Opera Comica o găzduieşte pe Frumoasa din Pădurea Adormită
https://www.ziarulmetropolis.ro/opera-comica-o-gazduieste-pe-frumoasa-din-padurea-adormita/

Opera Comica pentru copii prezintă în zilele de luni (11, 18, 25 noiembrie) şi marţi (12, 19, 26 noiembrie), de la orele 11.00 şi 13.00, povestea nemuritoare a Frumoasei din Pădurea Adormită.

Un articol de Andrada Văsii|7 noiembrie 2013

Opera Comica pentru copii prezintă în zilele de luni (11, 18, 25 noiembrie) şi marţi (12, 19, 26 noiembrie), de la orele 11.00 şi 13.00, povestea nemuritoare a „Frumoasei din Pădurea Adormită“.

Care fetiţă nu visează să fie prinţesă? Şi, mai târziu, câte dintre ele nu aşteaptă un prinţ? Despre prinţi, prinţese şi alte lucruri din magia poveştilor sunteţi invitaţi să aflaţi la Opera Comica Pentru Copii, în luna noiembrie, la spectacolele cu baletul Frumoasa din Pădurea Adormită (în versiune adaptată pentru micii spectatori).

Cei care vor trece pragul teatrului liric bucureştean se vor reîntâlni cu unul dintre cele mai frumoase basme nemuritoare, poveste aşternută pe hârtie de scriitorul francez  Charles Perrault şi preluată ulterior de Fraţii Grimm.

Spectacolul de balet – a cărui premieră a avut loc pe 1 aprilie 2013 – în regia şi coregrafia lui Mihai Babuşka, se bazează pe o inedită combinaţie între basmul tradiţional, baletul clasic şi filmul de desene animate al lui Disney.

Poveştile prind viaţă la Opera Comica Pentru Copii

Coloana sonoră este asigurata de Alexandru Istrate, care a creat un colaj atractiv între muzica marelui Ceaikovski şi banda sonoră a filmului de animaţie.

Citiţi şi: Opera Comică Bucureşti, premiată în Sri Lanka şi India

Decorurile şi  costumele  sunt create de Viorica  Petrovici, nominalizată în anul 2012 la premiile César, pentru filmul „La source des femmes”, în regia lui Radu Mihăileanu. Asistent maestru de balet este Cătălin Caracaş.

Opera Comica

Scenă din spectacolul „Frumoasa din Pădurea Adormită’’

Întâmplările frumoasei prinţese trezite din vraja malefică a ursitoarei rele de sărutul unui prinţ vor prinde viaţă prin interpretarea balerinilor Operei Comice pentru Copii: Alice Birjovanu, Alexa Corneanu, Andreea Soare, Claudia Iagăr, Sabina Chirilă, Theodora Munteanu, Andy Ardeleanu, Mircea Ioniţă, Daniel Manea, Mihai Pricope, Andrei Dogaru, Ionuţ Birjovanu, Octavian Iuga.

Info:

Biletele pot fi cumpărate de la casa de bilete, pe baza rezervării anterioare sau în limita locurilor disponibile, cu o oră înainte de începerea spectacolului. 

Foto credit: Opera Comica Pentru Copii

11
/05
/23

Asociația Castel Salbek continuă până pe 31 mai înscrierile pentru International Salbek Opera Masterclass (23-27 august), o serie de cursuri premium susţinute de soliști lirici de anvergură internațională - mezzosoprana Ruxandra Donose, tenorul Ramon Vargas și soprana Leontina Văduva -, primul masterclass de acest gen din România care se va desfăşura într-un cadru de poveste, pe Domeniul Castelului Salbek, la Petriș, județul Arad.

11
/05
/23

Pianistul româno-american de jazz Lucian Ban îi invită pe contrabasista franceză Sarah Murcia și pe violistul american Mat Maneri să susțină împreună cu el o serie de concerte, masterclass-uri și discuții post-concert la București, Timișoara și Brașov, creând un program original inspirat din muzica populară românească, jazz și muzica de cameră europeană.

10
/05
/23

Mai este doar o lună până la Summer in the City, cel mai așteptat festival al verii din Bucureşti, când artiști renumiți, printre care cel mai mare entertainer al momentului, Robbie Williams, artiști români și DJ, vor urca oficial pe scena din Piața Constituției.

08
/05
/23

Așa cum și-a obișnuit publicul de mulți ani, în luna mai ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO propune un eveniment de înaltă ținută artistică: CONCERTUL REGAL, prezentat anual în jurul datei de 10 mai - sărbătoare a regalităţii în România. Evenimentul se bucură de fiecare dată de prezența unor membri ai Casei Regale.

08
/05
/23

15 artiști internaționali performează la ”Jazz in Church” (11-14 mai) în ritmuri de jazz, muzică medievală, compoziții de muzică contemporană și foarte multă improvizație ce va beneficia de acustica minunată a Bisericii Lutherane din București.

27
/04
/23

Music Gallery, proiectul care a oferit publicului un nou mod de interacțiune cu muzica, s-a bucurat de un succes peste așteptări la Cluj. Galeria a fost deschisă timp de patru săptămâni, în perioada 25 martie-23 aprilie, la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca și a fost vizitată de peste 5.000 de persoane de toate vârstele.