Orchestra Filarmonicii „George Enescu” în Festivalul „Vara Magică”
https://www.ziarulmetropolis.ro/orchestra-filarmonicii-george-enescu-in-festivalul-vara-magica/

Joi, 16 iulie 2020, de la ora 20.00, Orchestra Filarmonicii „George Enescu” va susţine cel de-al doilea concert în cadrul Festivalului Internaţional „Vara Magică”, care începe miercuri, la Bucureşti, în aer liber, în curtea Ateneului Român.

Un articol de Petre Ivan|14 iulie 2020

Violonistul David Lefèvre va fi solistul şi dirijorul Orchestrei Filarmonicii „George Enescu”, care va avea în program lucrări de mare popularitate: Poloneză în Si bemol major D580 pentru  vioară și orchestră de Franz Schubert, Suita Holberg op.40 de Edvard GriegAnotimpurile de  Astor Piazzolla, Suita braziliană de Antonio Santana.

Orchestra Filarmonicii „George Enescu” 

Curtea Ateneului Român

Joi, 16 iulie 2020, ora 20.00

Dirijor – David Lefèvre

Program

Franz Schubert – Poloneză în Si bemol majod D580 pentru vioară și orchestră

Edvard Grieg – Suita Holberg op.40

Astor Piazzolla – Anotimpurile

Antonio Santana – Suita braziliană

Biletele se pot găsi pe www.lanto.ro, www.bilete.ro și la casa de bilete a festivalului deschisă la Ateneul Român, intrarea din strada Benjamin Franklin nr. 1-3, de luni până vineri, între orele 14.00 și 19.00.

***

De mai bine de două decenii, David Lefèvre este concertmaistru al Orchestrei Filarmonicii din Monte-Carlo, după ce în perioada 1993-1999 a fost membru al Orchestrei Teatrului Capitole din Toulouse. David Lefèvre este, din februarie 2019, directorul artistic al noului ansamblu orchestral al Regiunii Laurentides din provincia canadiană Québec, după ce între anii 1996-2016 a deţinut acelaşi post în cadrul Festivalului de Muzică de Cameră din Val-d’Isère, Franţa.

***

Pentru prima dată în aer liber, Festivalul Internațional „Vara Magică” invită pentru a noua vară consecutiv iubitorii de muzică clasică aflați în București în această vară să vină la seria de 14 concerte camerale și simfonice ce se desfășoară între 15 iulie și 27 august, în serile de miercuri și joi, de la ora 20.00, în Curtea Ateneului Român, sub genericul “Anul Beethoven la Bucureşti”.

 Festivalul Internațional „Vara Magică” aduce în 2020 pe originala scenă din faţa Ateneului șapte formaţii orchestrale, Orchestra Filarmonicii “George Enescu”, dirijor și solist David Lefevre, Camerata Regală, dirijor Constantin Adrian Grigore, solistă Rebekka Hartmann – vioară, Orchestra Română de Tineret condusă de Cristian Mandeal, solist Ștefan Cazacu – violoncel , Orchestra Naţională Simfonică a României, solist Cvartetul Wave, dirijor Cristian Mandeal, Romanian Chamber Orchestra, dirijor Cristian Măcelaru, Romanian Sinfonietta Orchestra, dirijor şi solist Alexander Sitkovetsky – vioară şi Kamerata Kronstadt, sub bagheta lui Cristian Oroșanu. Programul va cuprinde și șapte recitaluri camerale extraordinare susținute de Ansamblul cameral Violoncellissimo, fondat de Marin Cazacu, de Ansamblul Raro fondat de Răzvan Popovici, de celebra mezzo-soprană Ruxandra Donose, acompaniată de pianistul Sergiu Tuhuţiu, de Cvartetul ARCADIA, de violonistul Alexandru Tomescu şi pianistul Josu de Solaun, de Cvartetul Wave şi de Trio Georgeta Iordache – vioară, Andrei Ioniţă – violoncel, Daria Tudor – pian.

Festivalul Internațional „Vara Magică” OPEN AIR se desfășoară din 15 iulie până pe 27 august, la Ateneul Român.

10
/05
/23

Mai este doar o lună până la Summer in the City, cel mai așteptat festival al verii din Bucureşti, când artiști renumiți, printre care cel mai mare entertainer al momentului, Robbie Williams, artiști români și DJ, vor urca oficial pe scena din Piața Constituției.

08
/05
/23

Așa cum și-a obișnuit publicul de mulți ani, în luna mai ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO propune un eveniment de înaltă ținută artistică: CONCERTUL REGAL, prezentat anual în jurul datei de 10 mai - sărbătoare a regalităţii în România. Evenimentul se bucură de fiecare dată de prezența unor membri ai Casei Regale.

08
/05
/23

15 artiști internaționali performează la ”Jazz in Church” (11-14 mai) în ritmuri de jazz, muzică medievală, compoziții de muzică contemporană și foarte multă improvizație ce va beneficia de acustica minunată a Bisericii Lutherane din București.

27
/04
/23

Music Gallery, proiectul care a oferit publicului un nou mod de interacțiune cu muzica, s-a bucurat de un succes peste așteptări la Cluj. Galeria a fost deschisă timp de patru săptămâni, în perioada 25 martie-23 aprilie, la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca și a fost vizitată de peste 5.000 de persoane de toate vârstele.

21
/04
/23

Despre Corina Sîrghi, cea care și-ar fi dorit să se nască în Sicilia, cea care crede că zambilele miros a un nou început, cea care are o slăbiciune pentru cuvântul „șarlatan“, Corina care bea prosecco și care ar întinde mese de dimineața până seara. Despre ea și despre alfabetul vieții ei, în rândurile următoare.