Palatul pionierilor, filmul lui Bobby Păunescu, în postproducţie
https://www.ziarulmetropolis.ro/palatul-pionierilor-filmul-lui-bobby-paunescu-in-postproductie/

Lungmetrajul „Palatul pionierilor/ Pioneers Palace”, regizat de Bobby Păunescu şi care îi are în distribuţie pe actorii Mihai Dorobanţu, Doru Ana şi Ioana Pavelescu, se află în postproducţie, urmând să aibă premiera în toamna acestui an.

Un articol de Petre Ivan|15 iulie 2014

Filmările pentru acest lungmetraj s-au încheiat pe 8 mai. Lungmetrajul, a cărui acţiune se petrece în 1992, spune povestea unui grup de liceeni care sunt martori la drama a doi colegi. Aceştia se tem că au luat SIDA după ce prima lor experienţă sexuală, care a avut loc într-un bordel, informează filmneweurope.com

Scenariul filmului „Palatul pionierilor/ Pioneers Palace” îi aparţine lui Bobby Păunescu şi este produs de Mandragora Movies Bucureşti, în coproducţie cu Viorel Sergovici, Gilda Conon şi Mihai Dorobanţu de la Solar Indie Junction.

Proiectul, cu un buget de un milion de euro, este unul independent şi realizat fără niciun împrumut, a declarat Bobby Păunescu.

Din distribuţia filmului fac parte actorii Mihai Dorobanţu, Doru Ana, Ioana Pavelescu, David Liper, Ilie Dumitrescu Jr, Costin Cambir, Maria Bata, Robert Bumbeş, Alice Halpert, Bianca Braicu, Dragoş Marinescu şi Dragoş Săvulescu.

Viorel Sergovici este directorul de imagine al peliculei.

Bobby Păunescu

Bobby Păunescu

Cele 21 de zile de filmare au avut loc la Bucureşti, filmul urmând să aibă premiera în toamna acestui an. Lungmetrajul va fi distribuit în România de Mandragora Movies, în Italia urmând să fie prezentat de Fandango.

Bobby Păunescu este cunoscut în lumea cinematiografiei ca producător al filmelor „Moartea domnului Lăzărescu” (2005) şi „Aurora” (2010), ambele în regia lui Cristi Puiu, dar şi ca regizor al filmului „Francesca” (2009).

Foto cu: Palatul pionierilor şi Bobby Păunescu

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

01
/11
/23

În noiembrie, HBO Max vine cu filme și seriale proaspete, noi episoade și sezoane ale unor producții de succes, dar și cu documentare care promit să nu dezamăgească.