Număr record de spectacole la Festivalul National de Teatru 2015
https://www.ziarulmetropolis.ro/numar-record-de-spectacole-la-festivalul-national-de-teatru-2015/

Festivalul Naţional de Teatru – ediţia XXV (23 octombrie – 1 noiembrie) va oferi publicului bucureştean un număr record de spectacole, 44, selecţionate de criticul Marina Constantinescu din stagiunea 2014-2015. Biletele pentru FNT 2015 se pun în vânzare începând de astăzi şi, în premieră, se vor putea achiziţiona online, prin platforma mystage.ro.

Un articol de Petre Ivan|8 Octombrie 2015

Ediția jubiliară a FNT este marcată printr-o serie de evenimente conexe pornind de la expoziția “Afișele vremii. Vremea teatrului”, organizată în Pasajul Universității (care va deveni Pasajul FNT pe durata festivalului) și care cuprinde o selecție de afișe de festival sau ale spectacolelor prezentate în perioada 1990-2014.

Aceasta va fi completată de o expoziție virtuală de fotografie de teatru (imagini din spectacolele selecționate în cele 24 de ediții) intitulată “25 de ani de FNT. O istorie în imagini”, realizată de Mihaela Marin, care va rula atât în Pasajul FNT, în foaierele teatrelor partenere, cât și pe site-ul festivalului.

Organizatorii oferă, la ediția din acest an, o întâlnire inedită cu două personalități din teatru: Silviu Purcărete în postură de Festivalul Național de Teatru fotograf — 70 de fotografii reunite sub titlul “Lume” vor fi expuse în foaierul Sălii Mari a Teatrului Național București și Horațiu Mălăele care va prezenta, la Sala Studio a TNB, 40 de lucrări de grafică și caricatură — “Graficaturi”.

17 volume de teatru vor fi lansate pe perioada celor 10 zile de festival, printre acestea aflându-se “Costumul de teatru. De la schiță la miracol”, album de Doina Levintza, “Drumul spre spectacol prin metoda David Esrig” de Florin Vidamski, “Regia de operă. Gânduri și imagini” texte de Andrei Șerban, fotografii de Mihaela Marin, ediție bilingvă româno-engleză, “Scrisori despre teatru” de Giorgio Strehler.

Seria Conferințelor FNT din acest an va fi deschisă de un “Fals proiect de doctorat”, o conferință-atelier de rostire a poeziei susținută de actorul Ion Caramitru.

Organizatorii au reușit la această ediție să aducă în festival trei producții invitate din străinătate: “Frontul”/Front — regia Luk Perceval, “War”/Războiul — regia: Vladimir Pankov și “Tiger”, după “Tigrul sibian” de Gianina Cărbunariu, în regia Sofiei Jupither, Suedia.

Foto: Festivalul Național de Teatru – fnt.ro

21
/03
/19

Trupa britanică The Cure a înregistrat un nou album de studio, primul în decurs de zece ani, potrivit declaraţiilor solistului, Robert Smith. Invitat la emisiunea „The John Maytham Show” pentru a vorbi despre concertul pe care grupul îl va susţine joi, în Capetown, Smith a făcut dezvăluiri despre albumul care urmează „4:13 Dream”, lansat în 2008.

21
/03
/19

Când ați ascultat ultima oară o creație semnată de marele Amadeus? Mozart – considerat geniul muzicii clasice, care a compus peste 600 de lucrări în nenumărate genuri (operă, simfonii, concerte, muzică de cameră etc.) în doar 35 de ani de viață trăiți extrem de intens – este cel căruia îi este dedicat în întregime concertul susținut miercuri, 27 martie (19.00), la Sala Radio, de ORCHESTRA  DE  CAMERĂ RADIO, sub bagheta dirijorului RADU POSTĂVARU.

21
/03
/19

Au trecut câțiva ani buni de când, într-un alt sfârșit de martie, am avut șansa unei întâlniri cu actrița Carmen Stănescu. Era anul 2011. Avea atunci 86 de ani și alesese deja să stea departe de scenă, să rămână acasă la ea, în apartamentul de pe Bulevardul Dacia, unde prefera să oprească timpul în loc și să trăiască într-o altă lume…

21
/03
/19

Duminică am fost la muzeu pentru o scurtă incursiune in mintea întortocheată a lui Leonardo Da Vinci. Doar că fără titirel și mami, epuizați după cele aproape zece zile de spitalizare. Pe drum, ne-am oprit cu Alessandro, tatăl lui Lorenzo, la un showroom auto. Cam scumpe mașinile de acolo, totuși, pentru buzunarele noastre pline cu caramele.

20
/03
/19

Paul Schrader, David Lowery și Kent Jones sunt trei dintre regizorii ale căror filme vor fi proiectate în premieră în România în cadrul American Independent Film Festival. Ediția a 3-a a festivalului va avea loc între 12 și 18 aprilie, la Cinema PRO și Cinema Muzeul Țăranului din București, iar biletele vor fi disponibile în curând pe eventbook.ro și în rețeaua Eventbook.

20
/03
/19

OPINIE Pentru al doilea an consecutiv, trofeul Gopo pentru cel mai bun film ajunge la un lungmetraj care s-a remarcat în special prin succes la public, și mai puțin prin prezențe în festivaluri sau elogiile criticii. În acest caz, „Moromeții 2”, de Stere Gulea. Este reconfirmarea unei schimbări în receptarea filmului românesc.

Page 1 of 78412345...102030...Last »