Opt piese scurte, în lectură la Teatrul Foarte Mic
https://www.ziarulmetropolis.ro/opt-piese-scurte-in-lectura-la-teatrul-foarte-mic/

INEDIT Lectură în premieră, a opt piese scurte de 10 minute (patru româneşti şi patru americane) scrise la solicitarea unei bursiere Fulbright la Bucureşti, în cadrul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale din Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|13 mai 2014

Azi 13 Mai 2014, de la ora 19.30 la Teatrul Foarte Mic (Bulevardul Carl nr. 21) are loc prezentarea proiectului „Noii mei blugi de la H&M“, un proiect transfrontalier de susținere și promovare a dramaturgiei contemporane și a metodelor de lucru transfrontaliere.

Opt tineri dramaturgi, patru români și patru americani, au fost comisionați pentru a explora procedeele scrierii transfrontaliere și metodele de promovare a procesului dramaturgic. Cei opt au primit acelaşi brief – „Noii mei blugi de la H şi M“ si au fost lăsați mai departe sa scrie orice le-a dictat inspirația.

Organizatorii vă invită să vedeți spectacolele pe care cei opt le-au generat în urma briefului și al unui efort internațional de lucru în ateliere și de traducere.

Proiectul este coordonat de Hannah Wolf, regizor și dramaturg american, aflată în România cu o bursă Fulbright de aproape 9 luni, timp în care a dezvoltat mai multe proiecte de artele spectacolului, axate în principal pe relevarea importanței lecturării de texte noi în mediul teatral, a popularizării ideii de «commissioned work / piese comisionate» și a pieselor de 10 minute.

Lectura va fi în limba română urmând să fie prezentată în engleză în New York în toamna lui 2014.

Echipele de lucru formate pentru prezentarea de miercuri de la Teatrul Foarte Mic includ un regizor român și doi dramaturgi (unul român și unul american), piesele americane fiind traduse pentru lectura în romănă de Oana Arsenoi și Vlad Arghir. În toamna lui 2014, proiectul va fi prezentat la New York în oglinda, cu un regizor american de data aceasta responsabil de două texte (unul român și unul american), textele românești fiind atunci traduse în limba engleză.

Dramaturgii americani implicați în proiect sunt: Caroline V. McGraw, Cory Hinkle, Alice Pencavel și Andrew Kramer, iar cei români sunt: Mihaela Michailov, Bogdan Georgescu, Eugen Jebeleanu și Maria Manolescu.
Regizorii români sunt: Horia Suru, Ioana Paun și Alexandru Berceanu.

Proiect curatoriat de Hannah Wolf.

Intrarea este liberă.

01
/08
/23

Cramele Recaș, partener principal al proiectului Timișoara - Capitală Europeană a Culturii în 2023, continuă inițiativele pentru susținerea culturii, turismului și promovării vinului românesc prin lansarea „Bufetului Simțurilor: o expoziție interactivă a elementelor care definesc experiența degustării vinului, prin folosirea simțurilor vizual, olfactiv și „gustativ”.

31
/07
/23

Cea de-a doua ediție a SUNSCREEN Film & Arts Festival va avea loc la Constanța, între 17 și 20 august 2023. Inițiat anul trecut de organizatorii celui mai mare eveniment de film din țară – TIFF, festivalul își propune să aducă în fața publicului de la malul mării cele mai noi și apreciate filme românești și internaționale, concerte și invitați speciali.

31
/07
/23

Editura Nemira sărbătorește 32 de ani alături de cei mai îndrăgiți autori, cu volume memorabile, apariții inedite, dar și alături de echipă, de oamenii care zi de zi muncesc pentru ca cititorii să-și găsească cele mai potrivite cărți, deschizătoare de drumuri.

31
/07
/23

București, 27 iulie 2023 - Bucharest International Film Festival (BIFF) revine în capitala României pentru a XIX-a ediție care se va desfășura anul aceasta în perioada 15-22 septembrie, aducând în prim plan unele dintre cele mai captivante și inspirate filme din întreaga lume.

30
/07
/23

Asociația One World Romania şi centrul Mediawise Society duc educaţia media şi filmul documenar în mai multe biblioteci din România, activându-le ca hub-uri culturale și semnalând utilitatea lor ca noduri accesibile ale cunoașterii.

28
/07
/23

Cine sunt eu în relație cu tine, pe care te iubesc dar adesea abia te cunosc? Cum se modifică percepția asupra realității în funcție de ce reușim să înțelegem fragmentat din ea? O poveste despre ceea cine suntem și ce devenim în funcție de ceea ce (nu) știm, în relațiile noastre.