Noapte bună, mamă! – o nouă premieră la Teatrul Mic
https://www.ziarulmetropolis.ro/noapte-buna-mama-o-noua-premiera-la-teatrul-mic/

Teatrul Mic prezintă în datele de 5, 13 şi 26 iunie 2021, ora 20:30, la Sala Studio – Gabroveni 57, primele reprezentaţii ale spectacolului „Noapte bună, mamă” de Marsha Norman.

Un articol de Petre Ivan|3 iunie 2021

După spectacolul de succes „Ținutul din miezul verii” de Tracy Letts, regizorul Vlad Massaci construiește un nou tur de forță pentru actrițele Dana Dembinski-Medeleanu și Andreea Grămoșteanu, și invită totodată la o reflecție asupra sensului vieții și al morții.

„Noapte bună, mamă!”de Marsha Norman este un text apărut în programul „Teatrul pentru actori… și numai cu actori” al Teatrului Mic. Acesta este un program care își propune să se concentreze mai mult pe detaliile interpretării actoricești și mai puțin pe viziunea regizorală. Deci, lucrul cu actorul este ceea ce primează. Repetițiile la spectacol s-au desfășurat în bună parte pe Zoom, lucru care a și dus la ideea spectacolului, cum veți vedea.

„Noapte bună, mamă!” povestește despre relația dintre o fiică care își anunță mama că se va sinucide. Prilej cu care sunt spuse lucruri nespuse, aflate amănunte ascunse cu grijă, reglate conturi până acum nereglate. Sunt sigur că ne vom regăsi cu toții în personajele Marshei Norman! Închei invitând spectatorii la întâlnirea cu două minunate actrițe ale Teatrului Mic, Andreea Grămoșteanu și Dana Dembinski. Vlad Massaci

Piesa de teatru „Noapte bună, mamă!” scrisă de autoarea americană Marsha Norman a câștigat în anul 1983 premiul Pulitzer și a fost nominalizată pentru Premiile Tony, la categoria „Cea mai bună piesă”.

Biletele pot fi achiziționate direct de pe website-ul www.teatrulmic.ro, de pe platforma bilet.ro, și de la casele de bilete ale Teatrului MIC (Constantin Mille 16 și Gabroveni 57).

NOAPTE BUNĂ, MAMĂ! de Marsha Norman

Traducerea: Alexa Băcanu
Regia artistică: Vlad Massaci
Scenografia: Ioana Pashca

Cu: Dana Dembinski-Medeleanu, Andreea Grămoșteanu

 

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.

14
/03
/24

Astăzi, pe 14 martie, se împlinesc trei ani de la moartea ei, la Paris, în 2021, atunci când Covidul făcea ravagii și oprise lumea în loc. Avea aproape 90 de ani.

13
/03
/24

În perioada 12-15 martie 2024, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București organizează cea de-a XXV-a ediție a Ușilor Deschise, în cele două sedii ale sale, din Str. Matei Voievod nr. 75-77 și Str. Tudor Arghezi nr. 3b.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.

12
/03
/24

O nouă traducere din opera Elenei Ferrante a fost publicată de curând în colecția „Anansi. World Fiction” de la Editura Trei. Elena Ferrante e o scriitoare îndrăgită de cititorii din lumea întreagă începând de la publicarea bestsellerurilor internaționale ce alcătuiesc Tetralogia Napolitană.