Partea nevăzută a colecţiei de artă Alexandru Phoebus, la MNAR
https://www.ziarulmetropolis.ro/partea-nevazuta-a-colectiei-de-arta-alexandru-phoebus-la-mnar/

Până pe 25 martie 2020,  MNAR vă invită să vizitaţi expoziţia „Partea nevăzută a colecţiei de artă Alexandru Phoebus”, la Muzeul Coelcţiilor de Artă.

Un articol de Liliana Matei|19 ianuarie 2020

Elementul surpriză al expoziției constă în expunerea „părții nevăzute” a colecției Phoebus – aproximativ 130 de opere semnate de acest artist, prezentate publicului pentru prima dată. În cea mai mare parte a timpului, lucrările sunt păstrate în depozit ca măsură de precauție justificată de sensibilitatea la microclimat a tehnicilor de execuţie şi a suportului de hârtie pe care sunt executate.

Odată cu deschiderea expoziției, a avut loc și lansarea volumului Alexandru Phoebus (1899 – 1954). Repertoriul colecției. Volumul deschide seria de repertorii a Muzeului Colecțiilor de Artă și a fost ales special, ca urmare a interesului manifestat de-a lungul anilor de vizitatori pentru acest artist cu o importanţă incontestabilă pentru modernismul artistic românesc. Volumul poate fi achiziționat de la librăria Muzeului Colecțiilor de Artă.

Curator: Liliana Chiriac
Autorii catalogului: Liliana Chiriac, Ruxandra Dreptu
Organizatorii expoziţiei: Liliana Chiriac, Patricia Bădulescu, Marina Iliescu
Conservatorii expoziţiei: Nela Mihai, Ionuţ Sâmbeteanu.

6 noiembrie 2019 – 25 martie 2020
Muzeul Colecțiilor de Artă, Calea Victoriei 111
Program de vizitare: sâmbătă – miercuri, orele 10.00 – 18.00
Ora limită de acces: 17.00

07
/05
/18

Comunitatea “Domnițe cu altițe” vă invită duminică, 13 mai 2018, la cea de-a doua ediție a Paradei Portului Popular românesc în București. Parada va străbate Calea Victoriei pana în Centrul Vechi, la Hanul lui Manuc.

27
/03
/18

În fiecare an, în 27 martie sărbătorim Ziua Mondială a Teatrului. Anul acesta, Centrul de Cultură Arcuș împreună cu Teatrul Andrei Mureșanu, în parteneriat cu proiectul artistic Romanian Actors by Simion Buia, vizibil pe www.romanianactors.com, organizează o expoziție unică de fotografie.

21
/03
/18

14 tineri animatori din România și Republica Moldova au realizat animațiile pentru un scurtmetraj documentar despre Street art-ul bucureștean în cadrul celei de-a zecea ediții ale atelierului intensiv de animație Animation Worksheep, organizat de festivalul Anim’est. Clipurile animate vor fi proiectate sâmbătă, 24 martie, în cadrul petrecerii de închidere a ediției aniversare, ce va avea loc la Club Control. Documentarul integral va fi lansat în cadrul  celei de-a treisprezecea ediții ale festivalului Anim’est, toamna aceasta.