Pablo Picasso, subiectul sezonului 2 al serialului „Genius”
https://www.ziarulmetropolis.ro/pablo-picasso-subiectul-sezonului-2-al-serialului-genius/

După ce primul sezon al serialului „Genius”, realizat de National Geographic, i-a fost dedicat lui Albert Einstein, sezonul al doilea îl va avea ca subiect pe Pablo Picasso. „Genius” este serialul original cu cea mai mare audienţă din istorie a canalului de educaţie ştiinţifică. În SUA serialul a avut în medie 1,8 milioane de spectatori pe episod, dar serialul a fost urmărit în întreaga lume de 45 de milioane de telespectatori.

Un articol de Petre Ivan|22 iunie 2017

Pablo Picasso, care a murit în 1973 la vârsta de 91 de ani, a fost ales pentru profunzimea impactului său asupra artei și a percepției asupra a ceea ce reprezintă arta în epoca modernă.

De asemenea, legendarul artist spaniol corespunde profilului de figură istorică arhicunoscută, dar a cărei viață de familie este mai puțin cunoscută.

Viața lui Picasso oferă numeroase momente de răscruce, de la cele două războaie mondiale până la războiul civil din Spania, numeroase relații romantice și interacțiuni cu nume celebre ale timpului său. Din cercul său făceau parte persoane ca Ernest Hemingway, Coco Chanel, Henri Matisse, Marc Chagall, Gertrude Stein, Georges Braque și Jean Cocteau.

Primul sezon din „Genius”, realizat de Imagine TV și OddLot Entertainment, dedicat vieții lui Albert Einstein, interpretat de Geoffrey Rush la maturitate, s-a încheiat marți seară după zece episoade.

Echipa de scenariști pentru sezonul 2 al „Genius” a fost deja alcătuită, iar producția urmează să înceapă până la sfârșitul anului. Așa cum s-a întâmplat și în primul sezon, planul realizatorilor este să aleagă doi actori, unul care să-l joace pe Picasso tânăr și celălalt la maturitate.

Totuși, spre deosebire de sezonul dedicat lui Albert Einstein, care a avut ca sursă de inspirație cartea lui Walter Isaacson „Einstein: His Life and Universe”, până acum nu a fost ales un material biografic ca sursă pentru Picasso, notează Variety.

Foto: Pablo Picasso – facebook

29
/03
/23

O nouă producție din Franța se pregătește să ajungă pe marile ecrane din România, începând cu data de 14 aprilie. În regia lui Laurent Charbonnier și a lui Michel Seydoux, doi artiști emblematici pentru industria de documentar despre natură, „Ștejarul și locuitorii săi” este un film despre universul unui stejar cu vârsta de 210 ani și importanța sa pentru toate vietățile pentru care el înseamnă acasă.

29
/03
/23

Festivalului de Film Românesc de la Nantes prezintă a doua sa ediţie în perioada 29 martie – 2 aprilie 2023, în organizarea Centrului Cultural Franco-Român de la Nantes şi având ca partener principal Institutul Cultural Român de la Paris. În luna Francofoniei, festivalul celebrează cultura română francofonă şi diversitatea culturală, marcând 30 de ani de la aderarea României la Organizaţia Internaţională a Francofoniei.

27
/03
/23

În acest sfârșit de săptămână începe Festivalul Internațional de Film Documentar și Drepturile Omului ONE WORLD ROMANIA, care revine în 2023 la București cu o selecție de 35 de filme documentare, trei retrospective, 8 evenimente de tip panel talk/workshop și o expoziție conexă.

20
/03
/23

În afara titlurilor noi, One World Romania propune în acest an şi trei retrospective de neratat: una concentrată pe cineastul sârb nonconformist Želimir Žilnik, în prezenţa acestuia, o alta cu filme ale regretatei regizoare libaneze Jocelyne Saab şi una dedicată dedicată împlinii a 30 de ani de existență a Fundației Arte Vizuale (FAV).

03
/03
/23

În luna martie 2023, Institutul Cervantes din București va prezenta online o serie de filme excepționale ale regretatului regizor spaniol Carlos Saura, un cineast care a dobândit deja un loc de necontestat printre zeii cinematografiei, omagiu prilejuit de decernarea, în acest an, a Premiului Goya de Onoare. Toate titlurile vor fi disponibile pe canalul Vimeo al Institutului timp de 48 de ore, începând cu ora 21.00 (ora României).