Nouă țări continuă cursa pentru premiile Oscar. “Aferim!” nu a prins lista scurtă
https://www.ziarulmetropolis.ro/noua-tari-continua-cursa-pentru-premiile-oscar-aferim-nu-a-prins-lista-scurta/

Filme din nouă ţări – Belgia, Columbia, Danemarca, Finlanda, Franţa, Germania, Ungaria, Irlanda şi Iordania – au avansat pentru următoarea rundă de selecţie ţintind nominalizarea la premiul Oscar pentru cel mai bun film străin. România propusese lungmetrajul „Aferim!”, de Radu Jude.

Un articol de Petre Ivan|18 decembrie 2015

O comisie special desemnată va vota în etapa următoare pentru selecția finală a numai cinci nominalizări de filme străine candidate la premiul Oscar, care vor fi anunțate la mijlocul lunii ianuarie.

Lista scurtă a celor nouă țări care au intrat în etapa selecției pentru cele cinci nominlizări finale la Oscarul pentru cel mai bun film străin:

Belgia cu filmul The Brand New Testament, de Jaco Van Dormael

Columbia – Embrace of the Serpent, în regia lui Ciro Guerra

Danemarca – A War,  de Tobias Lindholm

Finlanda – The Fencer, de în regia lui Klaus Härö

Franța – Mustang,  de Deniz Gamze Ergüven

Germania – Labyrinth of Lies, de Giulio Ricciarelli

Ungaria – Son of Saul, în regia lui László Nemes

Irlanda – Viva, de Paddy Breathnach

Iordania – Theeb,  în regia lui Naji Abu Nowar.

Lista integrală a nominalizărilor la premiile Oscar va fi anunțată la 14 ianuarie 2016 la Los Angeles. Cea de a 88-a ediție a Academy Awards va avea loc la 28 februarie 2016.

Foto: Premiile Oscar, lista scurta – Cinemagia

14
/07
/20

Vechea şi celebra şcoală poloneză de film nu e doar o amintire. Faima şi importanţa ei se întind până astăzi, aşa cum o dovedeşte şi un excepţional proiect din ultimii ani: „Martin Scorsese prezintă: Capodopere ale cinematografiei poloneze”.

12
/07
/20

★★★★★ CRONICĂ DE FILM Prezent anul trecut în mai multe festivaluri și disponibil acum în România pe platforma MUBI, „Ne croyez surtout pas que je hurle” („Just Don't Think I'll Scream”, 2019), debutul regizorului francez Frank Beauvais, este un excelent documentar eseu, potrivit și pentru perioada bizară pe care o trăim.

11
/07
/20

Presa franceză laudă Malmkrog, noua peliculă semnată de Cristi Puiu: „Regizorul ne dăruiește un film unic și curajos”, „o adevărată lecție de punere în scenă”.

10
/07
/20

De vineri, 10 iulie, timp de zece zile, cele mai recente documentare de mediu, din 14 țări, vor fi difuzate gratuit, în premieră națională, pe online.pelicam.ro, în cadrul celei de-a 9-a ediții Pelicam - Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni, desfășurată exclusiv online.

10
/07
/20

Joi, 16 iulie, de la ora 21.00, în grădina Rezidenței BRD Scena9 (Str. I.L. Caragiale 32), va fi proiectat filmul artistic senegalez „Black Girl”, regizat și scris de Ousmane Sembène, în cadrul programului de proiecții de film în aer liber CINEVARA.

07
/07
/20

PREVIEW Două cinecluburi în aer liber - F-SIDES şi CINEVARA - le oferă cinefililor din Bucureşti şansa să vadă filme realizate de femei şi filme din patrimoniul cinematografiei.

07
/07
/20

Mai bogată ca niciodată în premiere, selecția de filme românești de la cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania cuprinde un număr record de 21 de lungmetraje și 16 scurtmetraje, care vor fi proiectate, în prezența realizatorilor, între 31 iulie și 9 august, la Cluj-Napoca.

05
/07
/20

CRONICĂ DE FILM Scris și regizat de Nicolas Bedos, „La Belle Époque” (2019), prezentat anul trecut la Cannes în afara competiției și programat să deschidă ediția amânată din acest a TIFF-ului clujean, este o comedie tipic franceză cu vedete. Eternul subiect al cuplurilor în criză este ambalat puțin diferit, însă fără nimic memorabil.

04
/07
/20

S-a deschis Grădina cu Filme – Cinema & More: film românesc, documentare despre mari coregrafi, muzicieni sau creatori de modă, concerte, teatru, spectacole de improvizație și dezbateri, într-un program special în aer liber.

01
/07
/20

O incursiune în lumea lui Ingmar Bergman, creionată de scriitoarea norvegiană Linn Ullmann, fiica regizorului, în romanul „Neliniște”, publicat în 2015 și apărut recent și în limba română, la Editura Polirom.

30
/06
/20

OPINIE Desfăşurată în aer liber, după o amânare de trei luni din cauza pandemiei, gala Premiilor Gopo a avut câştigători previzibili. Deşi inevitabil mai puţin spectaculos ca de obicei, evenimentul a fost important prin simplul fapt că s-a desfăşurat şi că le-a permis câtorva sute de cineaşti să se reîntâlnească, într-un context dificil pentru filmul românesc.

Pagina 1 din 26412345...102030...Ultima »