O povestire cu Sherlock Holmes, considerată pierdută, descoperită în Marea Britanie
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-povestire-cu-sherlock-holmes-considerata-pierduta-descoperita-in-marea-britanie/

O povestire cu Sherlock Holmes, de Arthur Conan Doyle, a fost descoperită recent în Marea Britanie, la peste 100 de ani după ce a fost scrisă.

Un articol de Petre Ivan|23 februarie 2015

Povestirea, intitulată „Sherlock Homes: Discovering The Border Burghs And, By Deduction, The Brig Bazaar”, ar fi fost scrisă de renumitul prozator britanic în anul 1904, cu scopul de a strânge bani pentru a finanţa renovarea unui pod în oraşul scoţian Selkirk, care fusese avariat de inundaţii, notează Mediafax.

Povestirea a fost descoperită de Walter Elliot, un pensionar britanic în vârstă de 80 de ani. „Nu am nicio idee dacă a fost publicată vreodată – nu am văzut-o niciodată. Am fost dintotdeauna interesat de istorie, iar familia mea a transmis din generaţie în generaţie volume cu povestiri. Bănuiesc că acesta a fost unul dintre volumele care au fost transmise în familia mea”, a declarat Walter Elliot pentru tabloidul Daily Mail.

Îndrăgitele povestiri cu Sherlock Holmes au fost de-a lungul anilor adaptate în numeroase lungmetraje, inclusiv un serial TV cu Benedict Cumberbatch şi o franciză cinematografică în care rolul principal este jucat de Robert Downey Jr.

Foto: O povestire cu Sherlock Holmes – cinemagia, wikipedia

09
/03
/23

Mai mult de un deceniu, scriitorul american David Fideler, originar din Michigan și stabilit la Sarajevo, și-a însoțit cafeaua de dimineață cu lectura câte unei epistole de-a lui Seneca (cca. 4 î.Hr. - 65 d.Hr.), „cel mai convingător și mai elegant dintre scriitorii stoici”, „conștiința Imperiului Roman”. Astfel a apărut volumul „Mic dejun cu Seneca” (Editura Trei).

01
/03
/23

Compania de Librării București (CLB), cel mai longeviv lanț de librării din România, și Headsome Communication lansează astăzi, 1 martie 2023, cea de-a treia ediție a SuperPovești din București, un proiect îndrăgit care își propune să readucă în actualitate legendele și poveștile despre oraș cu ajutorul noii generații de cititori.

23
/02
/23

Sâmbătă, 25 februarie 2023, de la ora 12.00, Institutul Cultural Român organizează, prin Centrul Național al Cărții, un eveniment online dedicat traducătorilor de limba română din întreaga lume.

20
/02
/23

Amantele regilor au fost, uneori, respinse sau denigrate de societate, alteori tolerate sau chiar admirate pentru frumusețea lor sau pentru influența pe care o exercitau asupra suveranilor. Mai aproape de zilele noastre, amantele președinților erau ținute în secret sau negociate cu presa, în încercarea de a proteja imaginea șefilor de stat, văzuți ca lideri morali și exemplari pentru societate.