Oamenii Străzii – modele într-un photo shoot de modă urbană
https://www.ziarulmetropolis.ro/oamenii-strazii-modele-intr-un-photo-shoot-de-moda-urbana/

Colecţii noi, trenduri – cum rămâne cu cei pentru care ultimele colecţii se afişează în tomberoane, canale şi la colţ de stradă? O şedinţă foto controversată de modă i-a avut ca modele chiar pe oamenii străzii din Bucureşti.

Un articol de Liliana Matei|29 septembrie 2015

Fotografiile au fost realizate de Ollie Gang Shop, magazin reprezentativ de cultură urbană și streewear, cu scopul de a stârni interes pentru proiectul umanitar The Street Store, primul magazin gratuit pentru persoanele fără adăpost.

În România există peste 15.000 de persoane adulte fără adăpost, dintre care mai mult de 5.000 trăiesc în București. Pentru ei dedicăm The Street Store, cel mai interesant eveniment umanitar al străzii, înființat pe stradă și întreținut de oameni.

Evenimentul va avea loc în data de 3 octombrie în București, pe strada Schitu Măgureanu, chiar pe trotuarul Parcului Cișmigiu. Oricine poate contribui cu haine, încălțăminte și accesorii, iar persoanele fără adăpost pot să aleagă ceea ce au nevoie.

Ședința foto disponibilă aici face parte dintr-o campanie pentru The Street Store. Fotografiile cu persoane fără adăpost, postate inițial pe Facebook, au strâns deja peste 1.100 de interacțiuni, printre care și share-uri de la artiști români precum Lora, și binecunoscuți bloggeri români.

Sedinta Foto cu Oamenii Strazii 2

Scopul fotografiilor este să atragă atenția asupra problemelor cu care persoanele fără adăpost se confruntă în special înainte de începerea sezonului rece. Vrem să încurajam cât mai mulți oameni să doneze hainele și pantofii care și-au terminat viața în garderobă, dar care ar putea fi de mare ajutor celor fără adăpost.

La Street Store, persoanele fără adăpost au parte de o experiență de cumpărături completă și prietenoasă, având șansa de a-și alege și chiar de a refuza ceea ce nu li se potrivește.

Asociațiile Homeless, Samu Social, FREE și Asociația Umanistă Română se vor asigura că apelul către persoanele fără adăpost se va face auzit.

The Street Store a luat naştere în Africa de Sud şi a fost preluat apoi în toată lumea.

Ne propunem să fie mai mult decât o acţiune de donare de îmbrăcăminte. Scopul este de a le oferi oamenilor fără posibilităţi financiare aceleaşi drepturi ca celor ce pot plăti pentru hainele pe care şi le doresc.

Credit foto: Andrei Nemirschi

21
/07
/22

Deși am trecut prin doi ani de pandemie, iar anul 2022 a început cu un război, oamenii de bine continuă să se mobilizeze pentru a-i susține pe cei în nevoie. În primele șase luni ale acestui an, pe platforma Galantom s-au făcut 10.707 donații, în valoare totală de 1.620.231 lei. Donațiile au fost strânse în cadrul a 1.241 de campanii individuale inițiate de oameni de bine, galantomi, care și-au mobilizat apropiații pentru cauzele în care cred cu tărie.

18
/07
/22

Ziarul Metropolis vă oferă o selecție de 22 de imagini de la Art Safari 2022, eveniment care aduce la București expozițiile străine „Picasso, Dalí & Falla. Le tricorne” și „Barbara Klemm. Light and Dark. Photographs from Germany” și ne invită în universul unor artiști români precum Marcel Iancu, Theodor Aman și Irina Dragomir. Până pe 7 august, la Palatul Dacia-România din Strada Lipscani nr. 18-20!

07
/07
/22

La începutul săptămânii viitoare, luni, 11 iulie, începând cu ora 20.00, Institutul Cervantes din București invită publicul iubitor de cultură la sediul său la un eveniment în aer liber: vernisaj, vizionare de filme și sangría. Evenimentul va avea loc în El Patio, curtea interioară a Institutului, unde artistul vizual Pisica Pătrată a realizat o nouă intervenție murală.

05
/07
/22

15 profesioniști de top din domeniul cultural, marketing și antreprenoriat au acceptat invitația de a deveni mentori la prima ediție Whatifany, programul inovator de orientare profesională dedicat liceenilor. Un demers educațional gândit ca o completare a eforturilor depuse de-a lungul celor 12 ani de studiu, programul debutează cu o ediție-pilot în luna septembrie, la București. Organizat în două etape, începând cu luna septembrie, Whatifany le va oferi participanților șansa de a interacționa atât cu experții din cele trei domenii, cât și cu mediile profesionale în care aceștia activează, în cadrul unor stagii de internship.

03
/07
/22

Ceea ce am văzut la Art Safari, la ediția din acest an, cea cu numărul 9, nu poate fi uitat niciodată. Îți rămân întipărite în minte nu doar arta expusă, extraordinar reprezentată prin lucrările lui Theodor Aman, ale inegalabililor Pablo Picasso și Salvador Dali, Marcel Iancu, dar și parfumul de ulei și acuarelă, întinse cu măiestrie pe pânza veche, ce păstrează patina timpului.