Oana Pellea şi Mircea Cărtărescu, alături de Regele Mihai. UPDATE
https://www.ziarulmetropolis.ro/oana-pellea-si-mircea-cartarescu-alaturi-de-regele-mihai/

Actriţa Oana Pellea şi scriitorul Mircea Cărtărescu sunt alături de Majestatea Sa, Regele Mihai I al României. Diagnosticat cu leucemie în stadiu avansat, suveranul a anunţat că se retrage din viaţa publică.

Un articol de Petre Ivan|3 martie 2016

Conform Biroului de Presă al Majestății Sale, publicat pe 4 martie, Regele Mihai I se află internat, de cinci zile încoace, într-o clinică medicală din Lausanne. Din motive de respect față de suferința Majestății Sale, numele clinicii nu va fi făcut public. Regele este într-o stare de accentuată slăbiciune fizică și primește tratament permanent. Starea sa este, până în acest moment, staționară și medicii sunt de părere că evoluția prezintă relativă stabilitate.

Oana Pellea și-a schimbat și poza de profil de pe Facebook cu una alb-negru cu Regele Mihai, alături de mesajul: ”Regele meu!  Înalţ ruga pentru sănătatea Majestăţii Sale Regele Mihai I-ul al Romaniei! (…) Câtă iubire… câtă suferinţă…”.

Actriţa a postat şi o rugăciune pentru sănătatea Regelui.

Doamne Dumnezeule, te rog ascultă ruga sufletului meu. Doamne, trimite toată Iubirea Ta asupra Majestăţii Sale Regele Mihai I ul al României. Dă-i sănătate şi forţă. Alungă durerea şi neputinta. Trimete-i pace, lumină şi alinare. Uşurează-i suferinţa. Fă-l să simtă toată iubirea noastră. Din tot sufletul mă rog pentru Regele meu… Să îi fie această încercare prin care trece spre îndreptarea vieţii, spre început bun mântuirii şi spre iertarea păcatelor. Şi dacă îi este de folos să ducă mai departe crucea bolii, fie, Doamne, după voia Ta, nu după voia Oana Pelleanoastră. Dăruieşte-i lui răbdare şi linişte, alungând de la el toată frica şi toată deznădejdea. AMIN. Îţi multumesc, Doamne! –  Oana Pellea, pe sa Facebook

Pe aceeaşi reţea de socializare, scriitorul Mircea Cărtărescu spune că Regele Mihai este un om pentru care a avut întotdeauna mult respect, precizând că îi doreşte sănătate în aceste momente grele.

„M-a întristat ştirea despre boala Regelui Mihai, om pentru care am avut întotdeauna mult respect. Îi doresc sănătate multă în aceste momente grele”, a scris Cărtărescu pe contul său de Facebook.

Foto: Oana Pellea şi Mircea Cărtărescu – facebook

28
/07
/19

Cea de-a șasea ediție a Festivalului Strada Armenească are loc anul acesta între 2 și 4 august și aduce în inima Cartierului Armenesc din București o serie de evenimente pentru întreaga familie. Expoziții și workshopuri, meșteșugari, tururi ghidate, delicii culinare, dansuri tradiționale și concerte de neuitat, toate vă așteaptă în cele trei zile de festival pe strada Armenească. Intrarea este liberă.

24
/07
/19

CRONICĂ DE CARTE Criticul de film Lucian Maier revine în atenţie cu o carte provocatoare, „Timp şi conştiinţă în cinema”, proaspăt apărută la Editura Eikon. Un titlu ambiţios. Şi o premisă la fel: renunţarea la o analiză exclusiv estetică a cinemaului şi trecerea la o analiză a filmului ca discurs.

21
/07
/19

Pe 21 iulie 1899, la Oak Park, Illinois, se năștea Ernest Hemingway. 120 de ani mai târziu, vă propunem să ni-l amintim pe scriitorul de Nobel din mărturiile pe care acesta i le-a lăsat biografului său A.E. Hotchner. Punctul de plecare îl reprezintă Parisul lui Hemingway; aruncăm apoi o privire înspre iubirile, accidentele de avion sau ultimele zile ale acestuia.

17
/07
/19

În aceste vremuri teribile de căldură mare, monșer, am selectat pentru dumneavoastră câteva fragmente din volumul „I.L. Caragiale. Despre lume, artă și neamul românesc”, de Dan C. Mihăilescu (editura Humanitas, 2012), care – bine citite – se constituie într-un adevărat autoportret al lui Nenea Iancu.

08
/07
/19

În anul 2009, istoricul a predat editurii Humanitas un manuscris pe care l-a cerut publicat după moartea sa. Scriitorul avea nouăzeci și trei de ani și a mai trăit încă (aproape) un deceniu. S-a săvârșit în ianuarie 2018, la (aproape) o sută doi ani. Cartea aceea era „Amintiri și povești mai deocheate”.

01
/07
/19

O vizită la muzeu, o rusoaică necunoscută într-o cabină telefonică, un dans cu Vera, fluturi, un vagon de dormit, Lev Tolstoi tolănit într-un șezlong... Bun venit în lumea viselor unuia dintre cei mai mari scriitori din toate timpurile – Vladimir Nabokov!

25
/06
/19

Despre fericire, valori actuale, iubire, compasiune, egoism, educație, ambiții, viață și moarte, cu Tenzin Gyatso, al XIV-lea Dalai Lama, recompensat în 1989 cu Premiul Nobel pentru Pace.