„Pavarotti: Genius Is Forever”, în cinematografe din 7 iunie
https://www.ziarulmetropolis.ro/pavarotti-genius-is-forever-in-cinematografe-din-7-iunie/

Documentarul „Pavarotti: Genius Is Forever”, realizat de cineastul Ron Howard (Oscar pentru „A Beautiful Mind”), va fi lansat în cinematografe pe 7 iunie. Trailerul oficial, lansat astăzi (marţi), prezintă scurte secvenţe din interviuri, înregistrări din concerte şi imagini din arhiva familiei.

Un articol de Petre Ivan|9 aprilie 2019

Documentarul îl prezintă pe Pavarotti din adolescenţă şi până când a atins faima mondială.

Luciano Pavarotti s-a născut pe 12 octombrie 1985, la Modena. Şi-a petrecut copilăria în Italia, luând lecţii de canto şi învăţând şi de la tatăl lui, tenor.Debutul pe scena americană a avut loc în 1965.

A devenit rapid o senzaţie, iar în anii 1990, împreună cu José Carreras şi Plácido Domingo, a cântat pe cele mai mari scene ale lumii.

Albumul lor live a fost premiat cu Grammy şi este cel mai bine vândut album de muzică clasică din toate timpurile.

În 2006, în timpul turneului de adio, Luciano Pavarotti a fost diagnosticat cu cancer pancreatic şi a murit, pe 6 septembrie 2007, în casa lui din Modena.

Foto: Pavarotti: Genius Is Forever – facebook

17
/05
/21

Așteptarea ia sfârșit! Filmele revin pe marile ecrane de la Cineplexx începând de vineri, 28 mai, în toate cele cinci cinematografe: Băneasa, Titan, Satu-Mare, Sibiu și Târgu-Mureș. Locațiile vor fi pregătite să găzduiască din nou spectatorii și fascinantul univers cinematografic, cu cele mai avansate tehnologii de imagine și sunet.

14
/05
/21

Până la 25 mai, cinci dintre documentarele de scurtmetraj din anii `30-`40 ale lui Jean Mihail, unul din pionierii cinematografiei române, pot fi vizionate gratuit pe platforma Cineclub Sahia Vintage, în cadrul Cineclubului One World Romania.

13
/05
/21

„Acasă” (r. Radu Ciorniciuc), „colectiv” (r. Alexander Nanau), „Ivana cea groaznică” (r. Ivana Mladenovic) și „Tipografic majuscul” (r. Radu Jude) sunt filmele care intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film de lungmetraj.

06
/05
/21

Dintre zecile de filme româneşti disponibile Netflix, vă recomandăm trei documentare – poate mai puţin cunoscute, dar extrem de ofertante. Există mai multe filme de non-ficţiune româneşti pe platformă, însă cele trei propuneri sunt de neocolit.

22
/04
/21

CARTEA DE CINEMA A apărut recent, la Editura Universităţii din Bucureşti, o substanţială şi pasionantă carte: „Umorul între divertisment şi ideologie. O istorie culturală a filmelor de comedie din România comunistă (1948-1965)”. Volumul - lectură obligatorie - este teza de doctorat a tânărului istoric Eugen Ignat.