Obiecte deţinute de Marilyn Monroe, Churchill şi Hitler, scoase la licitaţie
https://www.ziarulmetropolis.ro/obiecte-detinute-de-marilyn-monroe-churchill-si-hitler-scoase-la-licitatie/

Mai multe obiecte rare care au aparţinut actriţei Marilyn Monroe, premierului britanic Winston Churchill şi dictatorului nazist Adolf Hitler, estimate la peste 10 milioane de dolari, vor fi scoase la vânzare cu ocazia unei licitaţii care va avea loc anul viitor.

Un articol de Liliana Matei|17 ianuarie 2015

Colecţionarul privat David Gainsborough Roberts şi-a petrecut întreaga viaţă adunând diverse opere de artă, dar şi obiecte care au aparţinut unor vedete de calibru de la Hollywood, precum actriţa Marilyn Monroe, şi tablouri pictate de Winston Churchill.

„Colecţionez diverse obiecte de mulţi ani, iar acum am ajuns la vârsta de 70 de ani. Nu am soţie, nici copii, aşadar m-am gândit să vând anumite lucruri”, a spus el.

David Gainsborough Roberts spune că va folosi banii pe care îi va obţine organizând diverse acţiuni de caritate, anunță Mediafax.

Colecţia sa include pistoale folosite de Billy the Kid, picturi de Winston Chruchill şi Adolf Hitler şi rochii purtate de Marilyn Monroe.

Expert în obiecte care au aparţinut actriţei Marilyn Monroe, David Gainsborough Roberts a dezvăluit că licitaţia va fi organizată anul viitor, în jurul datei la care se vor împlini 90 de ani de la naşterea vedetei americane.

Este puţin probabil ca obiectele semnate de Hitler şi alte obiecte din perioada celui de-Al treilea Reich să se vândă în Marea Britanie.

Banii care vor fi obţinuţi din această licitaţie vor fi donaţi unor familii nevoiaşe, vor asigura traiul la bătrâneţe al colecţionarului şi vor reveni unor asociaţii de caritate de pe Insula Jersey, o posesiune britanică din Canalul Mânecii.

FOTO: wikipedia

22
/01
/15

Cu două reprezentații de avanpremieră, în 22 și 23 ianuarie și premiera oficială în data de 7 februarie 2015, Teatrul Național 'I. L. Caragiale' București o prezintă pe Amalia Ciolan în monologul dramatic '20 de ani în Siberia', dramatizare de Sorin Misirianțu după cartea Anitei Nandris-Cudla, '20 de ani în Siberia. Amintiri din viață'.

22
/01
/15

Guvernul rus va prelua controlul în privinţa lansărilor cinematografice, în încercarea de a proteja şi promova producţiile locale. Vladimir Medinsky, ministrul rus al Culturii, a declarat că măsura luată va asigura refacerea bugetelor producţiilor locale, potrivit unor articole din presă.

22
/01
/15

Lungmetrajul “AFERIM!” în regia lui Radu Jude va avea premiera mondială pe 11 februarie la Berlinale. Pelicula a fost selectată în competiția oficială a Festivalului Internațional de Film de la Berlin, eveniment ajuns la cea de-a 65-a ediție și care se va desfășura în perioada 5-15 februarie 2015.

21
/01
/15

Critici de la cele mai mari publicaţii, dar şi de la site-uri specializate din domeniul cărţilor şi al editurilor, au votat cele mai bune cărţi ale secolului 21 publicate în limba engleză, pentru un top realizat de BBC Culture.

21
/01
/15

Televiziunea HBO va putea fi urmărită gratuit de abonaţii operatorilor de cablu şi DTH din România, în weekendul 23-25 ianuarie. Timp de trei zile, HBO îi invită pe telespectatori să urmărească, fără abonament, filmele şi serialele difuzate de această televiziune.

21
/01
/15

Două capodopere ale muzicii clasice, adevărate "hit-uri" ale repertoriului, vor fi ascultate în concertul prezentat miercuri, 28 ianuarie (19.00) de Orchestra de Cameră Radio. Seara muzicală de la Sala Radio va debuta cu celebra suită Anotimpurile, compusă în 1720 de Vivaldi, devenit atât de apreciată şi de cunoscută abia în secolul XX.

20
/01
/15

Editura Humanitas Multimedia a lansat audiobook-ul „Jurnalul Annei Frank", în lectura actriței Ana Ularu. Unul dintre cele mai celebre jurnale din lume, textul scris de tânăra Anne Frank a devenit materie de studiu în multe școli și a avut parte de numeroase adaptări teatrale și cinematografice.

20
/01
/15

Drama "Leviafan/ Leviathan" a regizorului rus Andrei Zvyagintsev, nominalizată la premiul Oscar pentru cel mai bun film străin pe 2015, a stârnit o dezbatere aprinsă în Rusia, cineastul fiind acuzat de administraţia de la Kremlin că ponegreşte imaginea ţării.