Oscars Night, la CinemaPro
https://www.ziarulmetropolis.ro/oscars-night-la-cinemapro/

Cele cinci filme nominalizate anul acesta la Oscarul pentru cel mai bun scurtmetraj de ficţiune se văd iarăşi la Festivalul Internaţional de Film NexT (7-11 aprilie), în cadrul programului Oscars Night. Proiecţia are loc vineri, 8 aprilie, începând cu ora 20.30, la CinemaPro din Bucureşti. 

Un articol de Liliana Matei|2 Martie 2016

Câștigătorul de anul acesta a fost Stutterer, regizat de Benjamin Cleary, un film care spune povestea unui tânăr cu defect de vorbire care și-a găsit vocea într-o relație online. Însă atunci când persoana de care este îndrăgostit vrea să îl întâlnească în viața reală, bărbatul se luptă cu ideea de a se expune, cu defecte cu tot. Irlandezul Cleary a avut pe scena Oscarurilor un emoționant discurs: „Atunci când îți faci primul film, trebuie să convingi mulți oameni să riște cu un regizor debutant”, a spus el, mulțumind echipei pentru că a crezut în proiectul său.

Programul Oscars Night propune încă patru povești, cât se poate de diferite. Drama Shok prezintă provocările prin care trec doi prieteni adolescenți în timpul războiului din Kosovo. Comedia Ave Maria pune în opoziție cinci călugărițe catolice și o familie de israelieni, în apropierea Sabatului. Drama Day One este povestea unei femei afgano-americane, aflate în pragul divorțului, care decide să devină translator pentru trupele americane din Afganistan. Iar Everything Will Be Ok, regizat de germanul Patrick Vollrath, este o dramă cu accente de thriller despre un tată divorțat și fiica lui adolescentă. Vollrath mai are un film la NexT anul acesta: The Jacket, despre un băiat, o fată și o jachetă, concurează în competiția oficială.

Abonamentele pentru cea de-a zecea ediție a Festivalului NexT, împreună cu biletele pentru programul Oscars Night, se pot cumpăra începând de azi, 1 martie, de pe site-ul eventbook.ro. Primele 10 abonamente vândute au un preț special: 50 de lei.

Un alt program care revine anul acesta la NexT Film Festival este Short Matters!, colecția de scurtmetraje nominalizate la Premiile Academiei Europene de Film în 2015. Sunt 15 filme din toată Europa, care aparțin unor genuri diferite. Printre ele, și câștigătorul, Picnic, un film croat despre un copil blocat în trafic, în drum spre penitenciarul în care stă tatăl său. Filmele din programul Short Matters! vor putea fi vizionate în sala de proiecții a Institutului Cultural Roman, tot pe data de 8 aprilie, începând cu ora 18.00. Intrarea este liberă.

12
/12
/18

20 scurtmetraje din toată lumea și 10 scurtmetraje românești concurează anul acesta pentru trofeele NexT. Selecția filmelor pentru Competiția Internațională și Competiția Națională a fost realizată și în acest an de către Oana Ghera și Massimiliano Nardulli. Selecționerii au ales voci noi care onorează încă o dată misiunea festivalului la această ultimă ediție, aceea de a descoperi și aduce în prim-plan atât filmele scurte cu adevărat inovatoare, cât și pe cei care le creează.

12
/12
/18

TOP Documentarele își fac cu greu loc în cinematografe. Așa că pentru a viziona cele mai noi filme de nonficțiune nu ne rămân decât festivalurile și diferitele platforme. Am ales 10 documentare care m-au impresionat cel mai mult dintre cele văzute în 2018. Sunt filme extrem de stimulante și de îndrăznețe.

11
/12
/18

Ziua Internaţională a Tangoului, sărbătorită în 11 decembrie începând din anul 1977, a fost proclamată în onoarea a două figuri legendare ale muzicii argentiniene: Carlos Gardel, Regele Tangoului şi Julio De Caro, ambii născuţi într-o zi de 11 decembrie/ În 1935 Carlos Gardel compunea „Por una cabeza”, unul dintre cele mai cunoscute tangouri din istoria muzicii. 

10
/12
/18

A 22-a ediție a Festivalului Internațional de Film Studențesc CineMAiubit și-a desemnat câștigătorii sâmbătă, 8 decembrie 2018, într-o atmosferă emoționantă și plină de exuberanță. Premiul pentru cel mai bun film a revenit peliculei belgiene PABLO, în regia lui Sergio Guataquira Sarmiento.

