Nu sunt faimos, dar sunt aromân va fi lansat în şapte locuri
https://www.ziarulmetropolis.ro/nu-sunt-faimos-dar-sunt-aroman-va-fi-lansat-in-sapte-locuri/

Pentru întreaga echipă de actori şi realizatori ai filmului Nu sunt faimos, dar sunt aromân, seara de joi, 24 octombrie, este una cu totul specială pentru că începând cu ora 19.30, va avea loc la CinemaPRO premiera din capitală a filmului.

Un articol de Andrada Văsii|21 octombrie 2013

Pentru întreaga echipă de actori și realizatori ai filmului Nu sunt faimos, dar sunt aromân, seara de joi, 24 octombrie, este una cu totul specială pentru că începând cu ora 19.30, va avea loc la CinemaPRO premiera din capitală a primului proiect cinematografic semnat de regizorul Toma Enache.

Cu ocazia lansării filmului în cinematografe, spectatorii vor avea ocazia de a achiziționa bilete la premierele de gală din țară, unde vor putea urmări filmul în prezența echipei Nu sunt faimos, dar sunt aromân.

Astfel, după premiera de gală din București, urmează două mult-așteptate evenimente la Constanța, vineri, 25 octombrie, când Nu sunt faimos, dar sunt aroman va putea fi urmărit de la ora 17.00 la Cityplex și cu începere de la ora 20.00, la Cinema City.

Premierele de la Constanța vor fi urmate de proiecția de gală de la Centrul Cultural Județean din Călărași, care va avea loc sâmbătă, 26 octombrie, cu începere de la ora 17.00 și va fi precedată de un eveniment de lansare organizat în aceeași zi la Slobozia, de la ora 20.00, în prezența echipei de actori și realizatori ai filmului Nu sunt faimos, dar sunt aromân.

Nu sunt faimos, dar sunt aromân, un film pentru români şi aromâni

Weekendul de lansare ocazionează și două premiere în Tulcea, la Cityplex, unde filmul poate fi urmărit în cadrul spectacolelor de gală de la ora 17.00 și de la ora 20.00.

Nu sunt faimos, dar sunt aromân este „un proiect de suflet”, așa cum l-a numit regizorul și interpretul Toma Enache, care consideră ca a fost predestinat să realizeze acest film, la aproape 100 de ani distanță de la documentarele fraților Manakia, lungmetrajul adresându-se deopotrivă aromânilor din lumea întregă și românilor.

Nu sunt faimos

Afişul filmului Nu sunt faimos, dar sunt aromân

Primul film realizat în limba aromână, Nu sunt faimos, dar sunt aromân (Nu hiu faimos ama hiu armân) spune povestea romantică a lui Toni Caramuşat, un regizor faimos, pornit în căutarea adevărului absolut despre originea neamului său.

Mitul spune că acest adevăr e purtat de Armânamea, ultima descendentă din neamul său. Toni se întâlneşte cu fete din întreaga lume, cu speranţa că soarta îi va scoate în cale adevărul şi femeia la care visează. Le va găsi? Şi, dacă da, cu ce preţ?

Distribuţia lungmetrajului îi aduce pe marile ecrane alături de Toma Enache pe: Linda Croitoru, Lică Gherghilescu Tanasoca, Teodora Calagiu Garofil, Rudy Rosenfeld, Camelia Şapera, Mara Panaitescu, Alina Mantu, Ana Donosa, Anca Manolescu, Take Florescu, Cristina Cabel, Sorin Saguna și Geo Dinescu.

Foto credit: MediaPro Pictures, filmul Nu sunt faimos dar sunt aromân

02
/11
/14

INTERVIU Adolf Hitler și Joseph Goebbels erau fani ai filmului de animație, ai lui Walt Disney și ai lui Mickey Mouse, afirmă, într-un interviu pentru Ziarul Metropolis, Ulrich Wegenast, director artistic şi programator al Festivalului de Film de Animaţie de la Stuttgart și invitat special al celei de-a patra ediții a Anim’est Chișinău.

