OSCAR 2014: Seara „Eroilor” din filme
https://www.ziarulmetropolis.ro/oscar-2014-seara-eroilor-din-filme/

„Eroii” din cinematografie vor reprezenta tema centrală, „distractivă şi emoţionantă”, a premiilor OSCAR 2014, au anunţat, marţi, producătorii ceremoniei, care va închide, pe 2 martie, sezonul trofeelor de la Hollywood.

Un articol de Petre Ivan|15 ianuarie 2014

„Eroii” din cinematografie vor reprezenta tema centrală, „distractivă şi emoţionantă”, a premiilor OSCAR 2014, au anunţat producătorii ceremoniei, care va închide, pe 2 martie, sezonul trofeelor de la Hollywood.

După dominanta muzicală a ediţiei din 2013, producătorii Craig Zadan şi Neil Meron, care se vor ocupa de această ceremonie pentru al doilea an consecutiv, au ales „să unifice gala cu o temă distractivă şi emoţionantă”, au explicat aceştia într-un comunicat.

„Oamenii, lumea întreagă, merg la cinema pentru a se simţi inspiraţi de personajele pe care le văd pe marele ecran.

Aducând un omagiu întregii game de eroi care ne-au îmbogăţit experienţa de spectatori, sperăm să creăm o gală plină de plăcere şi bucurie”, au adăugat organizatorii evenimentului, notează Mediafax.

Aceşti eroi vor putea fi atât personaje istorice, cât şi super-eroi, eroi populari şi de animaţie, de ieri şi de azi.

„Iar asta îi include şi pe cineaştii şi pe actorii care îşi asumă riscuri şi ne stimulează prin subiecte provocatoare şi personaje îndrăzneţe”, au precizat cei doi producători.

Craig Zadan şi Neil Meron, specialişti în musicaluri pentru marele ecran – lor li se datorează producţii precum „Chicago”, „Footloose” şi „Hairspray” – au fost realeşi în acest an în fruntea comitetului care organizează gala Oscarurilor, după rezultatele bune de audienţă obţinute anul trecut.

OSCAR 2014

Craig Zadan şi Neil Meron, producĂtorii galei OSCAR 2014

Gala din 2013 a fost totuşi apreciată în mod diferit de criticii de specialitate, care s-au declarat în general dezamăgiţi de prestaţia prezentatorului principal, cineastul şi scenaristul Seth MacFarlane, informează Mediafax.

În acest an, populara prezentatoare de televiziune Ellen DeGeneres va anima evenimentul şi „evident, nu va lipsi umorul”, asigură producătorii.

„Vor exista poate şi câteva surprize muzicale pe parcurs”, au mai spus ei.

Nominalizările pentru cea de-a 86-a gală a premiilor Oscar vor fi anunţate joi dimineaţă, iar ceremonia de înmânare a preţioaselor statuete va avea loc pe 2 martie, la Dolby Theatre din Hollywood, Los Angeles.

Foto cu OSCAR 2014 – onlyoscar.com

12
/05
/22

“Unde este Anne Frank?, în regia israelianului Ari Folman, este o modalitate inedită prin care publicul poate aprofunda istoria dincolo de manualele școlare sau cărțile de istorie, un promotor al memoriei și al cultivării valorilor democratice, un instrument al educației despre Holocaust, despre importanța combaterii discriminării, rasismului și a atitudinilor extremiste”, declară reprezentanții Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în Romania “Elie Wiesel”, în contextul lansării filmului în cinematografele din țară începnd cu 20 mai.

12
/05
/22

În paralel cu cea de-a 15-a ediție a festivalului One World Romania, în luna mai se vor desfășura mai multe evenimente KineDok, inclusiv în cadrul festivalului. Programul promovează filmul documentar în spații neconvenționale din șase țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Georgia și România.

10
/05
/22

Cel mai complex proiect documentar dedicat naturii din România vine la HBO Max. „România sălbatică”, realizat de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, va putea fi vizionat de abonații platformei de streaming din 12 mai, pe parcursul a trei episoade. În iulie, miniseria va fi difuzată și pe HBO.

09
/05
/22

Walter Robinson, jurnalistul care a condus echipa Spotlight din cadrul publicației Boston Globe în investigația care a primit în 2003 premiul Pulitzer pentru Public Service vine la București, pentru cea de-a 11-a ediție Superscrieri.

29
/04
/22

CRONICĂ DE FILM "Spioni de ocazie" (2021), noul documentar al Oanei Giurgiu, disponibil în cinematografe, aduce în atenţie o poveste fascinantă de spionaj din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, care a vizat şi România. Formal, însă, filmul nu se ridică la înălţimea subiectului său.