Noi. Nouă, Ne.Ni. Studii despre iubire – spectacol în faza de lucru
https://www.ziarulmetropolis.ro/noi-noua-ne-ni-studii-despre-iubire-spectacol-in-faza-de-lucru/

Textul spectacolulului “Noi. Nouă, Ne.Ni. – Studii despre iubire” a fost conceput precum un dialog între Chris Simion şi Ortega y Gasset. Distribuţia este formată din Carla Maria Teaha, Irina Strungăreanu şi Denis Bolborea.

Un articol de Judy Florescu|10 septembrie 2014

Regizoarea Chris Simion a adoptat o manieră extrem de interesantă de a-și apropia publicul de noile sale creații teatrale, invitându-l să participe la pregătirile spectacolelor. În acest mod, publicul se simte ca parte integrată din procesul creației, și poate chiar să țină un jurnal al evoluției spectacolului de la prima întâlnire până la prima reprezentație, care va fi diferită și în totalitate închegată.

Chris Simion: “De ce am ales turnul de la MȚR și de ce nu v-am chemat în stradă sau în pivniță la MȚR sau în bucătărie La Taica să vedeți acest spectacol, în faza de lucru? Fiecare dintre noi, la începutul unei relații, are un balcon sau un turn, pe care mai la final se întind rufele.

DSC00038-001“În seara aceasta asistați la un work in progress în modul cel mai autentic al cuvântului. Este a doua oară când adaptăm acest text, când încă suntem în fază de lucru. Căutăm o direcție atât la nivel de coregrafie, text, video-proiecție, sunet. Cred că dintre toate, sunetul ne este cel mai clar și cu partea de coregrafie. Le mulțumesc colegilor mei pentru că au vrut să experimentăm în Undercloud 2014 acest exercițiu, pentru că încercăm în festival să promovăm și faza de workshop. E un risc. E o altă stare decât atunci când spectacolul e gata, când știi că ai traseul delimitat. În faza de work in progress există improvizație, există libertate atât pe actorie, cât și pe partea de coregrafie.”

Parcurgem labirintul unor etaje cu multe scări și multe povești adâncite în cărămizile pereților. Ajungem în turnul MȚR, unde ambianța muzicală este asigurată într-o mică parte de zgomotul străzii, trec multe ambulanțe și alarma lor îți inundă auzul și imaginația. Carla Maria Teaha, protagonista spectacolului,  îmbrăcată în haine de spital, parcă se pregătea să urce într-una dintre mașinile salvării, dar nu înainte de a ne citi despre iubire, Studii despre iubire.

Interiorul turnului este acoperit de o lumină roșie, vibrantă, din ale cărei obscurități se desprind siluetele dansatorilor Irina Strungăreanu și Denis Bolborea, care ne ilustrează prin mișcare și expresie frânturi ale unei relații de dragoste. Dansul lor pe melodii bine alese de regizor este o imagine frumoasă a ceea ce poate fi o relație de dragoste, despre care nu știm dacă s-a întâmplat sa nu. Piesa ne oferă o mulțime de posibilități în acest sens.

foto/video: Judy Florescu

28
/11
/21

Arta autentică începe dincolo de convenții și dincolo de granițe. Dincolo de teze, ipoteze și antiteze, ea se întrezărește uneori limpede, alteori vag, ca printr-una dintre multele ferestre de la privești, în decursul unei vieții, lumea din jur.

13
/09
/21

„OrfEU şi EUridice”, spectacol din proiectul Trei Apropouri pe Bulevard, creat de Obor Productions şi finanţat de ARCUB în cadrul Programului Bucureşti – Oraş deschis 2021, vă așteaptă joi, 16 septembrie, de la ora 18.00, la Sala George Constantin a Teatrului Nottara.

25
/11
/17

Țin minte exact ziua în care mi-am dat seama că nu am văzut-o niciodată pe Stela Popescu. M-a surprins foarte tare această constatare, fiindcă trăiam convins că o știu dintotdeauna. Poți cunoaște un om pe care nu l-ai văzut niciodată?

18
/04
/17

Reuniunea generală de primăvară a Rețelei internaționale pentru arte performative contemporane (IETM) la București se desfășoară între 20 și 23 aprilie 2017.

14
/10
/16

Premiul Nobel pentru Literatură ar trebui să deschidă o discuție îndelung ocolită: are literatura granițe - de ce ar avea? Judecând după furia cu care românii au și de această dată păreri, ai spune că trăim în mijlocul celui mai citit popor european. Să ne relaxăm: nu e chiar așa, ba chiar dimpotrivă.

02
/03
/16

“Eu am rimat întotdeauna cu Teatrul «L.S. Bulandra» din Bucureşti”, îi plăcea Rodicăi Tapalagă să spună adesea. A fost Zoe din “O scrisoare pierdută”, Didina Mazu din “D’ale Carnavalului”, Sophie din “Dimineaţa pierdută”, Elena Andreevna din “Unchiul Vanea”. Este actriţa care se simțea feminină, iubită, frumoasă, puternică, atunci când era pe scenă.

23
/04
/15

TV5MONDE difuzează, în această seară, de la ora 19.30, un interviu în exclusivitate acordat de Brigitte Bardot. Este prima apariție televizată din ultimii 12 ani a acestei controversate actriţe – “icoană absolută”, un interviu „fără tabuuri și concesii”, cum anunţă realizatorii francezi.

11
/06
/14

Unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi muzicieni ai lumii la ora actuală, care a transformat acordeonul într-un instrument de prim rang, RICHARD GALLIANO soseşte la Bucureşti pentru un concert extraordinar alături de Orchestra de Cameră Radio, moment ce punctează închiderea stagiunii ansamblului.