31
/10
/14

Puține filme ar fi fost mai potrivite pentru a deschide noua ediție Anim’est Chișinău decât simpaticul „Minuscule - La Vallée des fourmis perdues” („Minuscule: Valea furnicilor pierdute”), o producție franceză din 2013 realizată de Thomas Szabo și Hélène Giraud.

30
/10
/14

Invitatul emisiunii Nocturne de vineri, 31 octombrie, este regizorul de film şi scenaristul Radu Mihăileanu. Discuţia dintre Marina Constantinescu şi Radu Mihăileanu este un regal de spiritualitate, filosofie şi umanitate, chiar la ore târzii, emisiunea fiind programată la TVR 1, TVR HD şi TVR+, de la ora 24.00.

30
/10
/14

Câteva din cele mai apreciate lungmetraje de animație recente, o retrospectivă a unui animator celebru, scurtmetraje și o conferință despre animație și propagandă sunt câteva din atracțiile celei de-a patra ediții a Festivalului Anim’est Chișinău, care are loc de joi până duminică la Cinema Odeon și Re:Animation Hub – Tipografia 5.

29
/10
/14

După ce a debutat ca lider în box office-ul american, Furia: Eroi anonimi conduce detaşat şi clasamentul încasărilor din România, unde a generat venituri de 557.000 RON, fiind vizionat în weekendul de lansare de aproximativ 30.000 de spectatori.

29
/10
/14

CRONICĂ DE FILM. „Maidan”, cel mai nou film de non-ficțiune al regizorului ucrainean Serghei Loznița, despre recentele revolte istorice de la Kiev, este o operă puternică, solicitantă, extrem de fin lucrată la nivelul imaginii și, mai ales, al sunetului.

27
/10
/14

Săli arhipline, întâlniri cu nume mari din lumea filmului și peste 8000 de bilete vândute deja la proiecțiile din festival – acesta este bilanțul primelor zile la Les Films de Cannes à Bucarest. Datorită cererii mari de bilete, au fost programate două proiecții suplimentare pentru filmele Leviathan și The Tribe

27
/10
/14

Câștigătorul Ursului de Argint pentru cel mai bun scenariu și al Premiului Juriului Ecumenic din cadrul Festivalului Internațional de la Berlin 2014, “Patimile Mariei / Stations of the Cross / Kreuzweg” în regia lui Dietrich Brüggemann are avanpremiera în cadrul Zilelor Filmului German, organizate de Goethe-Institut la București.

27
/10
/14

CRONICĂ DE FILM Inspirat de povestiri ale lui Cehov, „Winter Sleep” (Palme d`Or la Cannes) este, probabil, filmul lui Nuri Bilge Ceylan în care se vorbeşte cel mai mult. Este o uşoară schimbare de accent, pentru că precedentele sale şase opere privilegiau tăcerile, cadrele lungi şi contemplative, imaginile poetice, natura.

27
/10
/14

"Kowalski", de Andrei Creţulescu, a primit premiul pentru cel mai bun scurtmetraj la ediţia de anul acesta a Festivalului de Film de la Zagreb, care a avut loc în perioada 19 - 26 octombrie. Potrivit juriului regizorul român a câştigat premiul Căruciorul de Aur pentru "15 minute de plăcere pură a unui superb dialog, a unei interpretări şi regii mari. Şi pentru demonstrarea faptului că cinema-ul românesc este încă viu şi la înălţime".

24
/10
/14

CRONICĂ DE FILM Pentru un film care se vrea o comedie de succes, „Cuscrii”, de Radu Potcoavă, mizează prea puţin pe regie şi prea mult pe reflexele actorilor. Însă nici potenţialul comic al interpreţilor nu este fructificat la un nivel satisfăcător, din cauza scenariului rudimentar și a execuției lipsite de creativitate.