Oana Laura Gabriela, Dana Rogoz, Ionuț Grama și Aida Economu dau voce personajelor din „Belle”
https://www.ziarulmetropolis.ro/oana-laura-gabriela-dana-rogoz-ionut-grama-si-aida-economu-dau-voce-personajelor-din-belle/

„Belle”, cel mai recent film al vizionarului regizor japonez Mamoru Hosoda, nominalizat la Oscar pentru „Mirai”, se lansează oficial în cinematografele din România pe 4 februarie, cu avanpremiere din 29 ianuarie.

Un articol de Liliana Matei|27 ianuarie 2022

Filmul va rula în toate cinematografele din țară, multiplexuri și săli de arthouse, atât în varianta originală, în limba japoneză cu subtitrare în limba română, cât și dublat în limba română.

În varianta dublată, Oana Laura Gabriela îi dă voce lui Belle, o frumoasă divă care apare de nicăieri în lumea virtuală U. Alături de ea se află cele două prietene – Hiro (dublată de Dana Rogoz) și Luka (dublată de Aida Economu). Alături de cele trei fete îi regăsim pe Shinobu (dublat de Dragoș Ioniță) și Kamishin (voce: Alex Făiniși).

În Lumea U Bestia (dublată de Ionuț Grama) și Justin (voce: Victor Ion) duc o luptă pentru supremație, în timp ce Belle este din ce în ce mai iubită de către cei 5 miliarde de utilizatori din comunitatea virtuală creată și guvernată de cinci înțelepți numiți Vocile.

„Belle” spune povestea lui Suzu, o fată timidă de 17 ani ce locuiește alături de tatăl ei într-un sat din Japonia. Într-o zi Suzu decide să-și creeze un cont pe „U”. Devine astfel Belle, o frumoasă cântăreață care se bucură de succes și popularitate. În „U” întâlnește o creatură înfricoșătoare, care locuiește singură într-un castel plutitor, refuzând să lase pe cineva să se apropie sau să explice celorlalți rănile de pe corp. Împreună, cei doi pornesc într-o călătorie plină de aventuri, provocări și iubire, în încercarea de a deveni cine sunt cu adevărat.

„Mi-am dat seama că ideea de internet funcționează bine cu conceptul de Frumoasa și Bestia, în sensul în care ambele împărtășesc dualitatea într-o anumită măsură. În Frumoasa și Bestia, bestia are acest exterior foarte vicios și violent, dar ce are în interior e foarte diferit. Într-un mod similar, cu invenția internetului, noi ca oameni avem aceste versiuni ale noastre care există în realitate, dar și o altă proiecție a noastră care există pe internet. Așa că amândouă jonglează cu o dualitate similar și m-am gândit că asta i-ar permite firului narativ și temelor abordate să se îmbine și să funcționeze la un loc.” – Mamoru Hosoda, regizor.

„Belle” vorbește despre nevoia noastră, a tuturor, de a fi văzuți, auziți și admirați prin intermediul rețelelor sociale. În spatele unor avataruri stau oameni adevărați, cu problemele și strigătele lor de ajutor. Tot ce trebuie să facem este să încercăm să le auzim, dincolo de zgomotul din jur.

Filmul va fi distribuit în cinematografele din România de Bad Unicorn. Mai multe detalii, aici. Lansarea filmului este susținută de: Cărturești, Miniso, Universitatea Româno-Americană, Epson România și Japanos.

16
/05
/23

Sunt ultimele zile în care te mai poți înscrie la rezidența online New Draft, deschisă tuturor absolvenților facultăților de profil, scenariștilor sau autorilor cu un scenariu de film în faza incipientă. Nu rata șansa de a face parte dintr-un program 100% online, gratuit, și de a avea întâlniri de lucru cu producătorii Ada Solomon, Tudor Giurgiu și Bianca Oana. Termenul limită de înscriere este 20 mai 2023.

15
/05
/23

F-SIDES Cineclub, sezonul 4, ajunge în luna mai la Timișoara! Alături de alte trei programe pregătite pentru 2023 de organizatoarele proiectului F-SIDES în această ediție, lansată în aprilie la București, cineclubul și-a propus să-i ofere publicului proiecții de film axate pe creațiile a opt regizoare, în tandem cu materiale literare produse de opt scriitoare contemporane din România.

12
/05
/23

”Jeanne du Barry”, filmul regizat de Maïwenn, care joacă alături de Johnny Depp, deschide cea de-a 76-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes (16-27 mai) și ajunge în această toamnă în cinematografele din România, distribuit de Independența Film.

11
/05
/23

9 lungmetraje și 16 scurtmetraje intră în competiția Zilelor Filmului Românesc la TIFF.22. Selecția include câteva dintre cele mai bune filme românești ale anului trecut, dar și producții care vor avea premiera mondială în iunie, la Cluj-Napoca. În cadrul Zilelor Filmului Românesc sunt acordate trei premii: pentru cel mai bun lungmetraj, pentru cel mai bun debut, dar și pentru cel mai bun scurtmetraj.