O sole mio şi Magic Swing în aer liber pe 6-7 iunie la Teatrul Național de Operă și Balet “Oleg Danovski” din Constanţa
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-sole-mio-si-magic-swing-in-aer-liber-pe-6-7-iunie-la-teatrul-national-de-opera-si-balet-oleg-danovski-din-constanta/

Deschiderea teatrelor din România spre publicul lor este deja posibilă de câteva zile. Aflat printre primii care şi-au asumat curajul propunerii unor evenimente în aer liber, Teatrul Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovski”, îşi invită publicul deja în acest week-end în parcul din faţa teatrului, pentru a participa la două concerte, dând semnalul reînsufleţirii vieţii culturale constănţene, după o perioadă dificilă şi neobişnuită în care lumea a încetat să mai funcţioneze după regulile obişnuite.

Un articol de Petre Ivan|6 iunie 2020

Sâmbătă 06 iunie, ora 20.00, va putea fi văzută o adaptare muzicală a spectacolului de divertisment O SOLE MIO, oferind publicului momente de relaxare şi emoţie vie alături de soliști vocali și artiști lirici constănțeni, în compania fermecătoare a muzicii italienești, iar duminică 07 iunie, ora 20.este programat un spectacol-concert intitulat MAGIC SWING, propunând 90 de minute de hituri celebre din genurile swing, pop, rock şi musical din anii’50-’90.

Acest tip de evenimente în care artişti vor evolua pe terasa teatrului sunt programate să aibă loc în fiecare săptămâna, sâmbăta și duminica, la aceeași oră, 20.00, până în data de 31 august 2020. Primele 4 seri sunt cu intrarea liberă, capacitatea spațiului rezervat spectatorilor fiind de 84 locuri pe scaune. În perimetrul asigurat de organizatori este permisă participarea spectatorilor în limita scaunelor puse la dispoziție. Singurele posibile motive de anulare a evenimentelor ar putea fi doar condițiile meteo neprielnice.

Daniela Vlădescu, director general al Teatrului Național de Operă și Balet “Oleg Danovski”, declara înaintea evenimentului : „Aşteptăm cu emoţie revederea cu publicul nostru, toată lumea are acel entuziasm pe care îl ai înaintea unui debut, totul este foarte nou pentru noi toţi, dar sperăm să reuşim să regăsim, împreună cu spectatorii, drumul spre normalitate, din acest început de vară la Constanţa. Artiștii sunt născuți sub o stea generoasă și unică și poartă un har pe care puțini îl primesc. Artiștii sunt meniți să traiască dincolo de timp și de propria lor viață, în amintirea celor pe care i-au ajutat să trăiască mai frumos. Artiștii, chiar dacă  nu primesc întotdeauna ceea ce merită, pot vindeca suflete bolnave prin cuvânt și gest, prin sunet și imagini și pot hrăni oameni dornici de sensibilitate și de iubire. Așa stând lucrurile, de ce ar trebui ca noi, artiștii, să fim altfel decât optimiști? TOTUL VA FI BINE!”

Ambele spectacole sunt organizate cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanţa, al Direcției Generale a Poliție Locale a Municipiului Constanța, al Inspectoratului Județean de Jandarmi Constanța și al Direcției de Sănătate Publică Constanța.

Pentru aceste două evenimente, Teatrul Național de Operă și Balet “Oleg Danovski” s-a pregătit să respecte toate reglementările privind prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS –COV-2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară în domeniul culturii, reglementări cuprinse în Ordinul emis de către MINISTERUL CULTURII  nr.2.879 din 29 mai 2020, și de către MINISTERUL SĂNĂTĂȚII nr.967 din 29 mai 2020.

Toate instrucțiunile de participare în spiritul prevenirii contaminării cu noul coronavirus SARS-COV-2 sunt afișate pe site-ul www.tnobconstanta.ro și pe adresa de FB – Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski.

14
/02
/22

Cu un sunet senzual, amplu și catifelat, ușurință aristocratică în interpretare și grație, Marc Coppey se înscrie în marea tradiție a violonceliștilor francezi. Însoțit de violoncelul său, Goffriller, din 1711, Marc Coppey va fi prezent săptămâna această în România, pentru a susține două concerte, pe scenele filarmonicilor din București și Sibiu.