10
/12
/18

METROPOLIS VIRAL. Filmul "Avengers: Endgame" bate recorduri chiar înainte de apariția sa în cinematografe. Lansat pe 7 decembrie, trailerul de aproape două minute și jumătate a înregistrat 289 milioane de vizualizări pe YouTube, Facebook și Twitter,  devenind cel mai vizionat trailer în primele 24 de ore de la lansare.

10
/12
/18

Bucharest Art Film Festival (BAFF) va proiecta în perioada 10-12 decembrie filme de(spre) artă la Galeria Halucinarium, din Calea Giulești 14. Art Film Festival încearcă la această a III-a ediție să creeze experiența ideală destinată publicului de cinema și zone conexe, aducându-l într-o galerie de artă timp de 3 seri. Programul fiecărei zile începe la ora 19:00, intrarea la proiecții fiind liberă în limita locurilor disponibile.

09
/12
/18

TOP Am ales cele mai relevante filme românești ale anului, din cele 25 de titluri de ficțiune care au ajuns în 2018 în cinematografe. Nu a fost un an rău: cinema-ul românesc a continuat să impresioneze în festivaluri, iar unul dintre filme, „Moromeții 2”, a stabilit chiar un record de spectatori.

07
/12
/18

CRONICĂ DE FILM Cu fizicul său firav, care sugerează o supunere cvasi-reflexă față de ceilalți, și cu chipul său caraghios, aproape imperturbabil dacă nu ar fi străpuns uneori de câte un zâmbet forțat, Marcello setează din start atmosfera de comedie neagră ce domină noul film al italianului Matteo Garrone, „Dogman” (2018).

07
/12
/18

Filmul Belgian GIRL, nominalizat la Globurile de Aur pentru Cel mai bun film străin, va deschide Oscar Weekend (18 - 20 ianuarie 2019, Cinema Elvire Popesco). "Oscar Weekend" are loc înaintea anunțării nominalizărilor la cea de-a 91-a ediție a premiilor Oscar (22 ianuarie), trofeele Oscar 2019 urmând să fie acordate în cadrul Galei din 24 februarie 2019. 

07
/12
/18

Cea de-a 12-a ediție a Festivalului Internațional de Film NexT pune reflectoarele pe Portugalia, cu două programe a câte cinci scurtmetraje reunite sub titlul Focus Portugalia. Primul program, The Heart and the Body, va fi proiectat sâmbătă, 15 decembrie, iar cel de-al doilea, On Politics, va putea fi văzut duminică, 16 decembrie, ambele la ora 16.30, la Cinema Muzeul Țăranului.

07
/12
/18

Filmul „Vice” al lui Adam McKay, o dramă despre fostul vicepreşedinte Dick Cheney, cu Christian Bale, Sam Rockwell, Steve Carell şi Amy Adams în distribuţie, a primit cele mai multe nominalizări la cea de-a 76-a ediţie a galei Globurilor de Aur. La categoria miniserial sau film de televiziune cele mai multe nominalizări, în număr de 4, le-a primit „The Assassination of Gianni Versace”.

06
/12
/18

În timpul Războiului Rece, undeva între Polonia stalinistă, ruinată de cel de-al doilea război mondial, și Parisul boem al anilor ’50, un muzician înnebunit după libertate și o tânără cântăreață pătimașă trăiesc o iubire imposibilă, într-o perioadă istorică imposibilă. Îi desparte totul: trecutul lor, temperamentul, caracterul, ideile lor politice, imperfecțiunile fiecăruia și inevitabilele lovituri ale sorții. Cu toate acestea, sunt în mod fatal condamnați să fie împreună.

05
/12
/18

"Amintirile nu aparţin numai trecutului. Ele ne determină viitorul." - Jeff Bridges. Câștigător al unui Oscar în 2010, pentru prestația din “Crazy Heart”, actorul american Jeff Bridges a împlinit, ieri, 69 de ani. 

05
/12
/18

În premieră la Digi Life (6 decembrie, ora 21:00), „Martorul 248”, un documentar despre dreptul la educație - În România, abandonul școlar este îngrijorător, iar în lipsa experiențelor de învățare adecvate, copiii din zonele sărace  rămân captivi în mediul familial marcat de privațiuni, ostil dezvoltării lor. Copiii din zonele cele mai sărace încep școala fără noțiuni de bază, cum ar fi abilitatea de a identifica cifrele sau culorile.

05
/12
/18

Tânărul critic de film Victor Morozov, care studiază în Franţa, scrie despre cinema-ul unuia din cei mai interesanţi regizori francezi ai momentului, Mikhaël Hers, prea puţin cunoscut în România.

Page 1 of 22412345...102030...Last »