Noi evenimente la Gaudeamus
https://www.ziarulmetropolis.ro/noi-evenimente-la-gaudeamus/

Târgul Gaudeamus continuă joi, în cea de-a doua zi a manifestării fiind organizate numeroase evenimente, dintre care nu vor lipsi lansările de carte, mesele rotunde, întâlnirile cu autori îndrăgiţi. Apreciatul romancier Augustin Buzura îşi va lansa, la standul Grupului Editorial RAO, volumul „Nici vii, nici morţi” iar Matei Vişniec va prezenta, la Humanitas, volumului de […]

Un articol de Andrada Văsii|22 noiembrie 2012

Târgul Gaudeamus continuă joi, în cea de-a doua zi a manifestării fiind organizate numeroase evenimente, dintre care nu vor lipsi lansările de carte, mesele rotunde, întâlnirile cu autori îndrăgiţi.

Apreciatul romancier Augustin Buzura îşi va lansa, la standul Grupului Editorial RAO, volumul „Nici vii, nici morţi” iar Matei Vişniec va prezenta, la Humanitas, volumului de teatru „Procesul comunismului prin teatru”.

Editura Tehnică va lansa la Sala Cupola volumul „Planeta plină, farfuriile goale – Noua geopolitică a deficitului de hrană”, de Lester Brown. La eveniment este invitat fostul preşedinte al României Ion Iliescu.

La standul Radio România vor fi lansate volumele 11-12 „Noapte bună, copii”, din seria „Mari scriitori povestind celor mici”, înregistrări din perioada 1959-1965, cu Mircea Albulescu, Fory Etterle, Silvia Chicoş, Octavian Cotescu, Ştefan Mihăilescu-Brăila, iar la standul Institutului Cultural Român va fi prezentat albumul monografic Aurel Bulacu.

Printre mesele rotunde programate a se desfăşura joi se numără: „Rolul agenţilor literari pe piaţa internaţională de carte în era electronică”, având-o ca moderator pe Simona Kessler, la care vor participa agenţi literari din Anglia, Franţa, Germania, Italia, România, Spania, SUA, Turcia şi „Republica Moldova – noi perspective şi oportunităţi”, organizată la standul ţării vecine, eveniment la care este invitat scriitorul basarabean Vitalie Ciobanu.

Cea de-a XIX-a ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură s-a deschis miercuri la Romexpo, peste 650 de evenimente culturale, propuse de peste 370 de participanţi români şi 15 agenţi literari străini din şapte ţări europene şi SUA fiind programate, până duminică, într-un spaţiu expoziţional de 14.000 mp.

Sursa: Agerpres

21
/02
/24

Producția este adaptarea live-action a îndrăgitului serial de animație și urmărește aventurile lui Aang, tânărul avatar, în încercarea de a stăpâni cele patru elemente (Apă, Pământ, Foc, Aer), pentru a reinstaura echilibrul într-o lume amenințată de înfricoșătoarea Națiune a Focului. Serialul va avea premiera globală pe 22 februarie 2024, doar pe Netflix.

20
/02
/24

De vineri, 23 februarie, în 15 orașe din România va putea fi urmărit unul dintre cele mai premiate și apreciate filme din ultimul an: Sauna Secretelor / Smoke Sauna Sisterhood (regia Anna Hints), proaspăt distins cu trofeul pentru Cel mai bun documentar al anului la Premiile Academiei Europene din Film 2023, inclus de prestigioasa publicație The New York Times în Top 10 al celor mai valoroase filme din 2023.

20
/02
/24

După cum ne-am obișnuit în ultimii 3 ani, luna februarie marchează primul anunț de artiști al Jazz in the Park! Primele nume confirmate la ediția a XII-a sunt: Cymande (UK), Avishai Cohen Trio (IL), Manu Katche (FR), Tigran Hamasyan Trio (AM), Jazzanova Live (DE), Kinga Glyk (POL), KRiSPER (RO), Amphitrio (RO), Oreglo (UK) și Wasted Generation (IT)!

20
/02
/24

Horia, filmul de debut în lungmetraj al regizoarei Ana-Maria Comănescu, va fi lansat pe marile ecrane din țară în 10 aprilie și este distribuit de August Film. Vladimir Țeca, Angelina Pavel sunt în rolurile principale. Din distribuție mai fac parte Liviu Cheloiu, Daniela Nane,  Mihaela Velicu, Dragoș Olaru și Robert Onofrei.

19
/02
/24

Crime Scene Press vă propune o lectură perfectă pentru luna februarie: romanul proaspăt ieșit de sub tipar Stăpânul Muntelui, de Anders de la Motte (trad. Daniela Ionescu), unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori suedezi de crime. Acest mistery care dă dependență, cu o atmosferă care te va bântui, te prinde de la prima pagină, urmărind o detectivă talentată care investighează una dintre cele mai întunecate laturi ale psihicului omenesc.

19
/02
/24

Peste 100 de producții românești sunt înscrise pentru nominalizările la Premiile Gopo. În total, 107 de filme românești - lungmetraje de ficțiune, documentare și scurtmetraje, lansate în cinematografe, la festivaluri naționale și internaționale sau pe platformele de streaming în 2023, intră în cursa pentru nominalizările la cea de-a 18-a ediție a Premiilor Gopo, care va avea loc în 29 aprilie la Teatrul Național ,,I.L. Caragiale” din București.

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.

19
/02
/24

Actorul Pavel Bartoș va juca pentru prima dată rolul lui Decebal Necșulescu din piesa „...Escu” de Tudor Mușatescu, într-o coproducție care va avea reprezentații la București și Chișinău. Spectacolul va fi pus în scenă de echipe artistice reunite ale Teatrului „Stela Popescu” din București și Teatrului Național Satiricus Ion Luca Caragiale din Chișinău, într-o colaborare unică în peisajul teatral autohton.