„Papillon”, cu Charlie Hunnam şi Rami Malek în distribuţie, din 18 ianuarie în cinematografe
https://www.ziarulmetropolis.ro/papillon-cu-charlie-hunnam-si-rami-malek-in-distributie-din-18-ianuarie-in-cinematografe/

„Papillon”, cu Charlie Hunnam şi Rami Malek în distribuţie, va rula din 18 ianuarie în cinematografele româneşti. Regizat de Michael Noer şi scris de Aaron Guzikowski, lungmetrajul are la bază romanele „Papillon” şi „Banco” ale lui Henri Charrière, dar şi scenariul filmului omonim lansat în 1973.

Un articol de Petre Ivan|17 ianuarie 2019

Papillon (Charlie Hunnam) este un hoţ de rând, condamant pe viaţă pentru o crimă pe care nu a săvârşit-o. El îşi execută pedeapsa în penitenciarul de pe Insula Diavolului.

Hotărât să îşi recapete libertatea şi să se întoarcă la iubita lui, Papillon încheie o alianţă neobişnuită cu instaritul Louis Dega (Rami Malek) care, în schimbul protecţiei sale, îi oferă banii necesari pentru a pune în practică un plan de evadare.

„Papillon” este distribuit în România de Vertical Entertainment.

Foto: Papillon – facebook

22
/05
/20

O serie de interviuri reunite sub umbrela InspiraTIFF, un proiect nou conceput de echipa Festivalului Internațional de Film Transilvania, va fi difuzată săptămânal pe platforma de streaming TIFF Unlimited, începând din 25 mai. Primul invitat al jurnalistului Mihnea Măruță este regizorul Cristi Puiu, unul dintre cei mai valoroși invitați ai TIFF, prezent la Cluj cu toate filmele sale în ultimii 20 de ani.

19
/05
/20

CRONICĂ DE FILM Pentru că încă nu putem merge la cinema şi la festivaluri, rămânem tot la platformele cu filme accesibile din fotoliul de acasă. De data asta, vă recomandăm trei scurtmetraje foarte speciale, realizate de britanicul Jonathan Glazer, thailandezul Apichatpong Weerasethakul şi americanul Jonas Mekas şi disponibile pe MUBI.

17
/05
/20

CRONICĂ DE FILM Cu premiera recentă la HBO şi disponibil pe platforma HBO GO, „Natalie Wood: Ce rămâne în urmă” (2020) este un documentar biografic realizat de Laurent Bouzereau despre una dintre cele mai cunoscute actriţe americane. Filmul are ca punct de pornire moartea suspectă a vedetei la doar 43 de ani.

13
/05
/20

CRONICĂ DE FILM Era inevitabil să apară și primele filme realizate în izolare. Radu Jude a lansat un scurt autoportret conceput la invitația Arte/ZDF. Iar Dan Chișu a încercat un lungmetraj, un simplu excercițiu autocomplezent despre un regizor care roagă actori să joace într-un film despre viața în carantină.

07
/05
/20

PREVIEW Din multitudinea de oferte de filme care pot fi văzute de acasă în perioada asta de izolare, vă propunem câteva titluri clasice maghiare, puse la dispoziţie online şi gratuit, cu subtitrare în engleză, chiar de Arhiva de Film din Ungaria.

04
/05
/20

Micro-granturile #ADFRSurvival, destinate independenților din cinematografie rămași fără nicio sursă de venit în criza economică generată în contextul pandemiei de coronavirus, vor ajunge la beneficiarii desemnați de echipa de evaluare formată din Laura Mușat (fondator Asociația de Dezvoltare a Filmului Românesc), Alexandra Safriuc (coordonator masterclass-uri ADFR & co-fondator / director artistic ShortsUP) și Iulia Popovici (critic de film & teatru / fondator Asociația Transsectorială a Independenților din Cultură).

Page 1 of 26212345...102030...Last »