„Noaptea Muzeelor” va avea loc și în 2020
https://www.ziarulmetropolis.ro/noaptea-muzeelor-va-avea-loc-si-in-2020/

Anul acesta, „Noaptea Muzeelor” se va desfăşura pe 14 noiembrie, după ce mai multe instituţii au răspuns propunerii de a organiza acest eveniment, cu respectarea măsurilor anti COVID-19, a anunţat Reţeaua Naţională a Muzeelor din România, potrivit Agerpres.

Un articol de Liliana Matei|24 august 2020

„Ţinem Noaptea Muzeelor! Mai multe muzee din ţară au dat curs propunerii Reţelei Naţionale a Muzeelor din România de a organiza Noaptea Muzeelor 2020 în data de 14 noiembrie, una stabilită de către organizatorul european al evenimentului”, a informat RNMR, într-o postare pe Facebook.

Dacă doresc să participe, alături de muzee, la acest eveniment de amploare, cu manifestări speciale, organizațiile culturale pot solicita fișa de înscriere la adresa: [email protected].

Fiecare muzeu sau organizaţie culturală va avea obligația de a  respecta măsurile anti COVID-19 impuse de ministerele Culturii şi al Sănătăţii. Acestea vor fi publicate pe website-ul www.noapteamuzeelor.org, în a doua parte a lunii octombrie.

Orice modificare în calendarul evenimentului sau decizie de amânare a ediţiei din 2020 vor fi aduse la cunoștința publicului pe canalele oficiale de comunicare.

Iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor, evenimentul este organizat în ţara noastră de Reţeaua Naţională a Muzeelor din România și s-a bucurat de un real succes în fiecare an.

La ediția a XV-a, care s-a desfășurat în 2019, zeci de mii de participanți au fost prezenți la manifestările organizate de muzee din București, precum și de spații de cultură publice și private. Programul a inclus numeroase expoziții, proiecții de film, spectacole de teatru, concerte și experimente artistice.

12
/12
/13

MEMORIA CULTURALĂ În decembrie 1983, Fănuş Neagu continua seria „Prietenii mei, actorii“ cu un portret al lui Stefan Banica, „unul din marii noştri actori, venit pe lume ca să ne semene ideile cu miresme“.

12
/12
/13

Jazzappella, primul quintet din România care abordează genul a cappella, le dăruiește bucureștenilor un inedit concert cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, marți, 17 decembrie, de la ora 21:00, la Teatrul Mignon.

12
/12
/13

Jurnalista şi scriitoarea Rhea Cristina a publicat anul acesta volumul „Românii secolului XXI“, care cuprinde 32 de interviuri cu personalităţi româneşti atât din sfera culturală, cât şi din alte domenii importante ale societăţii. Ziarul Metropolis vă prezintă fragmente din interviul cu Sorin Iliesiu, realizat în 1997.

11
/12
/13

,,Un taifun pe scenă”, îl numea Ștefan Iordache. ,,Un talent nativ nelimitat”, îl caracteriza Horațiu Mălăele. ,,Un vulcan în care fierbe lava tuturor sentimentelor”, spunea despre el Lucian Pintilie. George Constantin e unul dintre numele cele mai importante din istoria teatrului românesc.

11
/12
/13

Actrița Cosmina Stratan a fost selecționată anul acesta în ,,Shooting Stars”, devenind astfel al șaselea actor român din prestigiosul program, după Ada Condeescu (2013), Ana Ularu (2012), Dragoș Bucur (2009), Anamaria Marinca (2008) și Maria Popistaşu (2007).

11
/12
/13

Vineri, 13 decembrie 2013, Editura Casa Radio vă invită la Café Cărtureşti Verona la o nouă întâlnire cu Cartea vorbită a lui Nichita Stanescu (30 martie 1933–13 decembrie 1983), ajunsă azi, datorită celor care îi iubesc necondiţionat poezia şi nu se pot sătura să-l reasculte citind-o, la a cincea ediţie.