Opera Brasov prezinta premiera Madama Butterfly
https://www.ziarulmetropolis.ro/opera-brasov-prezinta-premiera-madama-butterfly/

  Premiera Operei Brasov care incheie  cu  2 spectacole, cea  de-a 10 editie a FESTIVALULUI 2012 , in 24 si 25 Noiembrie, este una cu adevarat remarcabila : MADAMA BUTTERFLY –prestigioasa opera a lui Puccini , spune totul numai prin simpla rostire a titlului.   Un” love story” dramatic, o poveste fără „happy end” dintre […]

Un articol de Andrada Văsii|20 noiembrie 2012

 

Premiera Operei Brasov care incheie  cu  2 spectacole, cea  de-a 10 editie a FESTIVALULUI 2012 , in 24 si 25 Noiembrie, este una cu adevarat remarcabila : MADAMA BUTTERFLY –prestigioasa opera a lui Puccini , spune totul numai prin simpla rostire a titlului.

 

Un” love story” dramatic, o poveste fără „happy end” dintre o japoneză şi un ofiţer american.

 

Povestea tragică de dragoste a gheişei Cio-Cio-San pentru locotenentul american, a emoţionat mai mult de 100 de ani, generaţii întregi de iubitori ai operei, ramanand  un simbol al  iubirii sacrificate de indiferenţă şi de un egoism de factură naţională,socială,culturală… sau de orice alt fel.

Dirijor: Traian Ichim

Regia: Anda Tabacaru-Hogea

Scenografia si costume: Rodica Garstea

Asistent Regie: Nicoleta Chirila

Miscare scenica: Nermina Damian

Regia Tehnica: Marilena Aldea

 

DISTRIBUTIA (in ordine alfabetica):

 

Cio-Cio-San –        Valentina Margaras ; Anda  Pop

Suzuki          –        Gabriela Hazarian; Asineta Raducan

Pinkerton     –      Liviu Iftene; Cosmin Marcovici

Sharpless    –       S. Ignat

Goro             –       Nicolaie  Zaharia

Yamadori      –      Claudiu Bugnar

Bonzo           –      Valentin Marele; Marian Reste

Commisario Imperiale  – Cristian Fieraru                           

Kate Pinkerton   –   Sonia  Hazarian; Alina Ichim

Preţ bilete: 40 lei; 30 lei

 

 

14
/09
/17

Noul roman al scriitorului american Paul Auster, "4321", este una dintre cele șase cărți finaliste ale ediției din 2017 a prestigiosului Premiu Man Booker (Man Booker Prize), decernat celui mai bun roman original în limba engleză. Câștigătorul acestui premiu va fi anunțat pe 17 octombrie la Londra și va primi suma de 50.000 de lire sterline.

13
/09
/17

CRONICĂ DE FILM „Perfect sănătos”, noul film de ficţiune regizat de Anca Damian, scris împreună cu Lia Bugnar şi avându-l în rolul principal pe Anghel Damian, este un fals thriller care începe convingător, dar care îşi pierde din credibilitate pe parcurs, fără a fi lipsit de calităţi (printre care imaginea desaturată a lui Oleg Mutu).

12
/09
/17

După ce a cucerit box office-ul american şi a devenit horror-ul cu cele mai bune încasări din istorie, ,,IT” domină şi clasamentul veniturilor realizate la nivel local şi generează 628.166 lei în weekend-ul lansarii pe marile ecrane din România, fiind vizionat de 32.214 spectatori.

12
/09
/17

Editura Nemira continuă Serile Nautilus – evenimente lunare dedicate iubitorilor de science fiction & fantasy – cu scriitorul Ted Chiang, invitat prin skype la o discuţie cu Ana Nicolau, luni, 18 septembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas din Cişmigiu. Publicată în colecția Nautilus, Povestea vieții tale a fost cea mai bine vândută carte la Bookfest 2017.

12
/09
/17

Într-o zi de 12 septembrie se stingeau din viaţă Johnny Cash (2003) , unul dintre cei mai influenţi artişti ai secolului trecut, şi actorul american Anthony Perkins (1992). Tot într-o zi de 12 septembrie, se năşteau scriitorii Ion Agârbiceanu si Stanislav Lem, actorul și șansonetistul francez Maurice Chevalier si actrita americană Linda Gray.

11
/09
/17

Bucharest International Dance Film Festival 2017 și-a desemnat, duminică seară, câștigătorii, la finalul a patru zile de proiecții, performance-uri și întâlniri. În competiția internațională, cel mai bun film a fost desemnat ”The Line” - regia Adrien Ouaki și Nathan Cahen, coregrafia Adrien Ouaki. Scurtmetrajul a fost premiat ”pentru complexitatea expunerii cinematografice, dublată de un limbaj de mișcare puternic care susține ideea filmului”.

10
/09
/17

În 13 septembrie la Timișoara și în 19 octombrie la București vor avea loc prezentările instalației performative #dansliteratura, deschise publicului pentru o întâlnire specială cu dansul contemporan și poezia și 8 artiști din București, Timișoara și Brașov.