Opera Brasov prezinta premiera Madama Butterfly
https://www.ziarulmetropolis.ro/opera-brasov-prezinta-premiera-madama-butterfly/

  Premiera Operei Brasov care incheie  cu  2 spectacole, cea  de-a 10 editie a FESTIVALULUI 2012 , in 24 si 25 Noiembrie, este una cu adevarat remarcabila : MADAMA BUTTERFLY –prestigioasa opera a lui Puccini , spune totul numai prin simpla rostire a titlului.   Un” love story” dramatic, o poveste fără „happy end” dintre […]

Un articol de Andrada Văsii|20 noiembrie 2012

 

Premiera Operei Brasov care incheie  cu  2 spectacole, cea  de-a 10 editie a FESTIVALULUI 2012 , in 24 si 25 Noiembrie, este una cu adevarat remarcabila : MADAMA BUTTERFLY –prestigioasa opera a lui Puccini , spune totul numai prin simpla rostire a titlului.

 

Un” love story” dramatic, o poveste fără „happy end” dintre o japoneză şi un ofiţer american.

 

Povestea tragică de dragoste a gheişei Cio-Cio-San pentru locotenentul american, a emoţionat mai mult de 100 de ani, generaţii întregi de iubitori ai operei, ramanand  un simbol al  iubirii sacrificate de indiferenţă şi de un egoism de factură naţională,socială,culturală… sau de orice alt fel.

Dirijor: Traian Ichim

Regia: Anda Tabacaru-Hogea

Scenografia si costume: Rodica Garstea

Asistent Regie: Nicoleta Chirila

Miscare scenica: Nermina Damian

Regia Tehnica: Marilena Aldea

 

DISTRIBUTIA (in ordine alfabetica):

 

Cio-Cio-San –        Valentina Margaras ; Anda  Pop

Suzuki          –        Gabriela Hazarian; Asineta Raducan

Pinkerton     –      Liviu Iftene; Cosmin Marcovici

Sharpless    –       S. Ignat

Goro             –       Nicolaie  Zaharia

Yamadori      –      Claudiu Bugnar

Bonzo           –      Valentin Marele; Marian Reste

Commisario Imperiale  – Cristian Fieraru                           

Kate Pinkerton   –   Sonia  Hazarian; Alina Ichim

Preţ bilete: 40 lei; 30 lei

 

 

13
/05
/14

Neil LaBute, unul dintre cei mai talentaţi şi controversaţi dramaturgi şi regizori americani, va susţine un atelier de lucru pentru 8 dramaturgi şi 8 actori, în perioada 12-15 iunie, în cadrul celei de-a XXI-a ediții a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.

13
/05
/14

Bookfest Junior 2014 este primul program de evenimente special conceput pentru copii şi adolescenţi, fiind un prilej pentru ei de a face cunoştinţă cu cei care publică cărţi, cu autorii şi ilustratorii de carte.

12
/05
/14

22 de povești românești, 14 lungmetraje și 8 scurtmetraje, unele prezentate în premieră absolută, se regăsesc în mult-așteptata secțiune Zilele Filmului Românesc, la cea de-a 13-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (30 mai – 8 iunie).

12
/05
/14

Miercuri, 14 mai, la ora ora 17.00, în Sala „Mircea Vulcănescu” a Bibliotecii Naţionale a României, va avea loc o dezbatere pe tema „Limba exilată şi epistolele ei”, pornind de la cel mai recent volum semnat de Norman Manea, Plicuri şi portrete, ediţia a II-a, revăzută şi adăugită, apărut de curînd la Editura Polirom.

12
/05
/14

Borgman este un thriller horror cu tentă de umor negru, regizat de olandezul Alex van Warmerdam (The Northerners, The Dress), despre un vagabond care intră în viaţa unei familii din partea superioară a societăţii, transformând-o imediat într-un adevărat coşmar.

12
/05
/14

Lecţia de violoncel, Floarea de cactus, Azilul amanţilor, Feisbuc, Suflete moarte, Nişte fete şi Cel mai frumos roman din lume" sunt doar câteva dintre spectacolele pe care iubiotorii de teatru le pot vedea în această săptămână pe scenele bucureştene.

12
/05
/14

"O actriţă extraordinar de talentată şi frumoasă, care mi-a impresionat primii ani de adolescenţă", a declarat Florina Cercel, la aflarea veştii că Margareta Pogonat nu mai este printre noi. La rândul lor, Mitică Popescu, Valentin Uritescu, Stela Popescu şi Draga Olteanu Matei deplâng despărţirea de colega lor de breaslă.

12
/05
/14

CRONICĂ DE FILM. Documentarul ”Bucureşti, unde eşti?”, al fotografului şi cineastului Vlad Petri, surprinde protestele din 2012 din Capitală, oferind nu doar o perspectivă empatică şi cu o certă valoare sociologică şi istorică, dar şi o încercare, mai subtilă, de chestionare a realităţii.

12
/05
/14

Și s-a făcut mai și Shakespeare a împlinit 450 de ani din eternitate și s-a făcut “Furtuna” la Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” Bucureşti.

09
/05
/14

Ar fi putut concura cu marile actriţe de la Hollywood, dar a ales să uimească Parisul. A devenit o stea în cinematografia franceză a anilor ’30. „Cea mai aristocratică dintre actriţe“, „regina teatrului din Paris“, „unica“, „extraordinara“, „inimitabila Elvira“, aşa cum o alinta presa, Elvira Popescu a cucerit publicul francez, îmblânzindu-i pe cei mai exigenţi critici. Cei mai renumiţi dramaturgi ai vremii au scris pentru ea.