Noaptea Caselor – circuritul nocturn prin casele Bucureştiului, pe 23 septembrie
https://www.ziarulmetropolis.ro/noaptea-caselor-circuritul-nocturn-prin-casele-bucurestiului-pe-23-septembrie/

Circuritul nocturn prin casele Bucureştiului, unul dedicat spaţiilor domestic-culturale, va avea loc anul acesta pe 23 septembrie, iar participanţii au un formular de înscriere la dispoziţie până la 28 august. Noaptea Caselor este o punte între aceste iniţiative, un agregator care dă coerenţă unui nou curent cultural.

Un articol de Petre Ivan|17 august 2017

Spaţiile care au participat la evenimentul de anul trecut au fost AICI, Artidava, Avanpost Opt, Carol 53, Casa Jurnalistului, Casa Lupu, Colivia, CZVL 12,  Manasia Hub,  EFdeN, Gradina Sticlarilor, Home Matasari, Insula 42, Modulab, The Room.Noaptea Caselor

Curentul spaţiilor alternative a început acum câţiva ani, cu câteva grupuri de tineri visători care realizau proiecte în ateliere improvizate şi bucătării înghesuite.

În timp, comunităţile legate în jurul acestor nuclee au construit împreună o reţea culturală descentralizată, una mai personală, mai liberă şi mai eficientă decât cele formale.

Multe dintre activităţile culturale din spaţiul bucureştean prezentate astăzi pe străzi, în galerii, baruri şi huburi au pornit din aceste spaţii.

Foto: Noaptea Caselor – facebook

26
/06
/20

În noaptea din 27 spre 28 iunie 1916 în casa lui din Bucureşti, de pe strada Mendeleev, Ștefan Luchian trăia ultimele clipe dintr-o lungă agonie. Pe şevalet, se afla ultima lui creaţie rămasă neterminată: un chip de femeie.

09
/06
/20

Sâmbătă, 13 iunie, de Ziua Porților Deschise, Fundația Calea Victoriei vine în vizită la tine! Și aduce în dar demo-uri gratuite la cele mai îndrăgite cursuri din program, reduceri care durează un weekend întreg, lectori simpatici și o mulțime de alți oameni care au aceleași pasiuni ca tine.

03
/06
/20

Muzeul Naţional Cotroceni vine în întâmpinarea publicului pasionat de artă şi istorie, reluând din data de 2 iunie 2020 şi activitatea expoziţională. Un proiect cultural valoros, expoziția „Casa Regală a României, păstrătoare și promotoare a tradițiilor românești”, este inclus de astăzi în circuitul de vizitare al muzeului.

29
/05
/20

Cu ocazia Centenarului Paul Celan, Primăria Muncipiului București prin Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Ministerul Federal al Afacerilor Europene şi Internaţionale al Republicii Austria prin Forumul Cultural Austriac București și Facultatea de Litere din București, Secția Germanistică, au realizat expoziția CELAN 100 – Printre cuvinte/ Unter den Wörtern.

21
/05
/20

Eros Di Prima, arhitect și fondatorul Asociației Culturale Creative Spaces din Italia, ne vorbește despre importanța adaptării artei la schimbările actuale.

20
/05
/20

Istoria capitalei Germaniei de astăzi se leagă direct de dezvoltarea rapidă a Prusiei în secolul al XVIII-lea. Orice Mare Putere europeană avea nevoie de a se afirma simbolic în raport cu celelalte monarhii de pe continent, fiecare investind în măreția orașului său capitală.