O fotografie „selfie” semnată de Sabina Ulubeanu, expusă la Viena
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-fotografie-selfie-semnata-de-sabina-ulubeanu-expusa-la-viena/

Un autoportret alb-negru al compozitoarei şi fotografei Sabina Ulubeanu, co-director artistic al Festivalului de Arte Noi InnerSound, este expus alături de 50 de lucrări ale unor artişti din toată lumea care activează în spaţiul austriac, la una dintre cele mai cunoscute galerii de artă din Viena, West46, în cadrul Bienalei Eyes On. Expoziţia este deschisă până la 7 noiembrie.

Un articol de Petre Ivan|28 octombrie 2014

Compozitoarea și fotografa Sabina Ulubeanu se află printre cei 50 de artiști internaționali ale căror fotografii autoportret sunt expuse până pe 7 noiembrie în galeria West46 din Viena, în cadrul Bienalei de fotografie Eyes On.

Autoportretul alb-negru realizat de artista româncă a fost selectat din peste 300 de înscrieri și este prezentat în cadrul Lunii europene a fotografiei, aflată la a șasea ediție, manifestare ce are loc în orașele Viena, Berlin, Atena, Bratislava, Budapesta, Liubliana, Luxembourg și Paris.

Tehnologia ca ispită

Expoziția de autoportrete își propune să reamintească publicului că, „în euforia generală a selfie-urilor realizate cu telefonul mobil, s-a pierdut din vedere faptul că, de-a lungul secolelor, nenumărați artiști au creat autoporSabina-Ulubeanutrete valoroase”. Fotografia digitală oferă un alt grad de accesibilitate și a transformat „selfie”-ul într-un etalon al culturii contemporane.

„Tehnologia actuală acționează ca o ispita atunci cand vorbim despre selfie-uri. Momente împrăștiate, uneori pline de farmec” –  Sabina Ulubeanu.

270 dintre cele 300 de fotografii înscrise în concurs pentru Bienala de fotografie Eyes On pot fi văzute într-o galerie online, în timp ce doar 50 au fost expuse în format clasic, în galeria West46 din Viena. Juriul a fost format din personalități marcante ale scenei fotografice austriece.

Compozitoarea și fotografa Sabina Ulubeanu s-a născut in anul 1979 în București. Compozițiile sale au fost interpretate în Europa și SUA și premiate la concursuri naționale și internaționale, iar fotografiile sale au fost expuse în expoziții personale și de grup în București, Viena, Lisabona, Haga etc.

Din 2012, Sabina Ulubeanu este co-director artistic al Festivalului Internațional de Arte Noi InnerSound, eveniment ce se desfășoară anual la București.

Foto: Sabina Ulubeanu, selfie – Innersound, West46

21
/11
/22

Până pe 3 decembrie este disponibilă colecția de 100 de lucrări originale, în ediție limitată, „Mimi’s Tea Party” a artistei Mimi Pleșoianu (Mimificator) la Art Machine, proiect inițiat de gruparea artistică Pastila Roz. Acestea pot fi achiziționate de la automatul de tip vending machine amplasat în București, în Cărturești Parklake.

11
/11
/22

Miercuri, 16 noiembrie 2022, de la ora 16:30, la Opera Naţională Bucureşti, în Foaierul Galben, va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură „Învingătorii Sclerozei Multiple - Călător printre forme şi culori”, semnată de Simona Carolina Tănase, ea însăşi diagnosticată cu scleroză multiplă şi Preşedintele Asociaţiei Învingătorii Sclerozei Multiple.

04
/11
/22

Muzeul Amintirilor din Comunism (MAdC) şi BD Historia aduc o nouă expoziție temporară în luna noiembrie, intitulată „Reconstituire istorică în benzi desenate - Revolta anticomunistă Braşov 15 Noiembrie 1987”.

04
/11
/22

Începând din 4 noiembrie, la ARCUB - Hanul Gabroveni se deschide „Secvenţe expoziţionale din Bucureşti”, expoziţie ce prezintă istoria spaţiilor expoziţionale din Capitală printr-o selecţie de fotografii din Colecţia de imagini a istoricului de artă şi fotografului Mihai Oroveanu.

02
/11
/22

Între 7 şi 29 noiembrie 2022, expoziția „Helmut Stürmer. Decor/Costum/Desen” de la ARCUB – Hanul Gabroveni reconstruiește parcursul profesional al artistului Helmut Stürmer, scenograf de teatru, operă şi film, creator de costume şi light designer.

01
/11
/22

Concepute pe o gamă variată de teme, de la hieroglifele și cetățile Antichității la creația iconoclastă a artiștilor contemporani, expozițiile momentului din muzeele europene își provoacă vizitatorii să ia parte la experiențe de nerefuzat.

01
/11
/22

Asociația Docuart lansează înscrierile pentru cursurile gratuite de film, teatru și fotografie documentară, organizate în cadrul proiectului Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului.

28
/10
/22

Astăzi, 28 octombrie 2022, la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, a avut loc conferința de încheiere a proiectului MoldArte, un proiect finanțat de EUNIC prin programul European Spaces for Culture și organizat de Institutul Cultural Român în colaborare cu Goethe-Institut București, Ambasada Austriei din Republica Moldova și Delegația Uniunii Europene din Republica Moldova.