10
/02
/22

Sala Mare de spectacole a Operei Naționale București este gazda spectacolului de foaier „Mozart și Salieri”, spectacolelor de operă „Madama Butterfly” de Puccini, „Evgheni Oneghin” de Ceaikovski, „Nunta lui Figaro” de Mozart, spectacolului coupé de dans contemporan „Tango. Radio & Juliet” de Edward Clug și a spectacolului de balet „Frumoasa din Pădurea Adormită” de Ceaikovski, toate făcând parte din repertoriul actual.

10
/02
/22

Peste 60 de artiști internaționali din 13 țări sosesc la Iași în perioada 13 - 19 februarie, în cadrul celei de-a treia ediții a Classix Festival. 8 concerte de muzică clasică, 10 cursuri de măiestrie, o expoziție de ilustrații, o dezbatere, o prelegere și 7 proiecții de film își așteaptă exploratorii aventurii clasice contemporane.

08
/02
/22

Dirijorul Daniel Jinga va evolua în seara de 10 februarie la pupitrul Filarmonicii din Arad, cu un program de muzică românească de secol XIX, cuprinzând partituri de tinereţe semnate în 1867 şi 1876 de compozitorul George Stephănescu, cel care stă la baza întemeierii Operei Naţionale din Bucureşti, prin faptul că în 1885 constituia Compania Opera Română, ce își desfășura pe atunci spectacolele pe scena Teatrului Național.

08
/02
/22

#newTogether, documentarul realizat de Forumul Cultural Austriac București, ajunge la Iași în cadrul Classix Festival. Proiecția în prezența invitaților Dan Lungu (scriitor) și Andrei Popov (Director Adjunct Forumul Cultural Austriac) va avea loc luni, 14 februarie 2022, orele 17:00, în sala de conferințe a Casei Muzeelor Iași din Str. Vasile Alecsandri nr 6.

07
/02
/22

Opera Națională București prezintă vineri, 11 februarie, ora 18:30, spectacolul de operă „La Bohème” de Giacomo Puccini, capodoperă a verismului care, de peste 125 de ani, impresionează și entuziasmează publicul din toate generațiile de melomani. Este una dintre cele mai reprezentative opere în care este cântată sublim viața tinerilor și atmosfera spiritului lor juvenil.

07
/02
/22

Vineri, 11 februarie 2022 (de la 19.00), la Sala Radio, SEARA BEETHOVEN se va desfășura sub bagheta dirijorului german CHRISTOPH  KÖNIG, care a urmat studii de perfecționare sub tutela unor celebri muzicieni, ca Sergiu Celibidache și Sir Colin Davis. Începând din stagiunea 2023 – 2024, Christoph König va prelua conducerea orchestrei simfonice a radioteleviziunii spaniole.

07
/02
/22

Joi, 10 și vineri,11 februarie 2022, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul italian Gian Luigi Zampieri, va prezenta un program cu două lucrări de referință: Concertul în la major pentru clarinet şi orchestră, KV622 de Wolfgang Amadeus Mozart, cu clarinetistul Emil Vișinescu în ipostaza de solist, și Simfonia nr. 1, în do minor, op. 11 de Felix Mendelssohn. Concertele se vor desfășura de la ora 19.00, în Sala mare a Ateneului Român, în condițiile respectării restricțiilor pandemice. 

26
/01
/22

Piano STAR - Programul de excelență destinat tinerilor pianiști din segmentul preuniversitar a organizat sâmbătă, 22 ianuarie 2022, Festivalul Piano STAR, un maraton al repertoriilor studiate în întregul proiect, după 4 module de perfecționare tehnică și interpretativă, susținute de profesori de pian din importante academii de muzică din Europa.

18
/01
/22

Situația globală din ultimii (deja) doi ani și mai ales de anul trecut a adus sau accelerat câteva trenduri interesante în producția, prezentarea și consumul de muzică clasică, în opțiunile publicului și modul în care artiștii și organizatorii de evenimente au adus muzica spre audiențe tot mai largi.

13
/01
/22

Începând cu 13 ianuarie, orașele Iași, Bacău și Galați vor continua să găzduiască seria de concerte „Pepiniera”, susținută prin programul Comisiei Europene - Music Moves Europe. Prin intermediul proiectului, organizatorii își propun să susțină artiștii cu potențial și să-i ajute să-și extindă baza de fani la nivel național. Accesul este liber la toate concertele, în limita locurilor disponibile.