Teatrul de Sufragerie – spectacol aniversar: ,,9 grade la Paris”
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-de-sufragerie-spectacol-aniversar-9-grade-la-paris/

Sâmbătă, 24 ianuarie, de la ora 20.00, Teatrul de Sufragerie sărbătoreşte trei ani de activitate prin spectacolul de teatru-film ,,9 grade la Paris”. 

Un articol de Liliana Matei|20 ianuarie 2015

Într-o seară de iarnă, o femeie în jur de 34 de ani se pregăteşte să-şi părăsească definitiv familia, soţul şi băieţelul de 5 ani. Ea pleacă la cineva, care a făcut-o să se îndrăgostească atât de tare, încât a ajuns să nu mai înţeleagă deloc cine a fost ea până acum. Spectacolul spune, în timp real, povestea ultimilor 56 de minute, pe care această femeie le petrece la ea în casă, singură, înainte de plecare.

Veţi putea urmări povestea simultan, din două perspective diferite, din cea a teatrului pe de o parte şi cea a filmului pe de altă parte. Pentru a putea cuprinde universul acestei femei în momentul plecării, spectacolul îmbină două modalități de exprimare diferite: cea cinematografică și cea teatrală.

Partea cinematografică va exprima felul în care femeia se auto priveşte din afară, iar teatrul va scoate la suprafaţa lumea ei interioară. Așadar, spectacolul se compune pe de o parte dintr-un film de 56 de minute, iar pe de altă parte dintr-un monolog, interpretat pe scenă, de aceeași actriță pe care o vedem și în film.

9 grade la Paris

Regia: Peter Kerek
Scenografia: Cristi Niculescu
Costume şi machiaj: Teodora Mardare
Imagine: Florin Costache
Montaj: Alex Borundel
Sunet Mihai Bogos

INFO

Participarea în limita a 20 de locuri disponibile. Pentru bilete şi detalii [email protected], bilete online www.iabilet.ro. Teatrul de Sufragerie, Str. Grigore Cobalcescu nr. 51, Sector 1, Tel: 0723.565.113. www.teatruldesufragerie.ro

Trei ani de Teatru de Sufragerie

Înfiinţat în ianuarie 2012 şi inaugurat oficial cu spectacolul Sunt un orb în regia lui Horaţiu Mălăele, Teatrul de Sufragerie propune o alternativă a teatrului din sălile convenţionale şi non convenţionale prin îndepărtarea barierei actor – spectator, schimbând perspectiva spectatorului cu privire la nivelul lui de implicare. Sufrageria, un salon interbelic sofisticat, ea însăşi este un decor, devine scena de joc, scenă pe care s-au jucat până în prezent peste 100 de spectacole care au participat la festivalurile din Bucureşti, Iaşi, Bacău, Sibiu şi Tukums (Letonia). Teatrul de Sufragerue este o experienţă unică şi personală. Un altfel de teatru, un altfel de spectacol. ACASĂ. Este un transfer de emoţie ca într-o atingere subtilă.

Dintre spectacolele celor trei stagiuni amintim: Acasă de Ştefan Caraman, Zorba după Kazantzakis, Ciao Bella de Antoaneta Zaharia, Moskova- Petuski de Theo Herghelegiu, Cântăreaţa Cheală, de Eugene Ionesco, Netotu de Cristian Juncu, Cele 3 Roxanici de Theo Herghelegiu, Ne vom revedea in anul care a trecu, de Stefan Caraman etc.

Teatrul de Sufragerie a câştigat premii importante în cadrul Maratonului Teatrului Independent – Bucharest Frânge 2012, Iaşi Frânge Festival 2013 şi a primit nominalizări la Festivalul Naţional al Teatrului Independent 2013.

În martie 2014, Teatrul de Sufragerie a înregistrat prima premieră teatrală din România pe un aeroport, Aeroportul Internaţional Henry Coandă, un concept care a presupus înlocuirea scenei cu spaţiul real al poveştii, fiecare – actor şi spectator – fiind expus într-un mod diferit şi neobişnuit. Este vorba de spectacolul „Ne vom revedea în anul care a trecut”, de Ştefan Caraman, regia Alexandru Nagy, cu Gelu Nițu, Cătălina Mustaţă, Meda Victor şi Mihai Smarandache.

 

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

24
/04
/24

O nouă traducere din opera lui Paul Auster, unul dintre cei mai spectaculoși și inventivi scriitori ai Americii, a cărui operă a fost publicată în mai mult de patruzeci de limbi, a ajuns de curând în librăriile fizice și online din întreaga țară.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.