Patria, un serial HBO Europe produs în Spania, acum pe HBO GO
https://www.ziarulmetropolis.ro/patria-un-serial-hbo-produs-in-spania-hbo-go/

Primele două episoade din cele opt ale serialului bazat pe romanul lui Fernando Aramburu sunt disponibile pe HBO GO. Conflictul bascilor din perspectiva a două familii, de-a lungul mai multor ani. Povestea a două femei care au crescut împreună: una este văduva unei victime a grupului terorist ETA, cealaltă, mama unui tânăr care s-a alăturat ETA.

Un articol de Liliana Matei|29 septembrie 2020

Serialul este bazat pe bestsellerul lui Fernando Aramburu și este creat și scris de Aitor Gabilondo. Primele 4 episoade sunt regizate de Félix Viscarret, iar episoadele 5-8 de Óscar Pedraza. Aitor Gabilondo este producător executiv pentru Alea Media, iar Antony Root, Steve Matthews și Miguel Salvat sunt producători executivi pentru HBO Europe.

Patria spune povestea, pe parcursul a trei decenii, Țării Bascilor, amenințată de terorismul separatist al ETA, din perspectiva a două familii separate de conflictul violent. Viețile lui Bittori și ale familiei ei explodează în ziua când ETA îi ucide soțul, pe Txato, la ușa casei sale. Relația cu Miren, prietena ei apropiată, al cărui fiu face parte din gruparea ETA, se termină. Ambele familii trebuie să facă față durerii și contradicțiilor morale, asta în timp ce viața merge mai departe. Vor reuși vreodată să ierte, să-și lase deoparte diferențele și să meargă mai departe?

Rolurile principale sunt interpretate de: Elena Irureta – Bittori, văduva lui Txato, mamă, o femeie puternică transformată de moartea soțului; Ane Gabarain – Miren, o femeie stoică, ursuză, cea mai bună prietenă a lui Bittori, până când oamenii din sat i-au întors spatele lui Txato; José Ramón Soroiz – Txato, soțul lui Bittori, victima grupării ETA; Mikel Laskurain – Joxian, soțul lui Miren și cel mai bun prieten a lui Txato, un bărbat supus soției sale; Jon Olivares – Joxe Mari, fiul lui Miren și al lui Joxian, membru al unei unități teroriste; Susana Abaitua – Nerea, fiica lui Bittori și a lui Txato, preferata tatălui ei; Loreto Mauleón – Arantxa, fiica lui Miren; Iñigo Aranbarri – Xabier, fiul lui Bittori și al lui Txato, un bărbat serios, responsabil, timid și solitar; Eneko Sagardoy – Gorka, fiul cel mic al lui Miren și Joxian, un tânăr timid pasionat de citit și scris.

Un nou episod va fi disponibil pe HBO GO în fiecare duminică și va fi difuzat la HBO3 de la ora 22:00.

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?

08
/04
/24

„Pictura este singurul mediu în care se poate exprima natura viscerală a lumii”, este de părere Adrian Ghenie, artistul ale cărui lucrări se regăsesc astăzi în cele mai importante colecții din lume – precum Centre Pompidou (din Paris) și The Metropolitan Museum of Art (din New York).

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.