Ofelia Popii, în premieră în spectacolul „Lecţia”
https://www.ziarulmetropolis.ro/ofelia-popii-in-premiera-in-spectacolul-lectia/

Spectacolul „Lecţia” de miercuri, 11 martie, ora 19:00 vine cu o surpriză: Ofelia Popii joacă în premieră rolul Elevei pe scena Teatrului Naţional „Radu Stanca“ Sibiu. „Lecţia” va fi predată de Constantin Chiriac, care interpretează rolul Profesorului.

Un articol de Petre Ivan|11 martie 2015

Ofelia Popii, în premieră în „Lecţia” / Regizorul Mihai Măniuţiu montează „Lecţia” lui Eugène Ionesco, un spectacol ce vorbeşte despre manipulare, seducţie, orori, robotizare, dar şi despre progres şi evoluţia civilizaţiei.

Pentru mine Lecția este o capodoperă absolută, cea mai frumoasă, cea mai bogată, cea mai cumplită piesă despre dictatură, despre posibilitatea distrugerii de către o putere, indiferent ce ar reprezenta ea, fie că e una socială, politică sau familială. – Mihai Măniuţiu.

LECŢIA de Eugène IONESCO / INFO

miercuri, 11 martie 2015, de la ora 19:00

la sala Teatrului Naţional Radu Stanca SibiuOfelia Popii

REGIA: Mihai Măniuţiu;

TRADUCEREA: Vlad Russo și Vlad Zografi;

DRAMATURGIA: Anca Măniuțiu;

DECOR: Adrian Damian;

COSTUME: Irina Moscu;

COREGRAFIA: Andrea Gavriliu;

MUZICA: Şerban Ursachi;

ASISTENȚĂ REGIE: Tudor Lucanu;

DISTRIBUŢIA: Constantin Chiriac, Ofelia Popii, Mariana Mihu, Veronica Arizancu, Emöke Boldizsár, Ioana Cosma, Serenela Mureșan, Veronica Popescu, Maria Soilică, Cristina Stoleriu, Alexandra Șerban, Codruța Vasiu

durata aproximativă: 1h20min

preţ bilete: 20 lei; 15 lei

Foto: Lecţia, Ofelia Popii – Sebastian Marcovici

06
/12
/15

Regizorul Ron Howard („O minte sclipitoare”) aduce, din 4 decembrie, pe marile ecrane aventura „În inima mării”, o ecranizare a best-sellerului omonim semnat de Nathaniel Philbrick despre expediţia vaporului Essex. Dezastrul maritim real l-a inspirat pe Herman Melville să scrie „Moby-Dick”. Însă cartea nu relatează decât jumătate din poveste.

06
/12
/15

,,Suflet vagabond” este o poveste neterminată despre viața celor mereu pe drum – imaginată de o actriță și un muzician: Simona Măicănescu și Alex Simu. Ideea acestui spectacol s-a născut în 2014 pe scena celei de-a 15 ediții a Festivalului Cultural European din Alger, când cei doi artiști s-au hotărât să construiască împreună o poveste, a lor și a altor mii de oameni: povestea celor care călătoresc, umblă, aleargă întruna pentru că nu știu altfel să asculte lumea de azi.  

05
/12
/15

”O singurătate prea zgomotoasă” de Bohumil Hrabal (în traducerea lui Sorin Paliga) a fost publicată recent la Editura Art, în seria de autor dedicată scriitorului ceh.

05
/12
/15

Deşi, cu acest ultim film al francizei (“Jocurile Foamei: Revolta – partea 2”) se închide cercul celor trei ani în care Jennifer Lawrence a intrat în pielea lui Katniss Everdeen, gaiţa zeflemitoare rămâne un model de stil şi look pe care nu îl vom uita prea curând.

04
/12
/15

Sâmbătă, 5 decembrie, Teatrul Excelsior face un cadou tuturor copiilor organizând o reprezentaţie extraordinară a spectacolului Tărâmul Poveştilor – poveste muzicală de Stelian Milu, la Palatul National al Copiilor Bucureşti, de la ora 10.30, la Sala Mare.

04
/12
/15

Primăria Sectorului 3 organizează în perioada 6-23 decembrie, în parcul Alexandru Ioan Cuza, o serie de şapte evenimente muzicale dedicate Crăciunului. Seria evenimentelor va fi deschisă duminică, de Sfântul Nicolae, va continua în weekend-ul următor, precum şi în fiecare seară între 20 şi 23 decembrie.

04
/12
/15

Trupa Sigur Ros, care nu a mai susţinut spectacole din anul 2007, va concerta, în premieră în România, la Festivalul Electric Castle 2016 de la Bonţida, judeţul Cluj, muzica islandezilor figurând pe coloana sonoră a peste zece filme şi seriale

04
/12
/15

Ultimul hit al lui Adele a devenit, finalmente, subiect de ironie şi parodie, după ce nu mai poţi deschide un radio cinstit fără să asculţi faimoasa melodie.

03
/12
/15

„Moromeţii” poate fi privit ca o apariţie de necrezut: este un film lansat spre sfârşitul perioadei comuniste, când, la fel ca întreaga atmosferă din ţară, peisajul cinematografic devenea tot mai puţin respirabil din cauza cenzurii şi a ideologiei partidului unic.