Opera Comica pentru Copii – locul de întâlnire al prinţeselor
https://www.ziarulmetropolis.ro/opera-comica-pentru-copiii-locul-de-intalnire-al-printeselor/

Opera Comica pentru Copii a pregătit în luna decembrie mai multe cadouri muzicale pentru spectatorii ei.

Un articol de Andrada Văsii|2 decembrie 2013

Opera Comica pentru Copii a pregătit în luna decembrie mai multe cadouri muzicale pentru spectatorii ei.

Începutul lunii însemnă reîntâlnirea cu două prinţese care au încântat copilăria noastră a tuturor, cu două basme nemuritoare transformate în spectacole de balet pe scena teatrului bucureştean: Frumoasa din Pădurea Adormită şi Cenuşăreasa.

Aşadar, astăzi, de la orele 11.00 şi 13.00 veţi păşi în pas de dans pe urmele Frumoasei din Pădurea Adormită, după povestea lui Charles Perrault, în regia şi coregrafia lui Mihai Babuşka. Îi veţi aplauda pe artiştii Operei Comice Pentru Copii: Alice Birjovanu, Alexa Corneanu, Andreea Soare, Claudia Iagăr, Sabina Chirilă, Theodora Munteanu, Andy Ardeleanu, Daniel Manea, Mihai Pricope, Andrei Dogaru, Ionuţ Birjovanu, Octavian Iuga, Eduard Constantinescu.

În zilele de vineri, 6 şi 13 decembrie (de la 17.00), Moş Nicolae soseşte la Opera Comică cu baletul Cenuşăreasa, în regia şi coregrafia Corinei Dumitrescu.

Opera Comica pentru Copii

Afişul spectacolului de la Opera Comica pentru Copii

Alături de balerinii teatrului, îşi va da concursul Roberta Enişor, una dintre tinerele vedete ale instituţiei. Pentru ambele spectacole scenografia îi aparţine Vioricăi Petrovici, ilustraţia muzicală este semnată de Alexandru Istrate, iar asistent de coregrafie este Cătălin Caracaş.

Şi cum tolba lui Moş Crăciun va fi plină în acest an pentru publicul de la Opera Comica pentru Copii, marea surpriză a lunii cadourilor va fi reprezentată de premiera musicalului Soacra cu trei nunori după cunoscuta poveste a lui Ion Creangă – luni, 9 decembrie (11.00).

Foto credit: Opera Comica pentru Copii

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".