Timp de patru zile, personalități internaționale din lumea cinematografiei se întâlnesc la București pentru a stabili structura festivalului și regulamentul de selecție a filmelor ce vor concura, în 2019, pentru titlul „Comedia Anului”.             

21
/11
/18

OPINIE Cum se explică succesul lui „Moromeții 2”, care pare de neoprit în drumul de a deveni cel mai vizionat film românesc cel puțin de după 2000? Am încercat să ofer cinci motive ale acestei primiri neașteptate pe care publicul român i-o oferă noului film al veteranului regizor Stere Gulea.

20
/11
/18

Regizorul care a semnat “Afacerea Est” sau seriile “Umbre” și “Hackerville” participă la realizarea unui documentar colectiv despre România. “Am cunoscut oameni și am văzut locuri. Posibilitatea de a povesti despre ele și altora este fabuloasă. Să vadă ce am văzut eu, să audă ce-am auzit eu și, dacă este făcut bine, să simtă, poate, ce am simțit eu”, spune Igor Cobileanski.

20
/11
/18

Moromeții 2 s-a lansat oficial în cinematografele din întreaga țară vineri, 16 noiembrie, și a adus după primul weekend peste 52.000de spectatoriînsălile din peste 50 de orașe. Cel mai așteptat film al anului devine astfel și cel mai mare succes de casă românesc din ultimii 25 de ani, până acum un număr total de 70.878 de spectatori urmărind filmul.

19
/11
/18

Mickey Mouse, şoricelul desenat de Walt Disney în 1928 și devenit, ulterior, mascotă a companiei Disney, a împlinit 90 de ani pe 18 noiembrie. Faimosul șoricel a adunat de-a lungul anilor sute de apariții pe tv și a devenit un brand evaluat la câteva miliarde de dolari.

19
/11
/18

Documentarul „Ghost Hunting” (2017), premiat la Berlin și propus de Palestina pentru Premiile Oscar, va putea fi văzut la Festivalul Filmului Palestinian (FFP) din România, în prezența regizorului Raed Andoni. De asemenea, alte patru filme de succes, printre care și drama multipremiată „3000 de nopți” (2015), de Mai Masri, vor fi proiectate în cadrul primei ediții a FFP. Festivalul va avea loc între 26 și 28 noiembrie la Cinema PRO din București.

19
/11
/18

Prima zăpadă, Ali MacGraw, bătaie cu bulgări, Ryan O'Neal, om de zăpadă, anul 1970, sărutări în zăpadă, Francis Lai, Love Story, unul dintre cele mai romantice filme ale tuturor timpurilor, îmbrățișări la gura sobei și multe lecturi,

17
/11
/18

Lenú si Lila, persoanjele principale „Tetralogiei napolitane”, ajung la HBO și pe HBO GO din 19 noiembrie, în serialul My Brilliant Friend/ Prietena mea genială. My Brilliant Friend, o co-producție Fremantle, Rai și HBO, este adaptarea romanului bestseller internațional “Prietena mea genială”, prima partea a „Tetralogiei Napolitane”, scris de Elena Ferrante.

16
/11
/18

În această seară, de la ora 22.45, Marcel Iureş spune povestea lui George Emil Palade, primul român medaliat cu Premiul Nobel. Documentarul realizat de Irina Păcurariu prezintă imagini şi interviuri care dezvăluie în premieră detalii din viaţa savantului român. Filmul va fi urmat, la ora 23.10, de un documetar, realizat de Andrei Măgălie. care va trata viața lui Eugen Ionesco.

16
/11
/18

CRONICĂ DE FILM Prezentat la „Les Films de Cannes à Bucarest” şi în deschiderea Cinepolska, „Cold War” (2018), pentru care britanico-polonezul Pawel Pawlikowski a câştigat premiul de regie la Cannes, este o dramă alb-negru ultrastilizată în care energia muzicii nu poate salva de la platitudine povestea de iubire și reprezentarea istoriei.

16
/11
/18

Centrul Ceh vă așteaptă luni și de marți, de la ora 20:00, cu două proiecții care propun o schimbare de perspectivă – intrăm în lumea animalelor odată cu proiecţia filmului „Bestiaire”, la Documentary Mondays, și suntem invadați de personaje de benzi desenate deodată cu protagoniștii filmului „Who Wants to Kill Jessie”, pe 20 noiembrie, la Fiction Tuesday.

15
/11
/18

Sonia (Mădălina Constantin) este inginer geolog într-o companie multinațională. O femeie matură, căsătorită. În filmul “Un om la locul lui” / “A Decent Man”, lungmetrajul de debut al regizorului Hadrian Marcu, Sonia se află într-o poziție ingrată: este “cealaltă femeie” din relația colegului ei de muncă Petru (Bogdan Dumitrache) cu Laura (Ada Galeș). Află ce se întâmplă cu Sonia din 23 noiembrie, în cinema. Filmul are la bază romanul “Firesc” al lui Petru Cimpoeșu.