Opera Comică pentru Copii deschide Târgul Poveste de Crăciun și cel mai mare pationar dedicat exclusiv copiilor
https://www.ziarulmetropolis.ro/opera-comica-pentru-copii-deschide-targul-poveste-de-craciun-si-cel-mai-mare-pationar-dedicat-exclusiv-copiilor/

Pe 30 noiembrie, la ora 16:00, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii (OCC), va deschide Târgul ‘Poveste de Crăciun’ în curtea instituţiei din Calea Giuleşti nr. 16, unde îi aşteaptă cu o mulţime de activităţi şi surprize de sezon pe cei mici împreună cu familiile lor. Tot aici se va deschide şi Patinoarul Copiilor, cel mai mare de acest fel din Bucureşti dedicat exclusiv celor mici, care va funcţiona pe toată durata iernii şi va fi animat de mini-spectacole pe gheaţă cu personajele îndrăgite ale Operei Comice pentru Copii.

Un articol de Petre Ivan|21 noiembrie 2017

Târgul Poveste de Crăciun va fi deschis zilnic până pe 31 decembrie, în weekend de la 11:00 la 21:00 și în timpul săptămânii între orele 16:00 — 21:00, iar intrarea este liberă.

În cadrul târgului de la Opera Comică pentru Copii, cei mici vor putea participa la fiecare sfârșit de săptămână la ‘Atelierele lui Moș Crăciun’, unde vor avea posibilitatea să creeze decorațiuni de iarnă, să coloreze, să picteze sau să se transforme în diverse animăluțe ori personaje. Copiii sunt invitați să îi scrie lui Moș Crăciun scrisori speciale la atelierul de caligrafie și să se joace în voie la ‘Camera de Joacă — Games Room’.

Pe scena pregătită pentru Târgul ‘Poveste de Crăciun’ vor fi prezentate mai multe spectacole în care vor evolua soliștii vocali și instrumentiștii Operei Comice pentru Copii, copiii de la Atelierele ‘Micul Artist’ și coruri din Programul Național Cantus Mundi. Printre surprizele târgului vor fi ‘Sania cu 4 reni’ și ‘Căsuța lui Moș Crăciun’, unde, din 8 decembrie, va poposi chiar Moș Crăciun în persoană! și, dacă vi se face frig cât îl așteptați pe Moșul, veți găsi la Târgul ‘Poveste de Crăciun’ mâncăruri și băuturi de sezon, fierbinți și aromate.

Premieră Onix și Barton

Premiera lunii decembrie la Opera Comică pentru Copii este spectacolul de teatru ‘Onix și Barton’, în regia Anei Crăciun-Lambru, care va fie prezentat pe scena Sălii UnderGrant pe 2 și 3 decembrie. Spectacolul este cel de-al doilea proiect câștigător în cadrul concursului pentru tinerii creatori ‘Stagiunea UnderGrant’, derulat anul trecut de OCC. O emoționantă poveste a unei pisici rătăcite, a unui câine vagabond și a prietenilor lor, ‘Onix și Barton’ ne invită, în ajunul sărbătorilor, să ne reamintim de empatie și toleranță, privind la discrepanțele sociale pe care poate, în mare parte, le ignorăm. Creatoarea Ana Crăciun Lambru și actorii vor spune această poveste cu ajutorul păpușilor, al muzicii și al umbrelor, decorul și personajele fiind alcătuite din materiale reciclabile.

POVESTE DE CRĂCIUN SOLD OUT

Opera Comică pentru Copii anunță că biletele la cea de-a treia ediție a spectacolului-mozaic de sărbători ‘Poveste de Crăciun’ de la Sala Polivalentă au fost vândute în totalitate. Pe 14 decembrie, de la ora 19:00, publicul va avea ocazia să îi vadă pe câțiva dintre cei mai renumiți artiști români precum soprana Felicia Filip, solista Paula Seling, Teodora Buciu, câștigătoarea sezonului 6 al show-ului ‘Vocea României’, alături de coruri de copii din Programul Național Cantus Mundi, conduse de Cezar Verlan, dirijorul secund al Corului ‘Madrigal-Marin Constantin’ și de balerinii Operei Naționale București, Cristina Dijmaru și Ovidiu Matei Iancu. Invitatul special din străinătate al acestei ediții va fi tenorul lituanian Kristian Benedikt.

Pe 1 decembrie, în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii se va reîntoarce îndrăgitul spectacol de balet ‘Spărgătorul de nuci’ în coregrafia lui Cătălin Caracaș, la care biletele la cele 14 reprezentații programate sunt deja vândute în proporție de 90%!

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii are lunar peste 10.000 de spectatori. Pentru stagiunea 2017-2018 sunt programate deja peste 500 de reprezentații, dintre care 19 premiere.

Foto: Opera Comică, Târgul Poveste de Crăciun  – facebook

12
/04
/24

Timpul aleargă pe lângă noi și ne impune ritmul. Presiunea este permanentă și de multe feluri. Pentru o femeie timpul curge altfel? Ceasul aleargă cu o altă viteză? Cât timp mai avem la 30 de ani?

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Massive Attack, Bring Me The Horizon, Queens of The Stone Age, Chase and Status, Sean Paul și Paolo Nutini – așa arată capul de afiș al celei de-a 10-a ediții a festivalului Electric Castle. Alți 300 de artiști din toate genurile muzicale vor fi prezenți la castelul Banffy, din Bonțida, între 17 și 21 iulie, pentru a crea o nouă ediție epică, eclectică, exotică, explozivă.

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.

10
/04
/24

În perioada 12-14 aprilie 2024, România va participa la Festival du Livre de Paris, prestigios eveniment internațional dedicat cărții și literaturii, organizat la Grand Palais Éphémère și în alte câteva spaţii emblematice din Paris şi în librării partenere.

10
/04
/24

The Rembrandt Art Experience în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, anunță lansarea seriilor de ateliere de artă, dedicate familiei, inspirate de geniul suprarealist Salvador Dalí.

09
/04
/24

Sorin Zlat Trio propune iubitorilor de jazz un nou concert pe scena Sălii Mari de la ARCUB – Hanul Gabroveni, Changing Times, un mix între cool jazz, post-bop, jazz contemporan și muzică de avangardă, pe 24 aprilie, de la ora 19.00.

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?

08
/04
/24

„Pictura este singurul mediu în care se poate exprima natura viscerală a lumii”, este de părere Adrian Ghenie, artistul ale cărui lucrări se regăsesc astăzi în cele mai importante colecții din lume – precum Centre Pompidou (din Paris) și The Metropolitan Museum of Art (din New York).

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.