Număr record de spectacole la Festivalul National de Teatru 2015
https://www.ziarulmetropolis.ro/numar-record-de-spectacole-la-festivalul-national-de-teatru-2015/

Festivalul Naţional de Teatru – ediţia XXV (23 octombrie – 1 noiembrie) va oferi publicului bucureştean un număr record de spectacole, 44, selecţionate de criticul Marina Constantinescu din stagiunea 2014-2015. Biletele pentru FNT 2015 se pun în vânzare începând de astăzi şi, în premieră, se vor putea achiziţiona online, prin platforma mystage.ro.

Un articol de Petre Ivan|8 octombrie 2015

Ediția jubiliară a FNT este marcată printr-o serie de evenimente conexe pornind de la expoziția „Afișele vremii. Vremea teatrului”, organizată în Pasajul Universității (care va deveni Pasajul FNT pe durata festivalului) și care cuprinde o selecție de afișe de festival sau ale spectacolelor prezentate în perioada 1990-2014.

Aceasta va fi completată de o expoziție virtuală de fotografie de teatru (imagini din spectacolele selecționate în cele 24 de ediții) intitulată „25 de ani de FNT. O istorie în imagini”, realizată de Mihaela Marin, care va rula atât în Pasajul FNT, în foaierele teatrelor partenere, cât și pe site-ul festivalului.

Organizatorii oferă, la ediția din acest an, o întâlnire inedită cu două personalități din teatru: Silviu Purcărete în postură de Festivalul Național de Teatru fotograf — 70 de fotografii reunite sub titlul „Lume” vor fi expuse în foaierul Sălii Mari a Teatrului Național București și Horațiu Mălăele care va prezenta, la Sala Studio a TNB, 40 de lucrări de grafică și caricatură — „Graficaturi”.

17 volume de teatru vor fi lansate pe perioada celor 10 zile de festival, printre acestea aflându-se „Costumul de teatru. De la schiță la miracol”, album de Doina Levintza, „Drumul spre spectacol prin metoda David Esrig” de Florin Vidamski, „Regia de operă. Gânduri și imagini” texte de Andrei Șerban, fotografii de Mihaela Marin, ediție bilingvă româno-engleză, „Scrisori despre teatru” de Giorgio Strehler.

Seria Conferințelor FNT din acest an va fi deschisă de un „Fals proiect de doctorat”, o conferință-atelier de rostire a poeziei susținută de actorul Ion Caramitru.

Organizatorii au reușit la această ediție să aducă în festival trei producții invitate din străinătate: „Frontul”/Front — regia Luk Perceval, „War”/Războiul — regia: Vladimir Pankov și „Tiger”, după „Tigrul sibian” de Gianina Cărbunariu, în regia Sofiei Jupither, Suedia.

Foto: Festivalul Național de Teatru – fnt.ro

07
/08
/20

În dimineața zilei de 2 martie 1998, Natascha Kampusch, o fetiță de zece ani, este urcată cu forța într-o furgonetă albă. Câteva ore mai târziu, zace înfășurată într-o pătură pe podeaua rece a unei pivnițe. În jur e beznă, iar aerul are un iz stătut. Povestea ei este disponibilă acum și în limba română, la Editura Humanitas, în traducerea Cristinei Cioabă.

07
/08
/20

TVR 1 difuzează sâmbătă, 8 august, de la ora 21.10, filmul „Grăbeşte-te încet“, în regia lui Geo Saizescu. Regăsiţi mai jos un interviu cu actorul Radu Gheorghe, care interpretează în film rolul globe-trotter-ului Bebe Ciupercuţă. Actorul povesteşte cu multă bucurie despre întâlnirea cu marii actori din distribuţia filmului, despre rolul său, dar şi multe lucruri amuzante (cum s-a ales cu o poreclă după acest film, ce dificultăţi i-a creat scena sărutului etc.).

06
/08
/20

Festivalul SoNoRo Musikland continua în Brașov până pe 9 august. Mari nume ale scenei internaționale concertează la Bastionul Țesătorilor și la Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov, la Măgura și la Râșnov.

05
/08
/20

CRONICĂ DE FILM Proiectat în premieră la TIFF, „Casa cu păpuşi” (2020), documentarul de debut ca regizor al directorului de imagine Tudor Platon, este portretul tandru al unor femei în vârstă, dar pline de viaţă, care îşi deschid sufletul în faţa aparatului de filmat al tânărului cineast.

05
/08
/20

Pe 5 august 2019, murea prozatoarea americană Toni Morrison, prima scriitoare de culoare care obținea, în 1993, Premiul Nobel pentru Literatură. Cartea pe care v-o propunem astăzi este „Cântecul lui Solomon” (Editura Art, colecția „Cărți cult”, 2019), roman publicat în original în 1977.

05
/08
/20

Între 31 iulie și 2 august, NO.MAD Talks a organizat în satul Ciocanu din județul Argeș primul eveniment offline de după ieșirea din starea de urgență – NO.MAD Outdoor Camp, o tabără de trei zile dedicată atât freelancerilor, cât și antreprenorilor, soloprenorilor și, în general, celor care își doresc să fie creativi și eficienți.

Pagina 1 din 90512345...102030...Ultima »