Opera FANtastica – Luminita Arvunescu, în dialog cu soprana Nelly Miricioiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/opera-fantastica-luminita-arvunescu-in-dialog-cu-soprana-nelly-miricioiu/

Joi, 31 martie, de la ora 19.00, Fundaţia Calea Victoriei îi invită pe melomani la un eveniment dedicat muzicii de operă, având-o ca gazdă pe doamna Luminiţa Arvunescu, apreciat realizator Radio România Muzical, în decorul elegant al Muzeului Naţional Cotroceni. Invitata specială este doamna Nelly Miricioiu, celebra soprană britanică de origine română, capabilă să cânte aproape orice, de la belcanto, la operă veristă.

Un articol de Petre Ivan|17 Martie 2016

Cei prezenţi la eveniment, pot asculta povestiri din spatele scenei, considerații muzicale – cu amănunte descoperite prin zeci de ore de studiu personal – şi câteva arii în interpretarea sopranei Nelly Miricioiu.

Artista a debutat la Covent Garden în 1982 şi a cântat, în roluri principale, alături de nume ca Jose Carreras, Placido Domingo, Roberto Alagna, Renato Bruson sau Alfredo Kraus.

Nelly Miricioiu este o interpretă de referință în lume, pentru marile roluri ale repertoriului liric (Lucia di Lammermoor, Mimi, Manon Lescaut sau Floria Tosca), memorabilă în partituri de Opera Rara semnate de Rossini, Donizetti, Pacini sau Mercadante. Dialogând – de câteva ori – radiofonic şi citindu-i, pe de altă parte, interviurile, am fost fericită să constat magnetismul estetic pe care îl are fiecare opinie venită din universul, foarte activ, al acestei mari soprane, sinceritatea şi responsabilitatea părerilor sale.” – Luminița Arvunescu

Întâlnirea se va desfăşura într-una dintre cele mai elegante clădiri de patrimoniu ale oraşului – Palatul Cotroceni, Sala Cerchez, iar participanții vor avea ocazia să viziteze, în deschiderea serii, spectaculoasa expoziție de costume “Eleganță şi tradiție în moda feminină. De la Belle Époque la interbelic”.

Opera FANtastica – INFO

Data: 31 Martie 2016; Ora: 19:00

Cost: 35 ron; Cost redus: (studenti, pensionari): 30 ron (include taxa vizitate expozitie Moda feminina)

Loc: Muzeul Național Cotroceni, Sala Cerchez, blvd. Geniului nr. 1

Mai multe detalii, aici

Fundaţia Calea Victoriei este o instituție culturală independentă care concepe cursuri și evenimente în domenii umaniste și culturale pentru tineri și adulți. Atelierele se desfășoară într-o atmosferă relaxată, nonconformistă și interactivă, care face posibilă învățarea cu plăcere – fără restricții, examene sau catedră.

Activitatea fundației a început în ianuarie 2008, avându-l ca prim lector pe domnul Neagu Djuvara.

Foto: Opera FANtastica, Luminita Arvunescu, Nelly Miricioiu – victoriei.ro.

23
/12
/19

Piesa „Dor de casă” interpretată de Cuza de la „Noaptea Târziu”, George Hora, Irina Rimes și actrița Carmen Tănase, și care a fost lansată pe 17 decembrie, a devenit în câteva zile imnul nostalgic al tuturor românilor plecați la muncă în străinătate, și care și-ar dori mai mult decât orice pe lume să ajungă acasă de Sărbători.

17
/12
/19

Hiturile anilor ’80-’90 vor fi live la cea mai mare petrecere dintre ani din București – „Revelion 2020. Disco Night Fever” – organizată de Primăria Capitalei prin ARCUB. Printre artiștii care vor urca marți, 31 decembrie, de la ora 18, pe scena din Piața Constituției se numără O-Zone, Haddaway și Milli Vanilli.

15
/12
/19

Vineri, 20 decembrie 2019, artistul Alexandru Andrieș va urca pe scena Unteatru pentru deja tradiționalul concert de Crăciun „Andrieș la Unteatru”.

10
/12
/19

Vineri, 13 decembrie, la Sala Radio, violonistul ALEXANDRU TOMESCU, care se bucură de privilegiul de a cânta pe celebra vioară STRADIVARIUS Elder-Voicu, va interpreta, alături de ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO, Concertul nr. 1 pentru vioară şi orchestră creat în 1957 de compozitorul român Dumitru Capoianu (1929-2012).

Page 1 of 14212345...102030...Last »