Ocolul Pământului în cinci zile – Festivalul Ambasadelor
https://www.ziarulmetropolis.ro/ocolul-pamantului-in-cinci-zile-festivalului-ambasadelor/

În perioada 1-5 septembrie are loc prima ediţie a Festivalului Ambasadelor, unde bucureştenii vor avea ocazia de-a face înconjurul lumii în doar câteva zile, luând parte la o sărbătoare a diversităţii internaţionale, o aventură menită să arate Bucureştiul drept o capitală multiculturală, promotoare a dialogului intercultural.

Un articol de Petre Ivan|25 august 2015

Festivalul ce are ca motto ”Open Your Culture” promovează diversitatea culturală și arta țărilor cu misiuni diplomatice în România.

Timp de 5 zile, în patru puncte din Capitală (Biblioteca Națională a României, Parcul Tineretului – Lumea Copiilor, Cinema Studio și Galeria Galateca), vizitatorii au ocazia să vadă expoziții de artă plastică, proiecții de filme, instalații, demonstrații și degustări culinare tradiționale, spectacole de muzică, dansuri, artizanat, meșteșuguri și obiceiuri de pe întreg mapamondul.

Festivalul Ambasadelor va debuta pe data de 1 septembrie 2015, la Biblioteca Naţională a României, unde se deschide expoziţia “O călătorie în jurul lumii”, la care participă 19 ambasade şi Institutul Cultural Român.

Programul expoziţiei, care va dura până la data pe 4 septembrie, se va desfășura în intervalul orar 10.00-20.00.

România este reprezentată la această expoziție de o piesă inedită, un vas de ceramică pictată, datând din 3500 î.Hr., specific civilizației Cucuteni, una dintre cele mai importante culturi neolitice din lume, precum și de trei lucrări din bronz masiv, de Festivalului Ambasadelorinspirație Cucuteni.

Film

O altă dimensiune a Festivalului Ambasadelor este cea cinematografică, Cinema Studio urmând să găzduiască în perioada 1-4 septembrie 2015 mai multe proiecții de filme artistice şi documentare, propuse de 14 ambasade și organizații, respectiv Armenia, China, Indonezia, Japonia, Marea Britanie, Organizația Internațională pentru Migrație, România, Rusia, Siria, Spania, Statele Unite ale Americii, Uruguay, Venezuela și India.

Unele dintre producţiile cinematografice care vor fi difuzate cu acest prilej se află la prima vizionare în România şi chiar în Europa. Intrarea publicului este liberă.

Degustări culinare

Punctul central al Festivalului Ambasadelor va fi constituit de evenimentele organizate în Parcul Tineretului – Lumea Copiilor din sectorul 4, în zilele de 4 şi 5 septembrie, în intervalul orar 15.00-22.00.

Vizitatorii vor putea regăsi standuri ale tuturor celor 50 de ambasade, institute culturale şi organizaţii internaţionale, unde vor fi prezentate diverse exponate şi obiceiuri și tradiții culturale din toate colţurile lumii și vor fi organizate degustări culinare, ateliere și workshop-uri interactive.

Foto: Festivalului Ambasadelor – facebook

02
/09
/19

"Știți ceva? Dat fiind că, așa am citit, Facebook-ul e un drog, iar eu am nevoie de o doză nouă, vin încă de săptămâna asta cu un nou artist pe-aici. Nu de alta, dar curând începe FILIT, iar zidul meu virtual va trebui să facă față cu brio evenimentului. Așa încât poftim ce-mi vine să zic acum: IRLO. Adică acel IRLO pe care mai toată lumea îl cunoaște ca muralist, cum îi place (și) lui să-și spună." - Lucian Dan Teodorovici

26
/08
/19

Artistul spaniol Lidó Rico vine în premieră la București, pe 4 septembrie 2019 pentru a deschide expoziția Brain inside(out) la Galeriile Carol, începând cu ora 18.00. Sculpturile lui Lidó Rico au la bază studii neurologice amănunțite, expuse în întreaga lume, lucrările sale au stat alături de cele ale lui Damien Hirst.

26
/08
/19

"Du-te! Îmbrăţişează Columna infinirii cu palmele mâinilor deschise. Apoi, înălţându-ţi ochii, priveşte-o şi vei cunoaşte, astfel, într-adevăr, sinele cerului." - Constantin Brâncuși. Turnată în fontă în septembrie 1937 la Atelierele Centrale din Petroșani, Coloana (cu o înălțime de 29, 35 metri) a fost inaugurată la 27 octombrie 1938.

21
/08
/19

„Cultura de masă în Epoca de Aur - Cîntarea României & Cenaclul Flacăra” este un proiect de cercetare ce prezintă și analizează politicile culturale din perioada lui Nicolae Ceaușescu, declinat în expoziție și publicație. Lansarea cărții omonime are loc pe 23 august 2019 la ora 11.00, în expoziția găzduită de Muzeul Nicolae Minovici București.

14
/08
/19

Pavilionul de Artă București — Art Safari va oferi, în premieră, iubitorilor de artă șansa de a admira expozițiile, în cadrul unor tururi nocturne. Experiența vizitării pe timp de noapte a Pavilionului va include, pe lângă tururi ghidate, sesiuni de pictură live (o lucrare de artă creată sub ochii vizitatorilor) și muzică live. Art Safari – ediția 2019 va avea loc între 27 septembrie și 6 octombrie, la Palatul Oscar Maugsch BCR, din Piața Universității.

13
/08
/19

În luna august Happy Cinema București prezintă trei documentare din seria “Expoziții pe marele ecran”: din 16 august Van Gogh & Japan, din 23 august Young Picasso și din 30 august Goya: Visions of Flesh and Blood.

02
/08
/19

Ultima lună de vară vine cu evenimente culturale de impact, precum Festivalul Anonimul, în Delta Dunării, Festivalul de Teatru Independent Undercloud, la Muzeul Țăranului din București, sau Festivalul Internațional George Enescu, ce-și deschide porțile în ultima zi din august.

31
/07
/19

Pavilionul de Artă București — Art Safari, cel mai amplu eveniment dedicat artei din România, va găzdui, în premieră, un pavilion dedicat exclusiv artei secolului XXI: Pavilionul Supercontemporan. „Young Blood. Arta timpului tău”, curatoriat de Mihai Zgondoiu. Art Safari – ediția 2019 va avea loc între 27 septembrie și 6 octombrie, la Palatul Oscar Maugsch BCR, din Piața Universității.