Opera Națională București deschide Stagiunea 2020-2021 cu spectacolul „Tosca”
https://www.ziarulmetropolis.ro/opera-nationala-bucuresti-deschide-stagiunea-2020-2021-cu-spectacolul-tosca/

Stagiunea 2020-2021 a Operei Naţionale Bucureşti aduce în atenţia publicului cele mai îndrăgite titluri din repertoriul universal de operă şi balet. Vă invităm să ne reîntoarcem în minunata lume a artei lirice în Sala Mare de spectacole.

Un articol de Petre Ivan|5 octombrie 2020

Debutul acestei stagiuni îl va reprezenta povestea unei celebre cântărețe de operă, Floria Tosca, și a marelui ei sacrificiu, în numele iubirii. Așadar, joi, 8 octombrie, începând cu orele 19:00, cortina de catifea se va ridica pentru spectacolul „Tosca” de Giacomo Puccini. Regia, decorul, costumele și light design-ul poartă semnătura lui Mario De Carlo, iar la pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare. 

Seara de sâmbătă, 10 octombrie, orele 19:00, este dedicată dansului, începutul de stagiune va aduce iubitorilor de balet „Gala de Balet”, spectacol în care îi veți putea urmări pe prim-balerinii, soliștii, dar și ansamblul de balet al Operei Naționale București. Trei fragmente din trei balete cunoscute și îndrăgite de public vor face parte din programul serii. „Frumoasa din Pădurea Adormită” de P. I. Ceaikovski, „Corsarul” de Adolph Charles Adam și „Don Quijote” de Ludwig Minkus vor încânta prin diversitate, culoare, grație și energie, aducând în prim-plan repertoriul clasic ce reprezintă forța companiei de balet a Operei Naționale București. Nu vor lipsi momente coregrafice moderne, consacrate sau în premieră, care vor completa cu succes această seară pe care ne-o dorim plină de emoție. Sub îndrumarea Corinei Dumitrescu, regizoarea acestui spectacol, balerinii Operei Naționale București vor reveni pe scenă după o grea și lungă așteptare, pentru a încânta publicul nerăbdător.  

Duminică, 11 octombrie, începând cu orele 19:00, vă invităm la spectacolul „La Traviata” de Giuseppe Verdi, în regia şi mişcarea scenică a lui Paul Curran, iar la pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian Teodorașcu. Una dintre cele mai cântate opere din lume – așa cum era încă de pe vremea lui Verdi, când mai toate instituțiile muzicale o aveau în repertoriu – „La Traviata” a fost compusă la puțin timp după ce Verdi a văzut la Paris piesa de teatru adaptată după romanul lui Alexandre Dumas-fiul, „Dama cu camelii”.

Pentru a ne bucura în siguranță de fiecare eveniment, sala de spectacole va putea primi un număr redus de spectatori, iar reprezentațiile vor avea o durată mai scurtă, conform normelor oficiale în vigoare. 

Biletele se pot achiziționa de la Casa de Bilete a Operei Naționale București și online, de pe http://tickets.operanb.ro/.

31
/05
/21

După câteva luni în care, din motive pandemice, toate evenimentele stagiunii au fost transmise live de la Sala Radio – pe calea undelor sau online – publicul va reveni fizic în sală! Primul concert în care spectatorii se vor bucura de reîntâlnirea „vie” cu muzica și, reciproc, artiștii vor retrăi emoția interacțiunii cu publicul, se va derula vineri, 4 iunie (ora 19.00).

31
/05
/21

Filarmonica „George Enescu” anunță că luni, 31 mai, de la ora 12.00, se vor pune în vânzare biletele pentru concertul simfonic cu public de joi, 10 și vineri, 11 iunie 2021, în care Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” va fi condusă de Gabriel Bebeșelea, dirijorul său principal din stagiunea 2020/21. Programul concertului din 10 și 11 iunie are la bază un concept unitar, fiind alcătuit din selecțiuni din muzica originală compusă de Jean-Baptiste Lully pentru piesa "Burghezul gentilom" de Molière și din Suita "Burghezul gentilom" de Richard Strauss.

28
/05
/21

Cum a arătat copilăria pentru trei dintre cei mai cunoscuți artiști rock din toate timpurile – Bruce Springsteen, Freddie Mercury și Keith Richards?

20
/05
/21

S-au pus în vânzare, online și la casa de bilete din incinta Ateneului Român, biletele pentru următorul concert din Stagiunea de marți seara. În 25 mai, la ora 19, publicul meloman este invitat în Sala mică a Ateneului Român ( la capacitatea de 50%) pentru un recital cameral susținut de Valentin Dimitrie Simion, un tânăr dar foarte merituos violoncelist român.

20
/05
/21

Valentin Șerban a câștigat marele premiu al secțiunii de vioară la Concursul Internațional George Enescu, după o finală care a ridicat publicul în picioare și în care a interpretat Concertul în re minor pentru vioară și orchestră op. 47 de Sibelius, miercuri, 19 mai, la Ateneul Român. Pe locul al doilea s-a situat Jaewon Wee din Coreea de Sud, iar locul al treilea i-a revenit lui Tassilo Probst din Germania.

17
/05
/21

Jaemin Han a câștigat marele premiu al secțiunii de violoncel la Concursul Internațional George Enescu, după o finală în care a interpretat Concertul nr. 1 în mi bemol major pentru violoncel și orchestră op. 107 de Shostakovich, sâmbătă, 15 mai, la Ateneul Român. Pe locul al doilea s-a situat Sebastian Fritsch din Germania, iar locul al treilea i-a revenit lui Ștefan Cazacu din România.