Nou la Teatrul Metropolis: „Ultimii”, de Mimi Brănescu
https://www.ziarulmetropolis.ro/nou-la-teatrul-metropolis-ultimii-de-mimi-branescu/

Se joacă la Teatrul Metropolis „Ultimii”, în regia lui Mimi Brănescu, un spectacol despre cum nimic nu e prea mult în numele fericirii. Nerecomandat tinerilor sub 16 ani!

Un articol de Liliana Matei|19 februarie 2019

În piesele lui Mimi Brănescu nu există menajamente şi nici false pudori. Lacrima şi râsul sunt trăite frust, iar adevărul nu poate fi spus cu jumătate de gură.

Într-o lume în care disperata căutare a fericirii devine argumentul suprem, preţul indecenţei sau al lipsei de morală joacă un rol secund. Nu este o tragi-comedie altfel decât o felie de viaţă poate imagina.

Cu cât replica răstoarnă mai multe tabuuri, pe atât neputinţa şi acceptarea devin semnele unei umanităţi profunde. Căci, dincolo de zbuciumul interior, de dramele ce sfâşie şi erodează în carne, personajele speră şi visează. Ică să-şi regăseacă prima iubire, Marcu la o viaţă mai bună, Lulu la America, iar Luminiţa la iubire.

Ultimii” este un spectacol despre noi cei de acum, în distribuția căruia îi regăsim pe Adrian Titieni (Ică), Emanuel Pârvu (Marcu), Conrad Mericoffer (Lulu) și Andreea Mateiu (Luminița).

Ultimii

Regia: Mimi Brănescu

Cu: Adrian Titieni, Emanuel Pârvu, Conrad Mericoffer, Andreea Mateiu.

Scenografie: Adela Pârvu , Maria Tache, Andreea Beșliu

Muzica: Vasi Bordianu

Light design: Șerban Ionescu

Durata: 1h 45min

Teatrul Metropolis, București

Foto: Teatrul Metropolis

02
/10
/23

Artă, experiențe multisenzoriale marca Madrigal, povești de noapte ale Bucureștiului și primul design show în colaborare cu V&A din Londra, în perioada 29 septembrie - 14 ianuarie, la Palatul Dacia-România de pe Lipscani, în cadrul Art Safari Stars Edition.

29
/09
/23

Acum un secol, preoţi scandalizaţi de un film - "Păcat" (1924) de Jean Mihail - cereau interzicerea acestuia. O sută de ani mai târziu, un nou apel al unor clerici ortodocşi pentru oprirea de la difuzare a unui film, documentarul "Arsenie. Viaţa de apoi" (2023) de Alexandru Solomon. Amuzantă şi revelatoare paralelă.

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.