Opera Comică pentru Copii a lansat aplicația Opera Copiilor
https://www.ziarulmetropolis.ro/opera-comica-pentru-copii-a-lansat-aplicatia-opera-copiilor/

Opera Comică pentru Copii a lansat aplicaţia Opera Copiilor, care le permite abonaţilor să vizioneze online spectacole din repertoriul instituţiei şi emisiuni culturale, distractive şi educative, nelimitat, oriunde s-ar afla.

Un articol de Liliana Matei|24 martie 2020

Echipa condusă de soprana Felicia Filip a găsit o soluție pentru a oferi în continuare publicului acces la producții de calitate și emisiuni noi, demers necesar în situația în care toate instituțiile de cultură și-au închis temporar sălile de spectacol. Pentru un abonament de 30 lei/lună, întreaga familie are acces la peste 2500 de minute de conținut original, publicat treptat, pe parcursul următoarelor 3 luni.

Aplicația Opera Copiilor vine ca răspuns la numeroasele cereri din partea spectatorilor care vor să susțină în continuare producția spectacolelor de operă, operetă, musical și balet, adaptate pentru copii, Opera Comică pentru Copii din București fiind singura instituție din lume care produce acest gen de conținut.

După două săptămâni de la mutarea activității instituției în mediul virtual, audiența pe care au înregistrat-o producțiile difuzate în direct pe pagina oficială, facebook.com/OperaCopiilor, ne încurajează să continuăm. Spectacolul de operă „Cenușăreasa”, în regia maestrului Cristian Mihăilescu, care a avut premiera în Sala Mare pe 7 martie, s-a bucurat de 8.000 de spectatori în timp real și peste 500.000 de vizualizări în 72 de ore.

Opera Comică pentru Copii a continuat să ofere conținut de calitate spectatorilor săi, reușind performanța de a aduna 1 300 000 de minute vizualizate online. Spectacolul de balet „Scufița Roșie”, debutul regizoral al Andreei Soare, a fost prima premieră online a Operei Comice pentru Copii și totodată prima producție din România cu decor animatronic, difuzată live pe 21 martie.

Utilizatorii au acces la conținutul aplicației pe bază de abonament, după o perioadă de trei zile de testare gratuită. Prețul abonamentului este 30 de lei pe lună, ceea ce înseamnă că pentru 1 leu pe zi, întreaga familie se poate bucura de producții educative și distractive.

„Opera Copiilor este locul unde spectacolul și atelierele creative își dau întâlnire. Opera Comică pentru Copii propune publicului un instrument diversificat, complex, dar compact, la care părintele poate avea acces oricând și oriunde. Ceea ce aduce aplicația noastră în plus, este calitatea bine-cunoscută cu care toate materialele sunt realizate, fie că este vorba despre producțiile de operă, operetă, musical sau balet, fie că vorbim despre gama diversificată de emisiuni. Un alt motiv pentru care lansăm Opera Copiilor este acela de a cere sprijinul publicului, căruia îi oferim ce e mai bun, în schimbul unei sume simbolice, dar care poate ține în viață Opera Comică pentru Copii, așa cum o cunoașteți de 5 ani încoace.”, a declarat Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii.

Aplicația Opera Copiilor este disponibilă pe web, accesând app.operacomica.ro, și în cel mai scurt timp va putea fi descărcată și din GooglePlay și AppStore, pentru a fi accesată și de pe dispozitivele mobile. Conținutul platformei este împărțit în două secțiuni, Spectacole și Emisiuni, care se actualizează în permanență cu episoade noi. Deja sunt pregătite 2500 de minute de conținut original, care va fi lansat treptat, în fiecare săptămână, pe durata următoarelor 3 luni. Astfel, spectatorii din țară și din străinătate se vor putea bucura de evenimentele de la OCC, ca și cum ar fi în sală, alături de noi.

Aplicația Opera Copiilor este realizată în parteneriat cu Grupul Stadeum din Londra, de o echipă multinațională din România, SUA și Canada.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole de calitate – operă, balet, musical, concerte – lecție, operetă, teatru muzical, cât şi prin diverse proiecte conexe inovatoare, precum festivaluri de vară și de iarnă, “Atelierele Micul Artist”, “Magazinul OCC”, “În Spatele Cortinei”, “Escape Room”, “Games Room”, “Petrecere de ziua de naștere”, “Aventura parc”, “Abonamente”, “Voluntariat” și altele.

12
/04
/24

Timpul aleargă pe lângă noi și ne impune ritmul. Presiunea este permanentă și de multe feluri. Pentru o femeie timpul curge altfel? Ceasul aleargă cu o altă viteză? Cât timp mai avem la 30 de ani?

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Massive Attack, Bring Me The Horizon, Queens of The Stone Age, Chase and Status, Sean Paul și Paolo Nutini – așa arată capul de afiș al celei de-a 10-a ediții a festivalului Electric Castle. Alți 300 de artiști din toate genurile muzicale vor fi prezenți la castelul Banffy, din Bonțida, între 17 și 21 iulie, pentru a crea o nouă ediție epică, eclectică, exotică, explozivă.

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.

10
/04
/24

În perioada 12-14 aprilie 2024, România va participa la Festival du Livre de Paris, prestigios eveniment internațional dedicat cărții și literaturii, organizat la Grand Palais Éphémère și în alte câteva spaţii emblematice din Paris şi în librării partenere.

10
/04
/24

The Rembrandt Art Experience în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, anunță lansarea seriilor de ateliere de artă, dedicate familiei, inspirate de geniul suprarealist Salvador Dalí.

09
/04
/24

Sorin Zlat Trio propune iubitorilor de jazz un nou concert pe scena Sălii Mari de la ARCUB – Hanul Gabroveni, Changing Times, un mix între cool jazz, post-bop, jazz contemporan și muzică de avangardă, pe 24 aprilie, de la ora 19.00.

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?

08
/04
/24

„Pictura este singurul mediu în care se poate exprima natura viscerală a lumii”, este de părere Adrian Ghenie, artistul ale cărui lucrări se regăsesc astăzi în cele mai importante colecții din lume – precum Centre Pompidou (din Paris) și The Metropolitan Museum of Art (din New York).

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.